nia 11.01.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Zgodnie z zasadami obowiązującymi na tym forum tu proszę o wszystkie komentarze do naszego DZIENNIKA BUDOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 11.01.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Idziesz jak burza Aby tak dalej Śliczny projekt wybrałaś i bardzo fajne zmiany będą - funkcjonalne i z głową to wymyśliłaś. Ale najbardziej się cieszę na zdjęcia W końcu będziesz miała wlasne studio foto Pozdrawiam cieplutko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 12.01.2006 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 o jak miło, że ktoś się odezwał... wielkie dzięki... ja też z zaangażowaniem będę śledzić Twój dziennik budowy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 13.01.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 @nia, po części to przeszłam... Jeśli chodzi o mapke to musisz się zgłosić do strostwa powiatowego, do wydziału referatu geodezji lub innego wydziału z geodezja w nazwie i powinni ci od ręki dać taka mapkę - moja kosztowała 70 PLN; moja rada: skseruj ją sobie od razu parę razy, do uzyskania warunków zabudowy i zagospodarowania powinnaś dac oryginał - do reszty, czyli prąd, gaz wystarczy kopia. I chyba to jednak bzdura z tym wyłączenie z produkcji rolnej - musisz zapytać w urzedzie gminy bo moze sie okazać, że wystarczy samo zaświadczenie z gminy, że działka jest odrolniana... No, ale każdy urząd ma swoje (z kosmosu wzięte) regulacje, tworzone przez jakies wredne babsko - to musi babsko bo facetowi by sie nie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 19.01.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 @nia - i co tam słychać ? Nic nie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 26.01.2006 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 byłam chora... właściwie to wciąż jestem - grypka, katar, itp. ale od poniedziałku z powrotem zabieram się do załatwiania dalszych papierów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.03.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Witaj Aniu! Ladny ten Wasz domek, nie ma co. Zapalu jak widac Ci nie brakuje, to tylko dalej tak trzymac...A nam zostaje zerkac do dziennika i zyczyc wszystkiego najlepszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka 19.03.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Proszę o informacje jakie zmiany w projekcie Państwo zmieniliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 19.03.2006 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 - zlikwidowaliśmy wszystkie podcienie - zwiększyliśmy sypialnię na górze kosztem szafy wnękowej w przedpokoju - przenieśliśmy wejście do garderoby na piętrze do sypialni - przesunęliśmy (zwiększyliśmy) spiżarnię - połączyliśmy łazienkę na parterze z pomieszczeniem za nią - połączyliśmy pom. gospodarcze z garderobą na parterze - podnieśliśmy poddasze o pół metra - zmiana konstrukcji dachu - zmieniliśmy wielkość i kształt tarasu - zamieniliśmy garaż na pokój i to chyba tyle co mi się tak na szybko przypomniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka 20.03.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Cześć : Wiosną zamierzam rozpocząć budowę ww. domu - serdecznie proszę o wszelkie sugestie, przestrogi, rady, opinie uwagi, rzeczywiste koszty budowy itp. Uważam że ten projekt jest świetny jednak będzie to oczywiście mój pierwszy dom i ostatni dlatego z wielką atencją skorzystam z wszelkich sugestii i informacji, za które z góry serdecznie dziękuję pozdrawiam Mam gorącą prośbę o przesłanie na mój e-mail([email protected]) zdjęć dotyczących projektu Karmina (zdjęcia z budowy,lub stan surowy,stan gotowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovanka 26.03.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Mnie jako bankowca, najbardziej zaskoczył fakt opłat za podatek i hipotekę. Podatek od czynnosci cywilno-prawnych pobierany jest przez urzędy skarbowe (za pośrednictwem banku) w wysokosci 1% kwoty kredytu, natomiast wpis hipoteki w sądzie przy budowie domu, do 01-03-2006 był bezpłatny, tylko we wniosku bank powinien napisać przeznaczenie kredytu - budowa domu!!!!pozdrawiam!! Jovanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 27.03.2006 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 @jovanka niestety u nas kredyt był również na działeczkę dlatego musieliśmy zapłacić podatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier 29.04.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Jeżeli ktoś realizował lub jest w trakcie budowy Karmina z pracowni Archipelag to proszę o informację. Jestem bardzo zainteresowana budową tego domku i chyba wynika, że tylko ja. Proszę o ewentualne komentarze I ZDJECIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabrol 08.05.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 WitamProsze o przesalnie materialow zdjec dotyczacych projektu karmina gdzyz zamiezam nabyc ten projekt w niedlugim czasie i szukam zdjec z realizacji tego projektu badz dodatkowych wiadomosci na jego temat, Dziekuje [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 08.05.2006 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 mam prośbę... nie piszcie, że chcecie zdjęcia z realizacji projektu... wystarczy doczytać w dzienniku budowy, że dopiero będę robić fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asienka1719500613 16.05.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 My z mężem też zdecydowaliśmy się na KARMINĘ W piątek kupiliśmy projekt. Na parterze zamierzamy przesunąć kominek na ścianę przy gabinecie, chcemy powiększyć w.c., zmniejszyć spiżarnię a kuchnię zrobić na podwyższeniu. Na poddaszu zrobimy albo 4 niezbyt duże pokoje lub 3 większe. Nad wykuszem ma być balkon. Taras też chcemy powiększyć. Jakby wszystko było dobrze to może ruszymy z budową w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 23.05.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Aniu zapalu jak widac Ci nie brakuje, to tylko dalej tak trzymac...A nam zostaje zerkac do dziennika i czekać na kolejne zdjecia z budowy i życzyc wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 24.05.2006 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Dziękuję Martynko. Zapału mnóstwo... za tydzień rusza budowa... nie mogę się już doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 25.05.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Czesc @nia, przeczytalam twoj dziennik.Projekt domu jest super..Mam pytanko, ile kosztowalo kopanie studni? Ze ta ekipa potzrebowala pradu w czasie kopania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 26.05.2006 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 @Mucinie wiem czy potrzebowali prądu... chyba tak, bo mieli pożyczać od sąsiada...kosztowało nas to 2100 zł z rachunkiem (ale nie VAT) - wiercili do 24 czy 25 metrów wgłąb - choć woda była już na 21 metrach dla sprawdzenia głębokości pokładów wody... wszystko zajęło 1,5 dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts