googulek 31.10.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witaj moniu1302, kolejna milosniczko domu w szkarlatkach. Nie doradze ci co do okien bo mi akurat sie podobalo ze sa dluzsze niz szersze. Wydawalo mi sie ze to bedzie ''harmonijnie'' w stosunko do dosc wysokich drzwi i duzego okna balkonowego. Jakos nie przyszlo mi do glowy aby zmieniac ich wymiar bo wizualizacje szkarlatek wg projektu bardzo mi sie podobaly to naprawde osobiste odczucia, jezeli podoba ci sie okno w kwadracie to zmien, bedzie wieksze moze narysoj sobie takie i takie i zobacz ktore ci sie bardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia1302 01.11.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Dziękuję Ci googulku za odpowiedź. Zmiany wymiaru okien chciałam dokonać dlatego że obawiam się, że w kuchni będę miała za malo światła, gdyż zdecydowałam się na likwidację jednego okna w kuchni aby była bardziej ustawna, i nie wiem czy okno 120/150 zapewni dostatecznie wielką ilość naświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 01.11.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 nie wydaje mi sie ze jest ciemno, tyle ze ja mam przestrzen otwarta, tzn nie mam pokoju. Mam wiec okno od frontu to 120X150 a naprzeciwko okno wyjsciowe na taras. Jezeli u ciebie bedzie sciana bo robisz pokoj to moze faktycznie powieksz, ale czy te 30 cm wiecej robi roznice? Zapytaj moze architekta co o tym mysli, a najlepiej to zadzwon do archonu i ich zapytaj o zdanie, w koncu to ich projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 02.11.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Mi jakoś drugie okno w kuchni nie weszło tam z boku, jakoś wizualnie tego nie widziałam, bo tam jest jeszcze podcień i jakoś nierówno było, ale ja mam jeszcze dwa okna szczytowe, więc może dlatego. Poza tą kuchnią to okien jest dużo i są duże, jestem zachwycona na razie jakie jasne będą pomieszczenia, pewnie late jak słońce będzie piekło to taka szczęśliwa nie będę, ale coś wymyślę My w salonie też zrobiliśmy okno, nie pamiętam jakiej w końcu wielkości wyszło, na szerokość nie zmienialiśmy, a na wysokość takie jak w wykuszu. I nie zamieniłabym za nic pokoju z kuchnią, to przejście do pokoju jest rewelacyjne, przestrzeń niesamowita, dom jest jakby ażurowy, gdzie dzieciaki by się nie bawiły, to będzie je widać (na parterze), i o to mi chodziło Nie rozumiem mody z kuchnią od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 02.11.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 meciu nie wiem czy to moda czy nie ale u nas akurat kuchnia od frontu pasowala bo front domu mamy od zachodu (wiec mniej slonca przy gotowaniu ), nie wyobrazalam sobie tachac np zakupy przez salon zeby zaniesc do kuchni a ze dodatkowy pokoj nie byl nam potrzebny to zrobilismy po prostu jedno wieksze pomieszczenie gdzie bedzie kuchnia od frontu a jadalnia od tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 02.11.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Googulek, ale taki argument to jest argument, mody nie rozumiem Wejście do kuchni w projekcie jest z przedpokoju, przez salon chodzić nie trzeba Nam pokój na dole był potrzebny, bo założyliśmy, że nie wiadomo co się w życiu przydarzy, możliwe kiedyś nie będziemy w stanie po schodach biegać. Troszkę żałuję, że nie pokombinowałam i nie zrobiłam kuchni tam gdzie jest ta część salonowa kanapowa, a tą kanapową część w miejscu kuchni, stół zostałby jak jest, ale już nie miała siły z kominem kombinować, w w tym projekcie wyjątkowo nam pasuje I szkoda, że jednak nie zrobiłam wyjścia na taras z kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 02.11.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 na starosc meci to wybudujesz nastepny dom ja z reszta tez, tym bardziej jak patrze na to wszystko co mi sie w moim domku nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 02.11.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Jak nie będę miała siły po schodach chodzić to tym bardziej nie będę miała siły na budowę domu. Może dlatego, że dużo sami robimy na budowie, nie będziemy w stanie rozstać się z naszym domem, uwielbiamy go i na razie wszystko nam się podoba. Zresztą nawet jak, mamy małe dzieci, planujemy kolejne, więc nawet przyda się ten pokój na zabawki, żeby w salonie nie leżały, czy na jakiś kojec. Co Wam się nie podoba? Dla mnie tylko trochę za duży jest, ale do tego pewnie się przyzwyczaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina1234 08.11.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 gdzie budujecie dom w szkarłatkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.11.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 A kogo pytasz? My np. w lubuskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina1234 08.11.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 interesuje mnie ktoś ze świętokrzyskiego żeby zobaczyć jak wygląda ten dom na żywo. zamawiamy ten projekt tylko pozostaje kwestia rozmieszczenia łazienki i kotłowni zastanawiamy się czy nie zamienić tych pomieszczeń. chcemy piec na ekogroszek tylko nie wiemy czy się zmieści na miejscu łazienki. i jeszcze jedno pytanko mianowicie czy nie zrobić drzwi do kotłowni od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.11.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Sa na forum osoby ktore zamienily lazienke z kotlownia. Mysle ze to super pomysl i sama zaluje ze tak nie zrobilam. Natomiast drzwi do kotlowni od zewnatrz mam i uwazam ze to sluszna decyzja, nie trzeba po prostu drewna, wegla tachac przez dom. W moim dzieniku masz sporo zdjec z wewnatrz, zapraszam do ogladania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina1234 08.11.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 zastanawiamy się czy się zmieści piec na ekogroszek w miejsce łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.11.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 a duzy jest taki piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina1234 08.11.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 patrzyliśmy 1.5 na 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.11.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 wedlug mnie powinnien sie zmiescic, pomysl tylko ze bedzie tez potrzebowala gdzies ten ekogroszek skladowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina1234 08.11.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 no własnie nad tym musimy sie zastanowić. powiedz mi jeszcze czy macie jedno okno w łazience czy dwa? i wyjście na taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina1234 08.11.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 ups chodziło mi o okna w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.11.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 w kuchni mamy jedno okno, tyle ze u nas kuchnia to pokoj w projekcie. postanowilismy ze bedzie to jedno otwarte pomieszczenie, nie mamy wiec pokoju na dole. Na jego miejscu jest kuchnia z jednym oknem od frontu, a tam gdzie w projekcie byla kuchnia jest to jadalnia z wyjsciem na taras. Zdjecie kuchni : ImageShack.us Uploaded with zdjecie jadalni : Uploaded with ImageShack.us jedna jeszcze uwaga, u nas jest wersja w lustrzanym odbiciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina1234 08.11.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 wszystkie garderoby macie tak jak w projekcie? zwiększaliście okna frontowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts