Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

przyłączam się do postu wyżej. Napiszcie też jakiego koloru i o jakich wymiarach wybraliście okna (+tarasowe).

Ponadto znależliśmy fachowca, który postawi stan surowy z tarasami i schodami zewnetrznymi, plus kierownik budowy, dach z papa za 38.000 zł . Co sądzicie o tej cenie?

My wybraliśmy okna drewniane kolor złoty dąb 1200x 1500, w salonie przesuwka 2650x2300.

Okna dachowe Velux 7 szt. W tym 3 obrotowe GGl, 3 obrotowo-klapowe GPL,1-obrotowe GGU(łazienka) + właz Fakro do pomieszczeń ogrzewanych.

Ciężko jest dopasować kolor okien do bramy, dlatego złoty dąb najbardziej nam odpowiada.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiecie co, ja podniosłam ściankę kolankową u swojego M05 o 2 pustaki i pokoje są naprawdę duze :D, łazienka na górze jest ogromna, znajomi się smieją, że to wynagrodznie za tą "komórkę" ,czyt. łazienke, na dole.

Co do okien to jak juz pisalam mam Pcv w kolorze orzecha włoskiego z jednej strony, w salonie przesuwane.

A okna dachowe mam Fakro z klamka na dole, wymiary jak w projekcie

4 szt. FTS-V 78/118 po 644; + kolnierze po 196; neto

1 szt. FTP-W 78/98 (łazienkowe) 836; + kolnierz 159: netto

1 szt wylaz WGT 45/75 239; netto

po "dluuugich" 14 dniach oczekiwania dostalismy pozwolenie na budowe !! !! !!

chyba bedziemy pijani dzisiaj z moja villemo1656 :)

teraz tylko czekamy na uprawomocnienie, zgloszenie i moze jeszcze przed

swietami ruszymy

Gratulacje!!! 14 dni oczekiwania na pozwolenie to piękny wynik :D Tylko pozazdrościć :) Powodzonka!

Witajcie Kochani

dawno mnie tu nie było, ale systematycznie śledzimy, to o czym piszecie, w końcu się udało ...

gratulacje kropeczka :lol:

oto moje obiecane :oops: zdjęcia naszego Niewielkiego :roll:

i zmiany (pisałam już o nich we wrześniowym poście)

PARTER: przesuwamy ścianę salonu (przy której jest komin) o ok. 30 cm, rezygnujemy z dwóch łazienek, będzie jedna duża, kosmetyczne zmiany jeśli chodzi o okna - okno w kuchni jedno duże, na ścianie południowej nie będzie okna tarasowego przy kominie i w pokoju gościnnym wyjścia na taras.

schody, o których na poczatku tak wiele deliberowaliśmy, ale dzięki mojemu Kochanemu Tacie są nie zabiegowe lecz ze spocznikiem- patrzcie wcześniejsze moje posty- wkleiłam nawet prowizoryczny, odręczny projekt ;-)

PIĘTRO przesuwamy ścianę łazienki zyskując dodatkową jej powierzchnię i wstawiamy w niej okno 74x118 plast, podniesienie ścianki kolankowej 64cm

zwiększenie przekroju KN1, KK2 i wyeliminowanie słupów S2 :D :lol:

to takie podstawowe zmiany reszta w rękach Pani projektant wnętrz

obecnie jesteśmy tuż tuż przed kryciem dachówką, wszystko przygotowane, nota bene zamówioną w styczniu, obiecano nam, że powinna przyjśc 15-tego marca :-) przypominają się lata 80-te ;-)

Pozdrawiamy

http://foto.onet.pl/b72q5,s0ru27g04k2e,7gzec

Witajcie Kochani

dawno mnie tu nie było, ale systematycznie śledzimy, to o czym piszecie, w końcu się udało ...

gratulacje kropeczka :lol:

oto moje obiecane :oops: zdjęcia naszego Niewielkiego :roll:

i zmiany (pisałam już o nich we wrześniowym poście)

PARTER: przesuwamy ścianę salonu (przy której jest komin) o ok. 30 cm, rezygnujemy z dwóch łazienek, będzie jedna duża, kosmetyczne zmiany jeśli chodzi o okna - okno w kuchni jedno duże, na ścianie południowej nie będzie okna tarasowego przy kominie i w pokoju gościnnym wyjścia na taras.

schody, o których na poczatku tak wiele deliberowaliśmy, ale dzięki mojemu Kochanemu Tacie są nie zabiegowe lecz ze spocznikiem- patrzcie wcześniejsze moje posty- wkleiłam nawet prowizoryczny, odręczny projekt ;-)

PIĘTRO przesuwamy ścianę łazienki zyskując dodatkową jej powierzchnię i wstawiamy w niej okno 74x118 plast, podniesienie ścianki kolankowej 64cm

zwiększenie przekroju KN1, KK2 i wyeliminowanie słupów S2 :D :lol:

to takie podstawowe zmiany reszta w rękach Pani projektant wnętrz

obecnie jesteśmy tuż tuż przed kryciem dachówką, wszystko przygotowane, nota bene zamówioną w styczniu, obiecano nam, że powinna przyjśc 15-tego marca :-) przypominają się lata 80-te ;-)

Pozdrawiamy

http://foto.onet.pl/b72q5,s0ru27g04k2e,7gzec

Gratulacje! :lol:

Macie bardzo podobne zmiany co my:

likwidacja okna salon,

likwidacja okna balkonowego gabinet, gabinet okno na środku,

garaż jedno okno

schody ze spoczynkiem

Tylko my podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden pustak.

TomekM05a - nareszcie !

Super wyszedl. Bardzo mi sie podoba.

Pozdrawiam,

Jean_Luc

O, JeanLuc... - bywałeś kiedyś częściej :wink: .

Dzięki.

Ale krótkie wyznanie:

Muszę się przyznac, że rynnę chciałem parę centów niżej. Blacha, mimo , że chciałem szeroką, wyszła dosyc, dosyc. Jak pojechałem na kontrolę, było za późno - musieliby wszystko rwac. A kłopoty zaczęły się od tego, że za krótko przycięli krokwie i podłużali :x .

Jak dobrze, że dach mam za sobą... Najbardziej upragniony dach M05 :) .

no wlasnie wycena wycena a rzeczywistosc sie kieruje swoimi prawami :)

mi tez jeden wycenial na pojedyncze a inny mowil ze w tym przypadku to tylko

kombii i cholera wie

architektka - pani Cybulska-Marks w tej chwili lezy po jakims szpitalny kurowaniu w domu

i nie ma dostepu do materialow zeby to ocenic a z samego projektu nie do konca to wynika :(

i jestem w rozterce:)

chyba kaze wyboru dokonac ekipie budowlanej - najwyzej bedzie na nich:)