Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

najbardziej podobałoby mi sie powiesic szafki kuchenne na sciance ktora jest zrobiona z karton-gipsu (na stelażu)

ale boje sie ze mi spadną (w koncu razem z talerzami itd. to troche ważą...)

czy można to jakoś sensownie powiesić żeby nie spadło ?

szafek będzie sporo - cały ciąg (razem ze 2,8 m)

i do tego najchetniej bym ich mial też do góry dużo ...

tak ze 1,2 m (mam sufit na 2,8m i chce do sufitu zrobic)

jakis pomysł ? a moze od razu rozwiązanie :) ?

https://forum.murator.pl/topic/46313-szafki-w-kuchni-na-sciance-gk/

W sklepie meblowym znajdziesz specjalne szyny do zawieszenia szafek szyne docinasz na cały ciąg szafek wiszacych gornych.Szyne te musisz koniecznie przykrecic do profila ma ona zrobione otwory co 2 cm do montażu do sciany,Lecz uwaga musisz zakupic odpowiednie zawieszki które montuje sie do boków szafek, nawiercasz w nich otwory fi 10 w odpowiednim rozstawie zawieszek wbijasz je do bokow i dodatkowo przykręcasz je wkretami.I jeszca bardzo istotna sprawa plecy szafek (pilsnia) musza byc cofniete do srodka o 1,6 cm. w tym celu wykonuje sie specjalny kanalek i w niego wsuwane są plecy Jeżeli plecy sa zamocowane na równo z bokami czyli tylem nalezy niestety szafke przerabiac . :roll:

...pozdro

https://forum.murator.pl/topic/46313-szafki-w-kuchni-na-sciance-gk/#findComment-961545