Marzek 16.02.2004 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 (...) zastanawiam się tylko czy położona instalacja alarmowa nie będzie w jakiś sposób kolidaowła z następnymi - wiosennymi - pracami (np: tynkowanie itp). U mnie alarmiści mówili, że lepiej dać najpierw elektrykę, ale potem zrobili taką instalację tymczasową, do rozbudowy. Baliśmy się zostawić elektrykę w domu niezabezpieczonym. A tak właściwie to alarm kładliśmy razem z wstawianiem okien. A dlaczego boisz się o tynkowanie, kiedy tynkowanie robisię po położeniu wszelkich instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 16.02.2004 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 I jeszcze jedno. Mój elektryk powiedział, że RE pruszków czeka na odpowiedź gminy, że nie da się poprowadzić przylącza trasą, którą sobie RE wykoncypował. I tak czekam i czekam. Dziś RE przysłał list, że jak tylko gmina odpowie to oni się odezwą i powiedzą co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Openus 17.02.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 U mnie alarmiści mówili, że lepiej dać najpierw elektrykę, ale potem zrobili taką instalację tymczasową, do rozbudowy. Baliśmy się zostawić elektrykę w domu niezabezpieczonym. A tak właściwie to alarm kładliśmy razem z wstawianiem okien. A dlaczego boisz się o tynkowanie, kiedy tynkowanie robisię po położeniu wszelkich instalacji? No to ja zrobię podobnie: zamknę budynek, alarm w tym samym czasie a potem dalsze instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagodas 17.02.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 WitamGdzie jest to spotkanie forumowiczów i kiedy dokładnie. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Witaj Jagodas, zerknij do rozdziału ogłoszenia i konkursy na stronie głównej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stan33 17.02.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Witam serdecznieWSZYSTKICH BUDUJĄCYCH I CHCĄCYCH BUDOWAĆ !!!Jestem nowy i zielony w sprawach budowy. Narazie walczę dzielnie z urzedasami i mam jedno spostrzeżenie - wszyscy myśą, że jestem milionerem i mam furę kasy do wyrzucenia........Jestem optymistą i sądzę, że w tym roku uda mi się zreobić stan surowy pod dachem.Działkę mam na wsi (bo mam dość Warszawy) w Żelechowie 4 km od trasy katowickiej.Na dzień dobry raz jeszcze wszystkim cmok cmok.Pzdr.Stan.P.s. wszystkim miłym, uprzejmym, uczynnym, i znawcom budowlanki będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi i podpowiedzi......acha buduję domek Cavallino (Archigraph) wg. mojej koncepcji materiałowej. Jak zrobić aby zapłacić za projekt gotowy a mieć uwzględnione wszystkie zmiany i własne pomysły powiem nastepnym razem.Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 19.02.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Witajcie, postanowiłem wydobyć grupę z dołu spisu tematów pozdrawiam grupę i macham do wszystkich świeżutkim projektem domu. Teraz przerówbki i adaptacja, wybór ekipy (brrrrr .... cokolwiek uczynisz będziesz żałował , rok z życiorysu i ... własny nowy dom (oby nie od razu do remontu Trochę dystansu na początku nie zaszkodzi, ale już nie mogę doczekać się śniadań na tarasie. Niestety polecane ekipy już dawno mają wypełnione kalendarzyki jak panny z dobrego domu na balu, więc jeśli ktoś Wam wybudował proste ściany i to solidnie to proszę o cynk może być na priv. Pozdrawiam Grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.02.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Marcin a z czego budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 19.02.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Hej Maluszek,w projekcie jest MAX 29 cm + styropian i chyba właśnie z czerwonego będziemy budować. Wcześniej myślałem o betonie komórkowym, ale ... M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.02.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Ja mam dobrą ekipę ale buduą tylko z Ytonga tak, że nie mogę Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 19.02.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 szkoda,... ale dzięki za podpowiedź. a czy już spotkaliście się z tym, że hurtownie podnoszą ceny, chcąc jeszcze więcej wyciągnąć od ludzi, któzy chcą kupić na zapas przed podwyżką VAT? sam się zastanawiam, czy w tym czasie warto cokolwiek zaczynać. Może w czerwcu rabaty od mających mało klientów sprzedawców pokru\yją różnicę VATu w jakimś stopniu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 20.02.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 witaj grupo kochana kto wybiera się na spotkanie w sobotę? Mam nadzieję że stawi się cała Grupa Warszawska My też z pewnością będziemy. I cieszę się ze znów się spotkamy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 20.02.2004 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 MarcinM,właśnie nad tym samym się zastanawiam. Też zaczynam na wiosnę - ale już nie jestem pewna, czy jak najwczesniej. Bo po pierwsze, może się jeszcze okazać, ze jednak będzie VAT 7 %, a po drugie - wszystkie sondaże i tabelki zamieszczane np. w Wyborczej pokazują, że ci, co chcą się budować, już kupili lub kupują teraz - a po 1 maja nikt nie chce.No to powinny być wtedy upusty, rabaty, promocje itp, prawda?Więc może lepiej czekać z kupnem materiałów do maja?Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 20.02.2004 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 (...) w projekcie jest MAX 29 cm + styropian i chyba właśnie z czerwonego będziemy budować. Wcześniej myślałem o betonie komórkowym, ale ... M Witaj u nas było identycznie w projekcie jak u Ciebie (max 29 +styro 15), ale zmieniliśmy na silikaty, a właściwie SILKĘ (24 + 20 wełny). I nie żałujemy. Ściany proste i równe. A gdzie konkretnie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 oglądam spotkanie forumowiczów on-line w pracy.Miałam tam być!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 21.02.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Pytanie: Gdzie kupowaliście drewno na budowę? Interesuje mnie zarówno szalunkowe jak i na więźbę dachową. Ciekawe czy to prawda, że tanio jest dopiero powyżej 100km od Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 21.02.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Cudka nie martw się . Ja też nie dotarłam. Może następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 21.02.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 oglądam spotkanie forumowiczów on-line w pracy.Miałam tam być!!!! Szkoda, że nieudało mi się z Tobą spotkać: face to face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czyzb 22.02.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Pytanie: Gdzie kupowaliście drewno na budowę? Interesuje mnie zarówno szalunkowe jak i na więźbę dachową. Ciekawe czy to prawda, że tanio jest dopiero powyżej 100km od Warszawy? Witaj, My Bubujemy w Łosiu 12 km od Piaseczna w stronę Grójca. Drewno kupimy prawddopodobnie gdzieś w okolicy. Sprawdziliśmy już w wielu miejscach, ceny średnio 390 zł za tarcicę 25 mm, 560 zł za kantówkę, około 4 zł za 1 stempel budowlany. To są ceny netto z impregnacją. Co myślicie o tych cenach??? Może ktoś znalazł drewno dużo taniej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts