czester 1 11.01.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Wtam. Czy ktoś z Was składał pozew do sądu o wprostowanie budynku przeciwko kopalni? Ja podpisałem ugode przedwstepną o naprawienie szkody, w której wpisane jest: - wychylenie budynku z pionu - reszta to : spękania ścian i posadzek, rozregulowanie stolarki okiennej itp. Sporzadzono kosztorys (w którym sa zawarte tylko remonty) wyplacono mi zeliczke i remont robilem sam. Dzis mnie kopalnia poinformowalwa że jeżeli chcem mieć wyprostowany dom to musze złożyć pozew do sadu. Do jakiego sądu, co jest potrzebne ? Prosze o porade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 16.01.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Mogę Ci napisać jak wyglądała moja sytuacja(trochę inna od twojej). Miałem mieć remont z tytułu szkód górn. Kopalnia zrobiła kosztorys i okazało się że koszt remontu przekraczałby wartość budynku. Pisało w nim, że remont jest nieopłacalny i zaproponowała wypłatę odszkodowania. Napisałem, ze ja oczekuję innej kwoty i czekam na odpowiedź tydzień czasu. Po tym terminie składam pozew do sądu. Kopalnia nie odpowiedziała w terminie więc napisałem pozew o wypłatę odszkodowania w takiej to, a takiej kwocie. W Katowicach w sądzie okręgowym jest wydział geologiczno-górniczy i to do niego składa się pozew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts