shrek 11.01.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Mam chyba maluti problem.Zakupiłem dwa lata temu działeczkę.Kilka lat wcześniej komitet zorganizował budowę wodociągu i linii energetycznej w ulicy.Na zakupionej przeze mnie działce wystawał kawałek rury plastikowej od wodociągu. Zadzwoniłem więc do "wodociągów" właściwych dla lokalizacji i zgłosiłem chęc korzystania z wody.Miły pan kierownik umówił sie na budowę przyłącza .Przyjechali panowie ze sprzetem zrobili wykop i zamontowali licznik i odebrali technicznie przyłącze i podpisałem umowe ,wpłaciłem pieniążki za robotę (legalnie) i korzystanie z wodociągu .Kilka miesięcy póżniej zacząłem starać sie o dostarczenie prądu. Ale żeby to było możliwe musiał być projekt czegokolwiek z pozwoleniem na budowę tego budynku i projekt przyłącza (energetycznego) zgody, ustalenia itd.Podczas odbierania ostatniego "papierka" zapytałem panią w budownictwie czy budowa przyłącza wodnego musi proceduralnie być przeprowadzona w analogiczny sposób na co otrzymałem odpowiedz twierdzącą. I co ja teraz mam zrobić bo przyłącze wodne jest a go nie ma ?Może Ktoś z Państwa wie jak to teraz zalegalizowaćA może to jest legalne? Żadnego projektu w/w przyłącza wodnego nie wykonywałem i nigdzie nic nie zgłaszałem a wykonanie odbyło sie w kwietniu ubiegłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrek 16.01.2006 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Czy naprawde Nikt nie wie jak to teraz ugryźć a może na gryżć i pozostawic jak jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts