mlk 13.04.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 czy mogę ubierać się JEDNOCZEŚNIE o zwrot różnicy 22-7 Vatu z tytułu budowy domu ORAZ remontu mojego mieszkania? oczywiście remont w ramach ulgi remontowej (wiem o tym, że w ramach ulgi remontowej, to zwrot Vatu jest mniejszy) ktoś z Wam może już złożył wniosek o zwrot vatu jednocześnie z racji remontu i budowy?dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 13.04.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Joanna juz powinna miec na dniach na koncie?? Dobrze kombinyję JOANKO && ?? już doszły pod koniec marca ... naprawdę jestem w pozytywnym szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 13.04.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Słuchajcie a czy te wnisoki o zwrot Vat to trzeba składac do końca kwietnia? Czy mozna później? mozna do końca czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 13.04.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 czy mogę ubierać się JEDNOCZEŚNIE o zwrot różnicy 22-7 Vatu z tytułu budowy domu ORAZ remontu mojego mieszkania? oczywiście remont w ramach ulgi remontowej (wiem o tym, że w ramach ulgi remontowej, to zwrot Vatu jest mniejszy) ktoś z Wam może już złożył wniosek o zwrot vatu jednocześnie z racji remontu i budowy? dzięki Pewnie, że można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 13.04.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Słuchajcie a czy te wnisoki o zwrot Vat to trzeba składac do końca kwietnia? Czy mozna później? mozna do końca czerwca 2008 Chodziło mi bardziej o bierzący rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.04.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 czy mogę ubierać się JEDNOCZEŚNIE o zwrot różnicy 22-7 Vatu z tytułu budowy domu ORAZ remontu mojego mieszkania? oczywiście remont w ramach ulgi remontowej (wiem o tym, że w ramach ulgi remontowej, to zwrot Vatu jest mniejszy) ktoś z Wam może już złożył wniosek o zwrot vatu jednocześnie z racji remontu i budowy? dzięki Pewnie, że można. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
total_sw 13.04.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 mozecie mi pomoc?co np z odliczeniem vatu od np.- pomp CWU i CO- bojlera 140l z ociepleniem i grzalka- prety gwintowane (do mocowan dachu do murlaty)do czego to podpiac?szukalem.... zastanawialem sie i nic wymyslec nie moge! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 15.04.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Słuchajcie a czy te wnisoki o zwrot Vat to trzeba składac do końca kwietnia? Czy mozna później? mozna do końca czerwca 2008 Chodziło mi bardziej o bierzący rok. Ale jeśli bydynek już jest po odbiorze czas składania zeznania jest do czerwca 2006 roku potem leci remont i w takim przypadku jest czas do czerwca 2008 roku. Tak mi się wydaje jeśli jet inaczej proszę o sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 18.04.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 nie doczytałem się odpowiedzi na pytanie które ktoś zadał: co zrobić w przypadku jesli na fakturze "zapomniano" wstawić kodu? - ja mam tak z bloczkami fund. (hurtownia bud) i ze styropianem - (pieprzone OBI-boki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 18.04.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Ja dzis byłem w US (wezwany sms) taka to dziś technika w kontaktach. Wyjasniliśmy kilka spraw , było b.miło. Ale do konkretów. Pani zakwestionowała: -pompy do co ( bez numeru na f. ale mi podała dokładny i cały czas miały 22% - przewód elektr(tzw "dyt" ileś tam) bo nr PKWiD był na f. a nie było w wykazie - grzałki do grzejników łazienkowych (nie było nr PKWiD na f.), po rozmowie ze mną zgodziła sie na podany przeze mnie numer urządzenia do szybkiego podgrzewania wody) - rolety materiałowe do okien ( ale to juz wiedzałem z remontówki ) - MAPESIL (chyba to był silikon do płytek) ale nr miał inny niż w wykazie i przepadł, mimo ze inne silikony z dobrymi numerami są OK. Reasumując czasami podany nr na fakturze ułatwia zycie z US a czasami zamyka wszelka dyskusje (interpretacje), jeśli nie ma go na wykazie. W każdym razie do końca tygodnia Pani wyda "Decyzję", wysle mi SMS-a abym ją osobiscie odebrał i potem czekam do 25 dni na pieniądze na koncie. A wniosek złożyłem 9 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 18.04.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Słuchajcie a czy te wnisoki o zwrot Vat to trzeba składac do końca kwietnia? Czy mozna później? Zapytałem w US - można później np. w sierpniu ale tylko raz w danym roku. Pytanie dalsze: Mam troszkę odliczeń za ubiegły rok i już trochę faktur z tego. Czy mogę odliczyć w danym roku różnicę Vat jednocześnie z faktur za ubiegły rok + to co uzbierałem w tym roku? Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czester 1 18.04.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 WitamJaki czas ma US na wyplate zwrotu podatku VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 19.04.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 do 6 miesięcy od złożenia wniosku jeśli wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 27.04.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ja dzis byłem w US (wezwany sms) taka to dziś technika w kontaktach. Wyjasniliśmy kilka spraw , było b.miło. Ale do konkretów. Pani zakwestionowała: -pompy do co ( bez numeru na f. ale mi podała dokładny i cały czas miały 22% - przewód elektr(tzw "dyt" ileś tam) bo nr PKWiD był na f. a nie było w wykazie - grzałki do grzejników łazienkowych (nie było nr PKWiD na f.), po rozmowie ze mną zgodziła sie na podany przeze mnie numer urządzenia do szybkiego podgrzewania wody) - rolety materiałowe do okien ( ale to juz wiedzałem z remontówki ) - MAPESIL (chyba to był silikon do płytek) ale nr miał inny niż w wykazie i przepadł, mimo ze inne silikony z dobrymi numerami są OK. Reasumując czasami podany nr na fakturze ułatwia zycie z US a czasami zamyka wszelka dyskusje (interpretacje), jeśli nie ma go na wykazie. W każdym razie do końca tygodnia Pani wyda "Decyzję", wysle mi SMS-a abym ją osobiscie odebrał i potem czekam do 25 dni na pieniądze na koncie. A wniosek złożyłem 9 marca a czy brak numeru PKWiU na fakturze to konieczność osobistego stawienia się w US i jego dopisania? czy jeżeli nazwa produktu jednoznanie go kwalifikuje to zaliczą czy i tak każą uzupełniać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 27.04.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 ANEKRI, nie, jeśli nazwa jest jednoznaczna to sami znajdą, lub raczej powinni znaleźć PKWiU. Ja już mam decyzję , dzisiaj odebrałem i czekam teraz na pieniązki na koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 27.04.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 ANEKRI, nie, jeśli nazwa jest jednoznaczna to sami znajdą, lub raczej powinni znaleźć PKWiU. Ja już mam decyzję , dzisiaj odebrałem i czekam teraz na pieniązki na koncie Wow super - tak szybciutko Ja złożyłam 21 lutego więc leci 3 miesiąc - mają jeszcze czas, ale zwrot remontówki już dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flecik 27.04.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 mam pytanko , może głupie ,ale nie trudno tu zgłupieć!!!!Czy jak na fakt. mam PKWiU 25.21.22-70.30 kolano do podłączenia wody to czy mogę je wpisać do wniosku o zwrot różnicy watu bo w załączniku nie ma dokładnie tego numeru jest natomiast ex 25.21.2 Albo np. na fakt. 29.71.25-50.90 podgrzewacz do wody a w załaczniku jest 29. 71. 25-50 i tym razem bez literek ex.Czy te numeru na fakt. mają być całkowicie takie same jak w załączniku bo ja tego nie rozumiem. proszę o pomoc bo zwariuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts