monia1302 24.06.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 oglądam wszystkie zdjęcia na forum ale na żadnych nie mogę doszukac się komina w łazience. Jestem podłamana ponieważ niedośc łazienka na dole jest malutka to nadodatek jeszcze ten komin , który dużo miejsca zajął. Zdjęcie zrobione jest z kotłowni, bo z łazienki się nie dało. Proszę napiszcie co można było zrobic aby go nie było, albo żeby był mniejszy? np . łazienka googulka na dole jest prześliczna i nic nie wskazuje tam na posiadanie takiego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 24.06.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 moniu bo my wlasnie przenieslismy ten cholerny komin. Nie pamietam co z nim bylo ale cos kojaze ze w projekcie byl chyba jakos dziwnie narysowany. Gdybysmy go nie przeniesli to drzwi do lazienki by sie nie otwieraly czy piec nie zmiescil, jakos tak. Zapytam meza, on bedzie wiedzial o co chodzilo. W kazdym razie tak czy siak u nas tez nie jest idealnie bo teraz go mam na dachu od frontu i bardzo mi sie to nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia1 27.06.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Googulek czy możesz mi napisać ile metrów jest w tym domku do ocieplenia poddasza? Pamiętasz ile u was wyszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_7712 27.07.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam wszystkich Buduję "dom w szkarłatkach wersję z garażem. Bardzo mi się podobał ten projekt ale nieco go zmieniłem. W kuchni wstawiłem podwójne okno balkonowe oraz wyrzuciłem kotłownię do garażu a w miejscu po niej mam na dole wielką łazienkę z oknem(w planach) bo na razie jest tylko fundament. Największy mankament tego projektu (moim zdaniem) to salon. Wąski oraz nieustawny. Jak będzie wystawać coś z ziemi to zamieszczę fotki PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 27.07.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 no to witamy dobrze zrobiles z ta kotlownia. Ja ja mam tak jak przewidywal projekt i strasznie zaluje bo lazieneczka wyszla bardzo mala a kotlownia, wiadomo, brudno, brudno i jeszcze raz brudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_7712 27.07.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Zastanawiam się nad stropem lanym u góry ponieważ wszyscy znajomi mnie straszą że na drewnianym pękają płyty gips-kartonowe. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 27.07.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 U nas jest strop drewniany. Po trzech latach nie ma zadnych pekniec. nam zalezalo na widocznych belkach wiec chyba sie nie zastanawialismy czy bedzie pekac czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_7712 29.07.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Czy ponosiliście może ściankę kolankową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichaliIlona 29.07.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) Witam Wszystkich którzy budują Dom w szkarłatkach. Być może zadaję głupie pytanie, ale chciałem zapytać o koszty budowy tego domu do stanu pod klucz. Interesuje mnie kwota całościowa, system gospodarczy. Bardzo bym prosił o komentarz, jeżeli nie publicznie tutaj na forum to może priv. Dziękuję z góry:) Gubałówka. P.S. Czy nie przeszkadza Wam aż tyle okien spadowych w dachu ? Edytowane 29 Lipca 2011 przez MichaliIlona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_7712 30.07.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ja niestety nie pomogę odnośnie całkowitych kosztów pod klucz ponieważ dopiero zaczynam budować. Pomocne może być zestawienie materiałów ze strony archonu (trzeba wstawić bieżące ceny). Co do cen robocizny jedyne wyjście to odwiedzić kilka ekip z projektem. Cena pod klucz jest pojęciem względnym ponieważ to zależy od jakości i cen materiałów jakie wybierzecie (można kupić drzwi za 250zł a można i za 2500). Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_7712 24.08.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ten projekt to porażka...... Jednak jest jedna prawda jak budować dom to tylko indywidualny projekt. Koszty zmian gotowych projektów są równe z zakupem projektu na zamówienie takiego domku jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina1234 18.10.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 oto nasz dom w szkarłatkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts