robertus 10.01.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Przeszukałem archiwum forum a także google i nie udało mi się znaleźć jak powinno wyglądać pismo ponaglające wykonawcę do zakończenia prac ujętych w umowie. Sytuacja wygląda tak, że mam z wykonawcą umowę na materiał i wykonanie. 90% procent prac zostało zrobionych w terminie. Reszta miała być zrobiona po tym jak wykonam w domu inne prace wykończeniowe. To co miałem zrobić zrobiłem już jakiś miesiąc temu i od tego czasu firma miga mi się od wykonania robót. Telefonicznie mówią, że akurat nie mają wolnego człowieka, ale że zaraz oddzwonią i powiedzą kiedy przyjdzie majster. Teraz chciałbym ich postraszyć i pośpieszyć. Wiem, że tego typu pismo działa w większości przypadków (zadziałało gdy otrzymał je człowiek, który wjechał mi w samochód i zwiał z miejsca zdarzenia).Potrzebuję konkretnych przepisów, paragrafów, na które moge się powołać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts