Geno 12.01.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 To link do basenu ?? he e Dzisiaj miałem pogawędkę z konstruktorem-projektantem-sdaptatorem Stwierdził ze był na działce (mam też juz mapę od geodety) i najpierw trzeba udroznić a właściwie wykonać rowy. Na mapie są przewidziane a w praktyce nie ma. I odradził mi podnoszenie terenu (no chyba że o 10cm). Rowy, dren i bedzie git. A co do wykopu to mam nadzieję że sam rów pomoże. Jak nie to dam spadeczek i pompkę Siakoś damy radę....głowę i lata kształcenia mamy nie od parady. Geno u łacnego cena 3zł nizsza na beton Znalazłem jeszcze w Wałbrzychu ale przez odległość na jedno wychodzi a dłuzej trzeba wieźć. Jestem skazany na dwóch zmówionych "monopolistów" Jak się zdrenuje powinno byc oki rzuciłbym jeszcze chudy pod ławy szczególnie jeśli zbrojone - własnymi siłami nie będzie drogi - moze z 5 m3 - nie wiem jakie masz ławy - no i nie zapomnij przy mechanicznym kopaniu o ostatnich 15-20 cm aby kopać ręcznie Z tymi betoniarniami to jest holender nieciekawie - nie masz w Czechach tańszych? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/46323-p%C5%82yta-fundamentowa-zagro%C5%BCenia-wysoki-stan-w%C3%B3d-gruntowych/page/2/#findComment-964769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.01.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 W Czechach niby na budowlankę jest 7% (niedawno było 5%) ale i tak wszystko droższe. A do Czech mam ....no z 500 metrów he he h e Ławę mam 60cm szer. i 40cm wys. Zbrojenie będzie.Kopanie ręcznie (po humusie 40cm zostaje do wykopania z 60cm (bo jednak 10-20 nawioze). Przy 10cm chudziaczka i 60mb ławy daje to 3,6m3 chudziaka.Moze sie skuszę.Ale wszystko wyjdzie po wykopaniu. Wtedy wszystko się oceni i na spokojnie zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/46323-p%C5%82yta-fundamentowa-zagro%C5%BCenia-wysoki-stan-w%C3%B3d-gruntowych/page/2/#findComment-964778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts