dziuba 29.05.2002 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Przelecę się po okolicy i może wypatrzę jakieś ciekawe miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 29.05.2002 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2002 Dziuba, tylko na burze uważaj! Nie zadawaj się z żadnym Panem Dźwigowym latając po okolicy, bo...sama wiesz Jaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.05.2002 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2002 Nam odeszło trochę budowanie z bali bo:1. Jeśli bale to minimum 25cm średnicy a jeszcze lepiej jak 36. A takie są za drogie !2. Budowanie z cieńszych "bali" wymaga docieplenia. Po dociepleniu wychodzi nam nic innego jak dom w szkielecie obłożony (na ogół z zewnątrz) "balami". Na podstawie powyższych i paru innych informacji skłaniamy się teraz do domu w technologi szkieletu dalej mając na uwadze zdrowie na jednym z czołowych miejsc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 31.05.2002 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Maciek, Pragnę zawiadomić, że po rozmowie z naszym zaufanym architektem doszliśmy do tego samego wniosku Nadal jestem pod wrażeniem domów z bali, ale budować będziemy raczej w innej technologii, buuuu....! Jaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 31.05.2002 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Więc witaj w klubie A ku czemu się skłaniacie ? Może domek myśliwski nad jeziorami postawić z bala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 31.05.2002 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Hej Panowie i Panie - sorry, że tak wchodzę z buciorami, ale jest duże prawdopodobieństwo, że 6,7 czerwca będę na konferencji w stolicy. Chciałbym udać się do Salonu Muratora w czwartek po południu. O ile wiem przewidziana jest jakaś dyskusja o 17.00. Może miałby ktoś ochotę na spotkanie. Pozdrawiam i miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 31.05.2002 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Fajnie, weź ze sobą kawałek morza, ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 31.05.2002 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 A wiesz jaka dyskusja ? Może jeśli nieciekawa to zmontujemy spotkanie gdzie indziej przy "innej" dyskusji ? :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 31.05.2002 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Maciek, Pewnie skończy się na jakimś pustaku komórkowym (Ytong?), ale i tak nie chcemy zrezygnować z bali w sensie ozdoby np. w salonie...Mamy takiego chłopaka, który robi prawdziwe cuda z drewna, więc damy mu pole do popisu A jak Wasza działka? Znaleźliście coś? Jaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 01.06.2002 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2002 No to witaj Jagna w klubie - ja tez bloczek komorkowy, ale na pewno nie Ytong - za drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 01.06.2002 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2002 PS. Zdrowsze od BK są tylko silikaty ale są bardzo zimne i nasiąkliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 02.06.2002 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2002 Hmhm, hmm, Chyba najzdrowsze jest drewno... :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 02.06.2002 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2002 Oczywiscie Maco - mialem na mysli "po drewnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 02.06.2002 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2002 On 2002-05-31 21:41, ketiso wrote: tytułem komentarza do `zdrowotności`. jakiś czas temu badano wpływ róznych mat. bud na szczury.zamknięto je w kilku klateczkach (jedna wyłożona drewnem druga terrakota i coś jeszcze nie pomnę co)zaobserwowano ,że szczury w klatce z ceramiki nie rozmnażają się . pomyślano sobie ot choroba. po głębszej obserwacji zauważono ,że powodem braku potomstwa okazała się śliskość terrakoty(po prostu szczury się ślizgały). HEJ! Ja muszę jeszcze pomyśleć o tej ceramice...super sprawa - antykoncepcyjny dom! To coś dla mnie Jaga [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Jagna dnia 2002-06-02 13:25 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.06.2002 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 Można polać drewnianą podłogę kiślem. Chyba będzie ten sam efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.06.2002 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2002 No nie wiem...tarzanie się w kiślu....to może mieć dokładnie odwrotne działanie Jaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 04.06.2002 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Hej ludzie stolicy. W czwartek i piątek jestem w Warszawie i mam ochotę się z Wami spotkać. terminy mam napięte, ale mam nadzieję, że dam radę przybyć do Salonu Muratora. Temat spotkania jest ciekawy - ogrzewanie kominkiem. Mam nadzieję, że ktoś wpadnie z was. Tak na marginesie jak dojechć z dworca Centralnego na ul. 17 styczna. Pomóżcie - prześlijcie coś na maila [email protected] Ach spotaknie w Salonie w czwartek o 17.00_________________ [ Ta Wiadomość była edytowana przez: kodi_gdynia dnia 2002-06-04 15:15 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 04.06.2002 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Oj, szkoda ale nie będę mógł być na tym wykładzie...Prześlę Ci info jak dojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 05.06.2002 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Nie chcę wam zaśmiecać wątku, ale chciałem wam podziekować za informacje i dobre rady. No teraz to mogę przyjechać do stolicy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 05.06.2002 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Z tej prawej strony jakoś nie bardzo wiem gdzie by można było spotkać się przy grillu tak, żeby maluchy miały gdzie szaleć...No chyba, że Zoo i spotkanie w pobliskich krzakach gdzie podobno jest grill i piwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts