acca5 26.02.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ale konstrukcja pod okap wyspowy -godna podziwu. Szybko wam idzie to wykańczanie. A z kominkiem- jakiej firmy i co za problem? Z dowozem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 26.02.2007 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 kominek jest firmy http://www.kratki.pl na razie stoi zapakowany, z dowozem tez nie było problemu, wszystko w cenie kominka, udało mi sie ładny rabat wywalczyć wiec jestem zadowolony. co do wykończenia, to mogłoby iść szybciej, szczerze powiem ze mógłbym juz tam mieszkac, a tam jest jeszcze kupe roboty!!!! no ale trzeba odczekac swoje aby pożniej być zadowolonym! konstrukcja pod okap jest jaka jest! obowiązkowo musiałabyć jedna noga wiec poprostu dodalismy trzy bo jedna to tak jakos głupio..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.02.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ale prosze podaj dokładnie jaki z płaszczem - lechma czy makroterm jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 26.02.2007 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 hm.... troche jestem zaskoczony firma to http://www.kratki.pl kominek sie nazywa Wiktor i jest z płaszczem wodnym wiecej infor na stronie http://kratki.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=7&Itemid=3&vmcchk=1 w sumie bardzo nam sie podoba i był tańszy niz byrski. a jak sie bedzie sprawowol to wyjdzie w trakcie uzytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KALI04 13.03.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witaj Garfield.Jak tam twój kominek .czy już podłączony jak się sprawuje ?Pytam bo jestem przed wyborem kominka z płaszczem wodnym.Budujemy w Chotomowie.Czy możesz dać namiary na handlowca i montażystę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 15.03.2007 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 witam cię kominek już jest zamontowany, coprawda jeszcze nie grzeje bo jeszcze musze podłaczyć komin. co do namiarów to: ja kupowałem kominek od http://www.kratki.pl dostarczyli DHL na miejsce, a podłaczył kominek hydraulik. moge dac ci namiary na hydraulika, on jest z NDM pozdr. Garfield Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.03.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 W Twoim dzienniku znalazłam takie oto zdjęcie konstrukcji z profili:http://img.photobucket.com/albums/v307/Garfield100/Nasz%20Dom/wykonczeniowka/PICT0024.jpgPonieważ muszę coś takiego zrobić u siebie chcę zapytać o kilka szczegółów, których nie mogę dojrzeć na zdjęciu. 1.Czy mógłbyś mi napisać jakich profili używałeś na suficie, jakich na wolnych krawędziach (widzę tam chyba dwa jakoś ze sobą połączone) a jakich w charakterze krótkich poprzeczek ?2. Czym łączyłeś ze sobą profile?3 Czy śrubki wykorzystane do połączeń profili nie przeszkadzały później w mocowaniu płyt KG ? ż góry dziękuję za wszelkie wyjasnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 20.03.2007 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 cześć niestety ja sam tego nie wykonywałem ale napisze co wiem do sufitu są przykrecone kolkami rozporowymi progile 30 (chyba ud 30) poprzeczki to profile 60 (Cw 60 chyba) potem znowu jest profil 30 i profil 30 położony bokiem tak wyglada kąt 90 stopni profile 60 sa przykrecane od zewnątrz tak zwanymi pchełkami (śrubki małe) rozmiaru nie powiem bo nie wiem, jezeli bedziesz miał jeszcze jakies pytania to zapraszam jakos to koślawie opisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Bardzo dziękuję za odzew.Niby wszystko rozumiem z Twojego opisu, ale mam pewne wątpliwości. Pchełki mają dość duże łebki. Tak więc te łebki odstają i płyta nie przylega do profili. Stąd moje wątpliwości. Czy te dwa profile U są połączone również pchełkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 21.03.2007 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 tak, a wracajac do pechełek to zauważ ze profil 60 ma wgłebienie na środku, wiec pewnie poto jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 tak, a wracajac do pechełek to zauważ ze profil 60 ma wgłebienie na środku, wiec pewnie poto jest! A co to ma do rzeczy, skoro pchełki sa na profilach u ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 22.03.2007 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 no fakt, mój bląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.03.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Kurcze, czyli nadal moje wątpliwości pozostają nierozwiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 23.03.2007 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 jutro będę na budowie, wiec zwróce szczególna uwagę na ten drobiazg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.03.2007 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 31.03.2007 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 niestety szkielet został zasłonięty i nie zdąrzyłem sie temu przyjrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 02.06.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 a ja dopiero dotarłem do twojego dziennika budowy i zauważylem że jestesmy sąsiadami, tzn będziemy bo ja prawdopodobnie w tym roku zaczynam inwestycję i budowę (odległość sąsiędzka - myślę że około 100m) pozdrawiam i również jestem ciekaw efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 04.06.2007 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 to zapraszam do mnie jak będziesz w janówku. znak rozpoznawczy- granatowe mondeo przed siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 04.06.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Wczoraj byłem ale nie widziałem ani ciebie ani Mondeo, a brama na łańcuch Kiedy będziesz w tym tygodniu to podjadę, pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 04.06.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 na 100% będziemy w czwartek! a potem pewnie weekend! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts