Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wysokosc sciany kolankowej

Recommended Posts

Nie bardzo wiem co masz na myśli. Zrobiliśmy je niedawno i jeszcze nie zamieszkujemy na dobre. Ale wyglądają jak normalne ściany. Specjalnie są kładzione podwójnie aby były stabilniejsze i nie popękały na łączeniach. Tą zabudowę zrobiliśmy w celu optymalizacji powierzchni. Generalnie jest tak, że przy czterospadowych dachach powierzchnie przy ścianach są niewykorzystane. Moim zdaniem to nawet szkoda taką zwiększoną, niewykorzystaną powierzchnię ogrzewać. Ja chciałam je nawet jeszcze bardziej wysunąć do przodu, ale nie dało rady. Nie robiłam parapetów pod oknami dachowymi (ponieważ montuję pod nimi grzejniki) i ścianka idzie w linii prostej na całej długości. Wyszło naprawdę nieźle. A propos dudnienia nie bardzo wiem co masz na myśli. Jak mi to przybliżysz to będę je obserwować i na bieżąco donosić.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Chodzi mi o wrazenie pustki przy uderzeni w taka sciane. Inacze brzmi sciana wymurowana np.belitu i otynkowana a inaczej wymurowana i oklejona plytami kartonowo-gipsowymi. U ciebie jest tylko podwojna plyta i nic wiecej.I o ten gluchy odglos mi chodzi. Mam jeszce pytanie a jak mocujesz gniazdka elektryczne do tej plyty

pozdrawiam Mchalus

W zasadzie Pitbull mnie wyręczył. Dokładnie kable były rozprowadzone wcześniej i wystawione z płyt. Teraz zamontujemy specjalne do płyt puszki i normalne gniazdka. Odgłos uderzania w taką ścianę różni się trochę od ściany murowanej, ale po co miałabym w nią tłuc? Łóżka czy sofy i tak będą dostawione do ścian murowanych, a przy tych kolankowych znajdować się będą co najwyżej szafki, komódki czy biurka dla dzieci (właśnie sobie uświadomiłam, że będą mogły kopać w ścianę pod biurkiem, siedząc na krześle i głowiąc się nad matmą), ale spokojnie dziury w niej nie wykopią.

Pozdrawiam.

P.S.