Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot ma nerwicę czy jak?

smartcat

Recommended Posts

Sprawa wygląda tak że kot zaczał obgryzać pazury. Po prostu siada sobie podnosi łapę i zaczyna zębiskami obgryzać swoje paznokcie. Jak mu sie sprawdza te pazurki to sie irytuje jak obgryzajace paznokcie dziecko. Jego siostra nie ma tego nerwicowego nawyku. Spotkaliście sie kiedyś z tym zjawiskiem? Manicure i pedicure od czasu do czasu robi kotom vet.

U kotów sie z tym nie spotkalam, ale u psow jak najbardziej.

Moja psina od poczatku robi sobie manicure i pedicure ;) Zawsze jak ma dluzsze to kladzie sie i spokojnie, w skupieniu podgryza sobie pazurki :D. Poczatki byly wesole, bo gryzla sobie tak zawziecie, ze chyba dogryzala sie do nerwa i wtedy troche popiskiwala. AL ewytlumaczlam jej zeby sobie troche odpuscila, ze juz wystarczy i przestawala.

Nie wiem jak to u kotow, ale sadze ze u mojej suni to nie jest oznaka nerwicy. Ona sie poprostu troche nudzi w domku(zwlaszcza zima), poza tym ona lubi zawsze cos grysc(mimo ze niedawno skonczyla juz 7 lat).

A moze poprostu lubi miec zadbane paznokcie :lol:

Sprawa wygląda tak że kot zaczał obgryzać pazury. Po prostu siada sobie podnosi łapę i zaczyna zębiskami obgryzać swoje paznokcie. Jak mu sie sprawdza te pazurki to sie irytuje jak obgryzajace paznokcie dziecko. Jego siostra nie ma tego nerwicowego nawyku. Spotkaliście sie kiedyś z tym zjawiskiem? Manicure i pedicure od czasu do czasu robi kotom vet.

moja tak robi....i nie jest znerwicowana.Wet tez jej obcina pazurki...a ona i tak woli ....sama sobie :)