Krystyna32 10.01.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam wszystki i proszę o pomoc. Czy moglibyście mi napisać jakie dokumnety wymagają przepiasnie na nowego właściciela - jakie uzgodnienia,gdzie powinnam iść, co uzgodnić - i jak w rzeczywistości załatwia się te sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 10.01.2006 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Z Prawa budowlanego: Art. 40. 1. Organ, który wydał decyzję określoną w art. 28, jest obowiązany, za zgodą strony, na rzecz której decyzja została wydana, do przeniesienia tej decyzji na rzecz innego podmiotu, jeżeli przyjmuje on wszystkie warunki zawarte w tej decyzji oraz złoży oświadczenie, o którym mowa w art. 32 ust. 4 pkt 2.Art. 32. 4. Pozwolenie na budowę może być wydane wyłącznie temu, kto:2) złożył oświadczenie, pod rygorem odpowiedzialności karnej, o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 11.01.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Właśnie odebrałam decyzję o przeniesieniu pozwolenia na budowę . Jeszcze ciepła. A potrzebowałam: - wniosek wypełniony, który dostałam w Wydziale Architektury (podpisany przeze mnie i męża, bo mamy wspólność majątkową - działka jest wspólna) - oświadczenie o prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane ( w dwóch egzemplarzach - dla mnie i męża, z powodów j.w.) - projekt budowlany - oryginał pozwolenia na budowę poprzednich właścicieli - zgodę poprzednich właścicieli na przeniesienie pozwolenia (to akurat było u nas zapisane w akcie notarialnym) - dziennik budowy (ja nie miałam, bo budowa nie zaczęta, więc napisałam:" nie wydano") To tyle. Ok. 1 miesiąca czekania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rendzia 21.02.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 wszedzie pytam i nikt nie chce mi pomóc. Ja tez przenioslam na siebie pozwolenie na budowe, wzielam kredyt, wybudowalam i teraz chce odliczac odsetki od kredytu.ja zmiescilam sie w przepisowych 3 latach, ale budowac zacząl poprzedni wlasciciel nieco wczesniej . i co??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts