świercz1719500624 21.05.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 dzieki! juz wszystko wiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 21.05.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Mam wielka prosbe , jest ktos w stanie wymienic potrzebne dokumenty ( orientacyjne ceny ) przy adaptacji stodoly na cele mieszkaniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 22.05.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 My znaleźliśmy architekta, który zrobi za nas wszystkie formalności aż do pozwolenia na budowę, czyli wszystkie dokumenty, mapy, odwierty, przekwalifikowanie, kasyfikatora gruntów, konstrukotara , wszelkie zmiany w projekcie uzgodnienia, których (jak potwierdzili inni architekci) więcej już być nie mogło. My płacimy pieniażki i odbieramy od architekta gotowe pozwolenie na budowę. Tylko, że nie bardzo wiemy czy cena nie jest zbyt wygórowana za taką usługę. Ma to nas kosztować łącznie 10 tys zł. Budowa będzie w Gdyni, więc zdajemy sobie sprawę, że czas na zalatwienie tych dokumentów będzie strasznie długi bez jakiś przetartych ścieżek. Potrzebujemy waszej rady, czy jest to cena do przyjęcia czy raczej kategorycznie za wysoka? Ja za podobną usługę (bez map - robiłem oddzielnie) zapłacimy 4000zł. Będzie woda, szambo, prąd, a odwierty to chyba tylko na oko Co do tych ścieżek, to się zgadzam - jak dana osoba ma już doświadczenie i może nawet znajomości, to pójdzie jej szybciej niż nam osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.05.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Z tego co wiem do pozwolenia na budowę jest potrzebny jeszcze projekt szamba, jeśli nie ma kanalizy (a napweno jego wrysowanie w projekt zagospodarowania terenu) Kto robi taki projekt szamba i za ile? Taki projekt można sobie ściągnąć z internetu za darmo. Albo skserować od znajomych. Byleby architekt wpiął to i ostemplował razem ze swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 24.05.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 My znaleźliśmy architekta, który zrobi za nas wszystkie formalności aż do pozwolenia na budowę, czyli wszystkie dokumenty, mapy, odwierty, przekwalifikowanie, kasyfikatora gruntów, konstrukotara , wszelkie zmiany w projekcie uzgodnienia, których (jak potwierdzili inni architekci) więcej już być nie mogło. My płacimy pieniażki i odbieramy od architekta gotowe pozwolenie na budowę. Tylko, że nie bardzo wiemy czy cena nie jest zbyt wygórowana za taką usługę. Ma to nas kosztować łącznie 10 tys zł. Budowa będzie w Gdyni, więc zdajemy sobie sprawę, że czas na zalatwienie tych dokumentów będzie strasznie długi bez jakiś przetartych ścieżek. Potrzebujemy waszej rady, czy jest to cena do przyjęcia czy raczej kategorycznie za wysoka? Ja za podobną usługę (bez map - robiłem oddzielnie) zapłacimy 4000zł. Będzie woda, szambo, prąd, a odwierty to chyba tylko na oko Co do tych ścieżek, to się zgadzam - jak dana osoba ma już doświadczenie i może nawet znajomości, to pójdzie jej szybciej niż nam osobiście. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.05.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Taki projekt można sobie ściągnąć z internetu za darmo. Albo skserować od znajomych. Byleby architekt wpiął to i ostemplował razem ze swoim. Szukam i nie widzę. Wiesz gdzie może być w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts