Barbara_Andrzej 11.01.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Jak wyżej. Pewnie macie swoje ulubione planszówki, karciane, zręcznościowe, itd. My ostatnio nałogowo gramy w "jungle speed" - polecam, chociaż krew się leje Jeśli powtórzyłam się z tematem, to proszę o uświadomienie (szukałam, ale nie znalazłam...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Ja też jestem ciekawa.Przyłączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 17.01.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 ja bardzo lubie grac z mezem, czasem z mlodszym rodzenstwem w Rubicuba i Scrable. Polecam jezeli karty to oczywiscie brydz- straaasznie wciaga i nigy sie nie nudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 18.01.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Niedawno przeżywaliśmy z mężem fascynację Scrabllami. Przeważnie wygrywałam . Z dziećmi jeszcze nie gramy, bo są za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 18.01.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 moje dzieci są jeszcze małe (prawie 4 -latka i prawie 7-latek, ale można już z nimi grać w Uno (lub zwyczajnymi kartami w Makao i wojnę), Rummikub, Super Farmera; przez 1,5 roku hitem był chińczyk (trzeba tylko wprowadzić trochę emocji... ); graliśmy już też w Monopoly Junior, ale to dopiero początki; stare dobre "statki" - jest specjalne wydanie firmy Granni, ale zwykła kartka papieru w kratkę i ołówek też wystarczy. Mała lubi też grać w domino (taka wersja dla dzieci: z cyferkami i obrazkami) i zdecydowanie w memory - mam taką wersję z francuskimi symbolami (sery, bagietki, wieża Eiffla itp). Gry rodzinne to super sprawa Pozdrawiam, gaga2 PS> Scrabble też mam (dostaliśmy w prezencie ślubnym) ale czekamy aż nasz mały podciągnie się w czytaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.01.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 "Super Farmer" jest super - gra w niego i dziewięciolatka i czteroipółlatka, "scrabble" to za parę lat (sami czasem gramy). "Monopoly" ze starszą juz od paru lat. "Memo" - zawsze i w każdym wieku (czasem ogrywa mnie średnia córka, kiedy się zagapię). Dla starszaków i dorosłych "Tabu"! "Zgadnij kim jestem" - bardzo to lubią obie starsze córki, kombinować przy tym trzeba, więc się nie nudzi. "Twister" wprowadza troche ruchu. "Operacja" to też niezła zabawa. Kiedy znudzi się zwykłe memo, polecam "Tęczę" Granny, podobne ale zupełnie inne. Ciekawe są quizy Granny, ale zawodnicy powinni być w podobnym wieku. Dla młodszych polecam "Zagadki Smoka Obiboka". Wszelkie loteryjki zawsze mnie nudziły niepomiernie i moje dziewczynki też za nimi nie przepadają. O, zapomniałabym o "Rodzinkach" - gra ma kilka wersji, bawi i uczy. Po dłuższym czasie fascynacji każda gra się nudzi i idzie w odstawke, ale potem wraca do łask na czas jakiś. Na szczęście mamy ich dużo, więc zawsze jest w co pograć. Największym problemem jest różnica wieku - trudno znaleźć grę, w której obie córki (najmłodsza jeszcze nie startuje) mają równe szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 29.01.2006 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Ostatnio gram z synem (prawie 7) w Abalone i w Othello - gry logiczne. Albo on jest taki dobry albo ja...hmm... no tego... Czy ktoś wie gdzie można kupić grę karcianą "kuduk" - tak się czyta, pisownia chyba inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.01.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 grywamy w składzie ja+mąż + 8-latek + siedmiolatka dwuosobowe: abalone, quixo, quarto, pylos, zombiaki (karcianka), szachy, go rodzinne: przez pustynie, monopol, biznes po polsku, krypta władcy nieumarłych(dungeoneer), scrabble, carcassone, bohnanza, drakon rewelacja jest bohnanza w polsce znana pod nazwa fasolki, carcassone i przez pustynie. wiecej nazw nie pamietam a szkoda bo tez fajne... polecam stronke: z grami tu znajdziecie gry wyzej wymienone i mase innych - karciane, logiczne i rodzinn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.01.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 A jak sobie radzicie z rozżaleniem maluchów z powodu przegranej? Jeśli w ogóle jest taki problem,bo u nas jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysieK 03.02.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Ja gram w Rodzinki, Memo, Smocze przysmaki, Monopoly, szachy, warcaby, wojna, tysiąc. Niezłe zamieszanie powstaje jak się gra któryś raz z rzędu w Memo, czy Smocze przysmaki, mi się myli bieżące położenie kart z poprzednim. Do Opal:Jak dzieci były mniejsze to prawie zawsze skubańce wygrywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botanika 03.02.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Polecam karty Uno ,małe dzieciaczki sobie z nimi radzą,dużo śmiechu i zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 03.02.2006 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 A jak sobie radzicie z rozżaleniem maluchów z powodu przegranej? Jeśli w ogóle jest taki problem,bo u nas jest. odwrócę pytanie: a jak sobie radzimy, kiedy to my, dorośli, przegrywamy, (zwłaszcza w te wymagające refleksu?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.02.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 oj ciezko z tym przegrywaniem ale jakoś powoli sie tego wspólnie uczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 10.03.2006 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Podnoszę. Strasznie dłuuuga ta zima, wszystkie gry już ograne... rzućcie jeszcze jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 11.03.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 My uwialbiamy "Pictionary" - trzeba odgadnąć hasło rysowane przez rysownika w czasie jednej klepsydry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrudeczkiTayga 12.03.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Witam Wiecie sami, z dziećmi różnie jest.... Ale moja córa zawsze uwielbia lepienie z masy solnej ( 1 szkl. mąki + 1 szkl. soli - raczej miałkiej warzonej, + 1 szkl. wody - lub ciut więcej), to niezła zabawa twórcza i bardzo "gadulska", a wypieczone, pomalowane i polakierowane dzieła zdobią różne zakamarki domu (aniołki, zajączki wielkanocne, ptaszki itp.) Wyrabia to w dziecku wyobraźnię i paluszki Może jeszcze jakieś zgadywanki, zabawy ruchowe (rzucanie przedmiotów do np. kosza czy wiaderka), myślę też, że umiejętnie poprowadzenie przygotowania zwariowanej kolacji wspólnie z pociechami może zaowocować miłym wieczorem i dumą pociech z tego że "zrobiły kolację" lub upiekły ciasto! No i oczywiście jak pisaliście nieśmiertelne planszówki A jak pomóc maluchomw przeżyciu porażki?? Myślę, że po prostu przeczekać spokojnie wybuch i obiecać,że następnym razem mogą się przecież zrewanżować Ale tak naprawdę to porażki też muszą nauczyć się przyjmować i nie wpadać w histerię za każdym razem. ale łagodzić i osładzać - czemu nie i tak dostaną jeszcze nie jeden raz w pupcię od życia i dopóki są małe wcale nie trzeba prowadzić "zimnego wychowu" Słodkich i zabawnych wieczorów z milusińskimi życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 13.03.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 W pokera,black jacka ale tylko na pieniądze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysieK 15.03.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Ostatnio gramy w makao na przysiady. RysieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts