Grzesiek13 30.01.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Dzięki Janusz za ofertę. Przyjąłem kwotę co mi podałeś, rozmawiałem też z J. O. Proszę Cię o podanie minimalnego ciągu dla cudeńka 120kW - miał Ci o tym przekazać J. O.Czekam teraz na ruchy w urzędzie, bo ofertę dostali.Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 30.01.2006 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Ciąg to 1,5xten od 60. Fi jest istotne. Minimum to 300, a lepiej nawet 350. Sprawdziłem. Przy h=10m, fi 300 lub 270x270mm, czyli pole przekroju 730cm2. Jak ma mniej to jest przecież hybrydka , niezależnie od nadmuchu. I tak ciągu nie zmierzysz na zimnym kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 31.01.2006 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Nie na zimnym, bo jeden kociołek cały czas pracuje Ale u Ciebie w F. panuje stresująca atmosfera, cały czas dostają ochrzan Dzięki Guru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 06.02.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Większego kłamstwa nie słyszałem od chwili założenia firmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.02.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Taaaaa, wystarczy zadzwonić, a przez telefon niektórzy rozmawiają stojąc na baczność, a w tle słychać "tak szefuńciu kochany, co się szefuńcio napije, jaki dziś szefuńcio przystojny, czy umyć szefuńciowi samochodzik". I to nie jest stresujące??? - ileż można szefowi w d..ę włazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 07.02.2006 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Brnij w tym dalej . PS. Ja nie mam samochodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.02.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 To czyje to subaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 07.02.2006 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 To czyje to subaru? Kolegi żony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.02.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 14.02.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Myślałem, że wątek został wykasowany . Ledwie odnalazłem . Porad w sprawie kominów udzielać będę teraz tutaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 14.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Janusz skopiuj sobie odnośnik linka tego ogłoszenia i wklej go do podpisu pod twoje posty w opcji profil - wtedy bez szukania trafisz na ogłoszenie jak ja i wielu innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 14.02.2006 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ale to chyba łamanie regulaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 15.02.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Przecież to odnośnik do działu ogłoszeń na tym forum, i tylko do jedego i tego samego ogłoszenia. To tylko upraszcza odnalezienie ogłoszenia dla ogłoszeniodawcy. Jak ktoś szuka to i tak wchodzi do działu ogłoszeń. Szukanie ogłoszenia za pomocą wyszukiwarki jest kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 15.02.2006 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Zrobiłem, na Twoją Grzegorzu odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 15.02.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Andrzej (1950) dostał bana i zdjęto mu tytył doradcy, za wątek "dla samców". Ja też pewno jestem podpadnięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bor 16.02.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 ps a jaki ma wylot hubryda okrągły czy kwadrat ? bo czekam i nie wiem czym ewentualnie bede przedłużał .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 17.02.2006 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 A oto obiecane zdjęcie http://foto.onet.pl/upload/41/9/_568125_n.jpg To zielone duże, to kocioł jakby ktoś nie wiedział. Hybryda jest na górze. Tutaj spogląda w prawą stronę, ale można tutaj ją przestawić naokrągło w cztery położenia. Do tyłu, w lewo, prawo, a także możemy mieć komin za plecami patrząc na przód kotła, albo nawet pionowo do góry. To tylko przykładowe zastosowanie do konkretnego kotła. Czopuch może mieć różne kształty przekroju. Może być np. okrągły, prostokątny. Ten jest w przekroju kwadratowy. Pojechał do Warszawy. Masz tutaj jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bor 17.02.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 hmm jakby dodać gąsienice to była by to haubica Jan III sobeski ... ładowanie naostrzonymi kołkami i strzał przez czopuch a tak na poważnie : 1. Co to za czerwona gałeczka wystaje ? 2. czy można regulować kąt pionowy czopucha? - domyślam sie że obraca sie też 3. Jeżeli kąt jest stały to jaka jest wysokość od podłoża do górnej krawędzi wylotu czopucha w fex 30 ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 17.02.2006 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Jak przyjdzie przelew na konto, to otrzymasz odpowiedź Obracać można naokoło co 90stopni. Lufa jest kwadratowa w tej haubicy. Czerwona gałeczka? Dostaniesz z żółtą. Tym otwierasz wentyl(obejście) gazów spalinowych. Podkładasz do kotła, to musisz otworzyć górne drzwiczki. Żeby nie dymiło jak kiepski komin, to gałeczka do siebie i otwierasz. Przy hybrydzie będzie chyba zbędna. Dorobisz gumkę i sprzedaż na bazarze jako jojo. Kąta lufy nie zmienisz. No chyba, że przetniesz kolano. Wchodzi do komina, licząc od dołu na wysokości ok. 160-170. To jest uzależnione od tego jak blisko dosuniesz kocioł do ściany. Czym bliżej, tym wejdzie niżej. Ten kąt bierze się stąd, aby nie wpuścić czopucha pod kątem prostym w stosunku do komina. Spaliny wtedy odbijałyby się od przeciwległej ścianki komina i działanie hybrydy szlag by trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bor 17.02.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 dzięki janusz za odp ps wysłałem mail na adres w stopce ps2 płace przy odbiorze r.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts