EDZIA 11.06.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 super jest ten dom, pewnie teraz juz jest wszystko zrobione, Prosba podaj adres domu, ja jestem z Pruszkowa i chcialbym zobaczyc ten dom w calej okazalosci z zona. I mam pytanko jakie koszty ostateczne budowy domu pod klucz? Czy mozesz wyslac na maila [email protected] dzieki wielkie z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.07.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam! Gratuluję domku! Piękny! Mam pytanie odnośnie okien, czy masz u siebie wymiar okna 150x150 lub 150x140? Układam szprosy i waham się przy tym właśnie rozmiarze, ile pól powinno mieć okno takiej wielkości... Jeśli znajdzie się takie okienko w Twoim domku to proszę o fotkę Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 13.07.2007 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Cieszę się, że podoba Ci się nasz domek. Wydaje mi się, że podobne wymiary ma okno widoczne na tym zdjęciu.Okno jest podzielone na 9 równych pól i moim zdaniem wygląda ok. http://img505.imageshack.us/img505/1626/dsc5844yw4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.07.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Wydaje mi się, że jest węższe tak na oko wygląda na 120 i nie ma podziału, u mnie będzie 150 szer. na 140 wysokość i muszę dać podział na pół i dopiero szprosy tylko nie wiem czy na 8 czy 12 będzie korzystniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 20.07.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Jak tam przeprowadzka? Wnętrza już skończone? Jeśli tak to prosimy o fotki A co do pytania o obiektywy, to odpisałem . Też trochę pstrykasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.07.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Witaj @niu. Ogromna prośba do Ciebie. Czy mogłabyś zamieścić troszkę więcej zdjęć swojej kabiny prysznicowej na górze? Twoje zdjęcie w wątku wnętrza spadło mi z nieba nie miałam pojęcia jak ten problem rozwiązać i proszę, jest Jeśli nie chcesz przepełniać swojego wątku, to bardzo chętnie podam swój e-mail na priv. Będę bardzo wdzięczna Gratuluję domu - piękna elewacja. W ogóle całość prezentuje się bardzo ładnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 31.07.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 @kirkris moje wnętrza niestety wciąż nie są skończone mam wszystko zaczęte i prawie na ukończeniu ale to prawie nie pozwala mi pokazać zdjęć - chciałabym raczej pokazać produkt finalny za tydzień przeprowadzka więc mam nadzieję, że do tego czasu będzie już większość wykończona... no może poza mebelkami, bo choć już zamówione to trzeba na nie czekać 8-10 tygodni... teraz u mnie dużo się dzieje na raz i z dnia na dzień widać ogromne postępy - na przykład w tym tygodniu montują blat w kuchni, a w przyszłym będą schody wewnętrzne i drzwi wewnętrzne na parterze... po prostu doczekać się nie mogę obiecuję, że jak już jakaś część mojego domu będzie w wersji finalnej to od razu zakładam wątek w "galerii domów forumowiczów" tymczasem pokażę jedną rzecz, która jest już skończona a mianowicie zabudowa tarasu: http://img50.imageshack.us/img50/6121/dsc6408wn8.jpg http://img50.imageshack.us/img50/876/dsc6471sj6.jpg http://img50.imageshack.us/img50/2494/dsc6475gb6.jpg co to pstrykania, to pstrykam, owszem nawet trochę zarobkowo ale jakoś w nie mogę się wziąć żeby zrobić porządne zdjęcia domkowi - cały czas obiecuję sobie zrobić to po przeprowadzce @braza tak wygląda teraz mój prysznic pod skosem: murowana ścianka od prysznica ze strony zewnętrznej z dwóch perspektyw: http://img50.imageshack.us/img50/9135/dsc6445we9.jpg http://img50.imageshack.us/img50/8936/dsc6442sb5.jpg prysznic: http://img50.imageshack.us/img50/4381/dsc6450ah1.jpg i półki na ręczniki pod dalszą częścią skosu: http://img50.imageshack.us/img50/9976/dsc6453og5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 31.07.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Serdeczne dzięki @niu Bardzo ciekawy pomysł z tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 31.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 A ja z nieśmiałą prosbą na poprzednim watku pokazałaś swoją kuchnię. Tu pytanie jaka jest wysokość tej całej wysokiej zabudowy po prawej stronie kuchni z piekarnikiem- ciagle nie wiem jaka ma być a gościu od K-G ciagle chce wiedzieć dokładnie a ja po prostu nie mam czasu aby to pomierzyć i przy okazji jaka jest wysokość całowita ścian bez K-G, jaki kolor frontów - wenge czy czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 31.07.2007 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 u mnie wysokość wysokiej zabudowy to 2,4m bo w miejscu nad zabudową mam dość nisko sufit podwieszany, bez sufitu ściany mają ok. 2,7m : http://img50.imageshack.us/img50/1382/dsc6421yy3.jpg http://img262.imageshack.us/img262/7990/dsc6396cf4.jpg kolor kuchni to wenge - boki z płyty, a fronty będą z drewna barwionego na ten sam kolor - do tego biały blat z kamienia - będzie za tydzień to zrobię nowe zdjęcia projekt kuchni i wykonanie własne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 01.08.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Piękny domek - bardzo elegancki - czy możesz mi powiedzieć jakie wymiary mają drzwi balkonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.08.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 dzięki za odpowiedż co do kuchni, ja mam tez taka wysokośc scian i wlasnie mialam dylemat jaka zrobić wysokość tych szafek wysokich, moja kuchnia bedzie podobna tylko ta wysoka zabudowa po drugiej stronie w kolorze grafitowym z ramie z wenge, dolne szafki -wenge, blat dobrany kolorem do piaskowo-szarej podłogi, piaskowo-szara sciana z listwą metaliczną.Upewnilam sie ,że dobrze wybrałam, dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 01.08.2007 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 @glowac drzwi balkonowe mają wysokość 2,9m, a szerokość o ile dobrze pamiętam to ok.1,3 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 02.08.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 widzę, że prace trwają równolegle na wielu frontach kuchnia i gres jednocześnie gratuluje postępów pracy, na pewno wyprzedzisz nas z terminem przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Dziękuję Proszę powiedz mi jeszcze jaką szerokość mają Twoje drzwi tarasowe? U nas będzie w sumie 3m i tak się zastanawiam czy nie zrobić 4x75cm? Ciekawa jestem jakie są u Ciebie wymiary? Bardzo mi się podoba Twoja elewacja - na kuchnię czekam z niecierlpiwością Też mi się marzy wenge i także w większości wysuwane szyflady+cargo. Czy masz jakiegoś sprawdzonego stolarza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 04.08.2007 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 co do drzwi tarasowych - o ile dobrze pamiętam to całość ma 3 lub 3,2m też się nie mogę doczekać zakończenia kuchni ale muszę uzbroić się w cierpliwość bo fronty do szafek będę zamawiać dopiero za tydzień a czeka się na nie ok.2-3 tygodni może tego nie widać na zdjęciach ale u mnie też są w większości cargo i dużo szuflad, mam jeszcze dwa dodatkowe wysokie cargo w spiżarni co do mebli kuchennych (i nie tylko) to robi mi je mój Tatuś, natomiat fronty meblowe zamawiam w zaprzyjaźnionej stolarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.08.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 @nia no właśnie zauważyłam - kuchnia z szufladami i cargo to mój ideał Kochany tata to tylko Tobie piękną kuchnię robi czy można u niego zamówić zrobienie takiego cuda ? Z niecierpliwością będę czekała na koniec prac. Zainspirowałaś mnie tymi pięknymi drzwiami tarasowymi - dotychczas planowałam zrobić je 50x100x100x50 ale taki "równy" podział jednak jest ładniejszy Taki klasyczny i elegancki + szprosy - jednak u nas to wykorzystamy - naprawę bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 06.08.2007 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Tatuś robi meble hobbystycznie od lat, nie pracuje w tym zawodzie. Ale od kiedy pamiętam to ja sobie wszystko wymyślałam, projektowałam, rysowałam a Tato robił W domu też spore dałam mu wyzwanie - robi kuchnię, komody do jadalni i salonu, szafy w hallu i wejściu, garderoby, spiżarnię i pewnie coś jeszcze mu wymyślę Zejdzie się z tym troche ale oszczędności na robociźnie pozwalają mi poszaleć w innych miejscach Dziś zaczęli mi układać kostkę przed domem, której projekt rysowałam dziś do trzeciej w nocy - do czwartku mają skończyć... tyle się dzieje... nie mogę się doczekać końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.08.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 @nia czekam z niecierpliwościa na zdjęcia kuchni z frontami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 10.08.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 fronty zamawiam dopiero za tydzień czyli najwcześniej będą za 3-4 tygodnie... za to dziś przyjechał sprzęt kuchenny i blat a od jutra mieszkamy już w domku na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts