dansing 15.03.2018 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 (edytowane) witam, odświeżę temat, co myślicie o takim gwc rurowym. Grunt to piasek gruby jasnożółty wilgotność mw/w Dodam jeszcze, że mam mało miejsca na działce więc nie mogę za bardzo szaleć. GWC chcę umieścić za północną ścianą piwnicy(długość ściany 19,6m) w odległości około metra od ściany. Odpadł by też koszt koparki gdyż i tak będę robił wykop pod piwnicę. pozdrawiam Tak czytam o tych rurowcach i pomyślałem, że zamiast rury drenarskiej bez dziur, dać jednak z dziurami .W sumie wszędzie mam piasek, woda gruntowa na 3,5m. Rozwiązało by to problem ze skroplinami:rolleyes: ? Edytowane 23 Marca 2018 przez dansing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystek 16.03.2018 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Po co te otwory ? by zaprosci gości ?Wystarczy spadek w strone studzienki. studzienka bez dna zabezpieczona geowłokniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dansing 16.03.2018 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Po co te otwory ? by zaprosci gości ? Wystarczy spadek w strone studzienki. studzienka bez dna zabezpieczona geowłokniną. Witaj czystek, nie za bardzo rozumiem o jakich gości chodzi. Co do otworów to chodzi mi o to, że pomimo spadku woda może pozostawać w zgłębieniach, coś jak tu., widać nawet że otwory w tym przypadku niewiele pomogą, ponieważ są nie w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystek 16.03.2018 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 rzeczywiscie woda moze stac - dlatego rury karbowane sie nie nadaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dansing 16.03.2018 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 (edytowane) Tak sobie myślę żeby je zmodyfikować (te rury), Edytowane 19 Marca 2018 przez dansing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts