ZbyszekM05aL 07.03.2007 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam!! Buduję M05aL Czy ktoś buduje Niewielkiego w okolicach Szczecina? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 07.03.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Natomiast co do deski czołowej obitej blachąTomek M05a, to zastanawiam się nad jej całkowitą rezygnacją U mnie w okolicy jest domek, bardzo ładny z resztą, w którym właściciel nie dał deski czołowej, widać tylko pomalowane krokwie w kolorze złoty dąb, podobnie jak okna i drzwi wejściowe. Efekt niesamowity, mówię Wam!!!! Jak rozmawiałem z moim cieślą i wspomniałem mu o tym to odradzał, bo niewiadomo jak to wygląda. Zmienił zdanie jak sam to zobaczył. Obiecuję wkleić zdjęcia - ocenicie sami. No tak, szkoda, że ja tego nie widziałem. Wczesniej gdzies pisałem, ze mam zakusy właśnie na deskę heblowaną, impregnowaną pod kolor okien. Jednak zabrakło mi wsparcia - wszyscy mówili (i dekarze), że trwalsza wesja jest blaszana (700zł sama blacha). Jean_Luc nie ma deski czołowej. Czy to coś podobnego? Wtedy krokwie przycina sie poziomo. Ale ja wolę jednak z deską. Czekam jednak na fotkę. A, i jeszcze złoty dąb - kolor który i mnie przypadł do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Janek 07.03.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Piotr możesz mi podać na priv twój nr tel lub gg,skype.Buduje niewielkiego w Toruniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 07.03.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 niewielcy ile placiliscie za okna dachowe i jakie kokretnie wstawialiscie? czy te dwa co obok siebie sa wystepuja w pojedynczych/osobnych kolnierzachczy w kombii? z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 07.03.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 przyłączam się do postu wyżej. Napiszcie też jakiego koloru i o jakich wymiarach wybraliście okna (+tarasowe).Ponadto znależliśmy fachowca, który postawi stan surowy z tarasami i schodami zewnetrznymi, plus kierownik budowy, dach z papa za 38.000 zł . Co sądzicie o tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.l 07.03.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam !!! W kwestii deski czołowej Tomek M05a to zapomniałem dodać, że gość od tego domku dał pełne deskowanie dachu. Wtedy już nie dał podbitki okapu. Widać tylko pomalowane na złoty dąb zarówno krokwie jak i heblowane deski z pokrycia dachu. Chyba zrobię tak samo......... Zdjęcia niestety nie oddają rzeczywistości: http://foto.onet.pl/e9tg3,yks470ofkmvk,7exvb,u.html#7exvn http://foto.onet.pl/e9tg3,yks470ofkmvk,7exvb,u.html?D=1 http://foto.onet.pl/e9tg3,yks470ofkmvk,7exvb,u.html?D=1#7exvy Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awjw 07.03.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Piotr możesz mi podać na priv twój nr tel lub gg,skype.Buduje niewielkiego w Toruniu. Witam, Gdzie budujesz M05 awjw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 07.03.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Nie mam o czym pisac a mi sie trochę nudzi... Ktoś kedyś napisał, że Niewielki staje sie coraz bardziej popularny. Właśnie dziś wywaliło statystyki odwiedzin mojej strony www, ale muszę wam powiedziec, że strone odwiedziło do tej pory co najmniej 200 róznych osób, w tym pojedyncze osoby z Irlandii, USA, Niemiec, Szwecji i Holandii (Nasi? ). Jeśli chodzi o kraj, to z miast wojewódzkich tylko z Opola nikt nie wchodził . Im projekt jest fajniejszy, tym więcej ludzi go buduje. Czy to dobrze, że bedzie dużo Niewielkich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 07.03.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 http://foto.onet.pl/e9tg3,yks470ofkmvk,7exvb,u.html#7exvn http://foto.onet.pl/e9tg3,yks470ofkmvk,7exvb,u.html?D=1 http://foto.onet.pl/e9tg3,yks470ofkmvk,7exvb,u.html?D=1#7exvy Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.l 07.03.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam!!! bergerak napisał: przyłączam się do postu wyżej. Napiszcie też jakiego koloru i o jakich wymiarach wybraliście okna (+tarasowe). Ponadto znależliśmy fachowca, który postawi stan surowy z tarasami i schodami zewnetrznymi, plus kierownik budowy, dach z papa za 38.000 zł . Co sądzicie o tej cenie? Ja osobiście kupiłem okna o wymiarach zgodnych z projektem 120x170, tarasowe natomiast obniżyłem do 250cm (bo, jak określił fachowiec mogą być kłopoty z użytkowaniem a nawet samą produkcją tak wysokich okien) wszystkie w kolorze złoty dąb na zewnątrz a w białym od środka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 07.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Uspokoiwszy się... Przez chwilę myślałem, że to Ty już wybudowałeś i mieszkasz. Pewnie dom ten był inspiracja dla Twej przeróbki? Jeśli chodzi o wykończnie dachu, to faktycznie. Ala, Jean Luc. Ja jednak zaczekam na wielką dechę czołowa. Pewnie jutro zaczną, bo obróbki kominów juz gotowe. A blachy wygiete na deskę czekają (szybciachy ). Jak zamontują lece po klisze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.l 07.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam!!! Tomek M05a napisał: Pewnie dom ten był inspiracja dla Twej przeróbki? Jeśli chodzi o wykończnie dachu, to faktycznie. Ala, Jean Luc. Masz rację, po części chce się wzorować na tym domu. Zmienię kolor dachówki na podobną do Twojej - powiedzmy ceglasty, kolor tynku raczej delikatny odcień beżu a nie żółty. Aby do wiosny............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 07.03.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam!!! Tomek M05a napisał: Pewnie dom ten był inspiracja dla Twej przeróbki? Jeśli chodzi o wykończnie dachu, to faktycznie. Ala, Jean Luc. Masz rację, po części chce się wzorować na tym domu. Zmienię kolor dachówki na podobną do Twojej - powiedzmy ceglasty, kolor tynku raczej delikatny odcień beżu a nie żółty. Aby do wiosny............ pozostaja jeszcze płytki... Ja żółte, Ty, niech zgadnę... Ceglaste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 07.03.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Tomku05a jak sie tak bardzo nudzisz to napisz prosze jakie masz/miales ceny za okna dachowe i jakie rodzaje zamawiales bo znalazlem pewna firme ze stolicy - nie chce na razie pisac jej nazwy zeby mnie spamerem nie okrzyknac i jej oferta dla moich okien veluxa to blisko 50% rabatu w stosunku do cen katalogowych i sie az dziwie jak to mozliwe:) ps druga firma takze z warszawy dala okolo 45% rabatu wiec to chyba jednak mozliwe - tylko jak niby sie czlowiek cieszy ze tanio ale z drugiej strony zaczyna weszyc jakis podstep - moze drugogatunkowe, moze jakas firma krzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 08.03.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Tomku05a jak sie tak bardzo nudzisz to napisz prosze jakie masz/miales ceny za okna dachowe i jakie rodzaje zamawiales A wiesz, dokładnie nie wiem. Okna zainstaluje mi dekarz. W kosztorysie wyceny materiałów na dach mam: okno 78/140 po 970 zl szt. netto. Z tego co wiem to on handluje oknami Fakro - tymi z klamką u dołu . Temat jednak stanie sie dla mnie interesujący po wstawieniu okien i drzwi na dole. Na razie na poddaszu ciemnośc w ramach zwalczania drobnej przestepczości . Z ceny wynika raczej, ze zbyt wiele nie oszczędzę na tym elemencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 08.03.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 przyłączam się do postu wyżej. Napiszcie też jakiego koloru i o jakich wymiarach wybraliście okna (+tarasowe). Ponadto znależliśmy fachowca, który postawi stan surowy z tarasami i schodami zewnetrznymi, plus kierownik budowy, dach z papa za 38.000 zł . Co sądzicie o tej cenie? Ja wybrałam okna drewniane kolor Mahoń. W kuchni robię jedno duze 177 x 145, pozostałe też zmieniam i na szerokość i na wysokość. Od tarasu robię dużą przesuwkę 340 x 254. Co do ceny, to jak dla mnie aż podejrzanie niska. Ja w Olsztynie nie znalazłam nikogo poniżej 50 tys. Ale może nie umiem szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 08.03.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam Niewielkich,spróbuję wkleić zdjęcia... http://foto.onet.pl/egllz,wo6wg8zhwhyg mam nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 08.03.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 wow, udało się ale jestem z siebie dumna hehehe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 08.03.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 http://foto.onet.pl/egllz,wo6wg8zhwhyg,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 08.03.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Może tak będzie lepiej http://foto.onet.pl/egllz,wo6wg8zhwhyg,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts