Muratorka 23.01.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Nie bardzo wiem co masz na myśli. Zrobiliśmy je niedawno i jeszcze nie zamieszkujemy na dobre. Ale wyglądają jak normalne ściany. Specjalnie są kładzione podwójnie aby były stabilniejsze i nie popękały na łączeniach. Tą zabudowę zrobiliśmy w celu optymalizacji powierzchni. Generalnie jest tak, że przy czterospadowych dachach powierzchnie przy ścianach są niewykorzystane. Moim zdaniem to nawet szkoda taką zwiększoną, niewykorzystaną powierzchnię ogrzewać. Ja chciałam je nawet jeszcze bardziej wysunąć do przodu, ale nie dało rady. Nie robiłam parapetów pod oknami dachowymi (ponieważ montuję pod nimi grzejniki) i ścianka idzie w linii prostej na całej długości. Wyszło naprawdę nieźle. A propos dudnienia nie bardzo wiem co masz na myśli. Jak mi to przybliżysz to będę je obserwować i na bieżąco donosić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 23.01.2003 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Chodzi mi o wrazenie pustki przy uderzeni w taka sciane. Inacze brzmi sciana wymurowana np.belitu i otynkowana a inaczej wymurowana i oklejona plytami kartonowo-gipsowymi. U ciebie jest tylko podwojna plyta i nic wiecej.I o ten gluchy odglos mi chodzi. Mam jeszce pytanie a jak mocujesz gniazdka elektryczne do tej plytypozdrawiam Mchalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 23.01.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 To jest podwojna plyta. Oglos nie jest gluchy.Sa specjalne gniazdka do plyt g.-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 23.01.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 W zasadzie Pitbull mnie wyręczył. Dokładnie kable były rozprowadzone wcześniej i wystawione z płyt. Teraz zamontujemy specjalne do płyt puszki i normalne gniazdka. Odgłos uderzania w taką ścianę różni się trochę od ściany murowanej, ale po co miałabym w nią tłuc? Łóżka czy sofy i tak będą dostawione do ścian murowanych, a przy tych kolankowych znajdować się będą co najwyżej szafki, komódki czy biurka dla dzieci (właśnie sobie uświadomiłam, że będą mogły kopać w ścianę pod biurkiem, siedząc na krześle i głowiąc się nad matmą), ale spokojnie dziury w niej nie wykopią.Pozdrawiam. P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 23.01.2003 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 dzieki, ja nie zamierzam kopac w te sciany, mam tylko obawy ze te gniazdka po pewnym czasie nie beda sie mocno trzymac,przeciesz to tylko plyta o grubosci 10-15mm, u ciebie 2x. Ale to tylko obawy, pozyjemy, zobaczymypozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 23.01.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Raczej będą solidnie przytwierdzone. Puszki będą przykręcone na specjalne śrubki. Skoro są przystosowane do płyt g-k to chyba spełniają swoje zadanie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts