TomekM05a 06.07.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Szczególnie młodym Niewielkim polecam zająć się opisywaniem ich budowy i budowaniem a nie zwracaniem uwagi innym... Tak będzie najlepiej dla naszego tematu w którym dawniej nie było takich sytuacji... FALA? Mnie np brakuje żartów. Jednak zauważyłem, że poczucie humoru bywa różne, szczególnie gdy żarty sa pisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 06.07.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Ja mam bardzo dobry żart z życia naszego domku!!!! NASZYM FACHOWCOM CAŁY CZAS BRAKUJE '"PRĄDU" I LEJĄ NAM STROP TRZECI TYDZIEŃ ))))) Dodatkowo leje deszcz i wszystko się odwleka, a czas leci i biorąc pod uwagę to, że musimy wyprowadzic się z mieszkania na koniec listopada to muszę już zacząć szukać jakiegoś legowiska pod wrocławskim mostem;-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 06.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Dodatkowo leje deszcz i wszystko się odwleka, a czas leci i biorąc pod uwagę to, że musimy wyprowadzic się z mieszkania na koniec listopada to muszę już zacząć szukać jakiegoś legowiska pod wrocławskim mostem;-)))) U mnie też przez ten cholerny deszcz nic nie udało się zrobic w ciągu tygodnia! Na jutro planowałem "wielkie zasypywanie" fundamentów ale widzę że będzie ale "wielkie g..." z tego wszystkiego! A ekipa ma sie zjawić od przyszłego tygodnia i murować ściany ale nie będą murować bo w fundamentach "dziury" po 1,8 metra. Dobrze że mnie czas nie goni, nic nie muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 06.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Hejka! Życzę wszystkim udanego piątku! Podpisałam dziś umowę z kierownikiem budowy. Mam nadzieję, że podobnie jak kierownik Bergeraka, będzie wart tych 2.000 zł. Cieszę się, że kolejna rzecz z głowy. Mój Ytong jeszcze nie dojechał. Wykonawca mówi żeby się nie martwić, bo na dniach będzie. Najważniejsze, że po starej cenie. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam na uprawomocnienie PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.l 06.07.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam wszystkim!!! Ja też mam dosyć tej ch...j pogody!!! U mnie dekarz od tygodnia kładzie dachówkę, itd. Efekt - położona dachówka na małym narożniku dachu + rynny, a miało już być skończone!!! A przed domem co? BAAGGGNNOOOOOOOOOOOOO!!!! Umieram z nerwów !!! Jak skończę dach to wkleję zdjęcia - zapowiada się fajowo!!! Powiesiłem rynny Marley w kolorze miedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 07.07.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 gratuluję wyboru miedż marley wyborna ja jeszcze nie mogę sie zdecydowac na braz czy miedz ale dachówka to roben miedz angoba, a jakie radzicie cegły klinkierowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 07.07.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 ze schodami to było tak ze bieg zaczyna się zaraz przy wejsciu do holu ze spocznikiem i nie zdecydowalismy sie na obudowanie schodów cegłami na razie nie długo zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 07.07.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 ... a jakie radzicie cegły klinkierowe A czym się od siebie różnią cegły klinkierowe oprócz koloru i producenta? Na co trzeba zwrócić uwagę? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam na uprawomocnienie PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksanderI 08.07.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam serdecznie! Przedstawiam efekt długiego i żmudnego etapu ocieplania podłóg i układania ogrzewania podłogowego. Darek http://aleksanderi.fotosik.pl/albumy/224527.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 08.07.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 A ile to, to kosztuje? Jestem b. ciekawy.A z czego podłogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomM05L 08.07.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 do aleksanderI w którym miejscu na parterze i poddaszu umieściłeś rozdzielnie c.o.?co będziesz miał na podłodze, tylko płytki, czy również panele. Jeżeli panele, to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 09.07.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam Was, u mnie zaczęli wylewać posadzki (wylewki) , teraz tylko do przodu, już się niemogę doczekać, martwi mnie jedno, czy kaski wystarczy, w sumie i tak juz wzięliśmy 270 tys. kredytu. Do stanu obecnego wydaliśmy ok. 240.000 zł, chyba nieźle, w porównaniu z cenami obecnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 09.07.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam Was, u mnie zaczęli wylewać posadzki (wylewki) , teraz tylko do przodu, już się niemogę doczekać, martwi mnie jedno, czy kaski wystarczy, w sumie i tak juz wzięliśmy 270 tys. kredytu. Do stanu obecnego wydaliśmy ok. 240.000 zł, chyba nieźle, w porównaniu z cenami obecnymi Uważm, że całkiem nieźle. Odkąd zaczęłaś ceny mocno do góry i ja niestety łapię się na tą zwyżkę. Powodzenia! ___________ Pozdrowionka Aleksandra Czekam na uprawomocnienie PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 10.07.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 JAKIEJ FIRMY WYBIERALIŚCIE CEGŁĘ KLINKIEROWĄ? (i jaki kolor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 10.07.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Jeżeli ci chodzi o cegłe na kominy to ja mam Terca (Koramic) kolor dresden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiR BUDOWNICZY 10.07.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Z wypiekami na twarzy śledzę od wczoraj wasze forum, szkoda że nie znalazłem go wcześniej. Od dwóch miesięcy budujemy z żonką wg. projektu M05a - wariant I, lokalizacja Wiączyń Dolny, kilka kilometrów od Łodzi. Aktualnie mamy skończony stan zero i właśnie "dostaliśmy" materiał na ściany. Zdecydowaliśmy się na bloczki keramzyto-betonowe rozmiar 24x24x49 . Początkowo miał być Ytong potem Max, Porotherm, H+H aż w końcu został keramzyt. A co do projektu to zrobiliśmy w nim kilka popraweczek. Ściany zewnętrzne (frontowa i od strony ogrodu) zostały przesunięte po 0,5 m każda. Dzięki temu minimalnie zwiększyła się powierzchnia domu (całość ma teraz 220,83 m2 a <1,9m 180m2), zlikwidowaliśmy grill na tarasie a kominek został przeniesiony na środek domu, kotłownia została przeniesiona do pomieszczenia za garażem (miał być ekogroszek więc perspektywa sąsiedztwa kotłowni węglowej z pralnią była mało optymistyczna). Zmiany dotknęły również schody, ścianki działowe (w większości a szczególnie w okolicach łazienki na parterze), okien (absolutnie wszystkich). Acha, zapomniałem dodać że poszerzenie budynku spowodowało podniesienie dachu o 30 cm. dzięki czemu na schodach nie będziemy się walić w głowę.To tak tylko króciutko i na początek. Jestem w pracy i muszę wracać do domu. Od dziś będę to forum odwiedzał regularnie i mam nadzieję że będę miał też o czym pisać. Chociaż wasza wiedza, a szczególnie "płci pięknej" o budowlance na prawdę wpędza mnie w kompleksy.PozdrawiamMichał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funia80 10.07.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 witam wszystkich nowy sie klania:) Sluchajcie, jesli chodzi o kierownika to dzisiaj rozmawialem ze znajomym pooowoli kompletuje ekipe i uslyszalem od niego to : ''Ja mam kierownika, ktory bierze 600 PLN '' po chwili dodal " za kazdy ukonczony etap budowy" dodam, ze cena jest z Bydgoszczy, i tutaj jest problem bo koles niby zalatwiony jakos po znajomosci :/ chyba sie w glowkach poprzewracalo co nie? Ja zamierzam nabyc projekt M05a wariant pierwszy, oczywiscie przerobic delikatnie, co myslicie o zamianie pomieszczen : lazienka na dole zamiast pomieszczenia gospodarczego (tego z kominem) Oczywiscie komin przeniesc na sciane salonu i podlaczyc piec grzewczy pod komin z salonu? Lazienka zostanie bez kominka, ale bedzie ogromna :] Pozdrawiam serdecznie Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 10.07.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Kiedy wreszcie będzie słońce Mam całe mury zalane Dzisiaj pojawiły się nadproża, przyjechały stemple. Jutro przyjeżdza więźba - koszt 8 tys. http://images28.fotosik.pl/23/9a97b4b1000aaf50m.jpg http://images26.fotosik.pl/23/4fca2b31077bc989m.jpg http://images27.fotosik.pl/23/1293ba269cff9fe4m.jpg http://images29.fotosik.pl/23/813c371f5a0623bfm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 11.07.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 witaj Kropeczko tak przeczytalem o tej wiezbie i az sie zdziwilem wiesz nasze majstry powiedzieli zeby bron Boże nie ciac wiezby wczesniej nim oni beda gotowi do roboty jej bo inaczej tak powykreca ze szok i ze ciezko wtedy ale byc moze trzeba tu wychodzic z zalozenia ze ile budow i ekip tylko mysli technicznych i tokow postepowania - oby tylko efekt koncowy byl odpowiedni u nas dalej nie dzieje sie nic, poza tym ze leje schnie leje schnie leje schnie to nic takze ciesze sie ze sama budowa scian i w ogole wszystkiego dotychczas szla w trakcie pieknej pogody bo mozna bylo bez przeszkod wchodzic, ogladac i dogladac bo jak sobie pomysle ze teraz mialo bym sie tam duzo dziac to sobie nie moge wyobrazic ilez to razy buty zostaly by wchloniete przez bloto a mamy na prawde pokazne blotko - jak ktos ma ochote na kapiele blotne to zapraszamy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 11.07.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 tak przeczytalem o tej wiezbie i az sie zdziwilem wiesz nasze majstry powiedzieli zeby bron Boże nie ciac wiezby wczesniej nim oni beda gotowi do roboty jej bo inaczej tak powykreca ze szok i ze ciezko wtedy ale byc moze trzeba tu wychodzic z zalozenia ze ile budow i ekip tylko mysli technicznych i tokow postepowania - oby tylko efekt koncowy byl odpowiedni A u mnie tok myślenia majstrów był taki: - drzewo jodłowe z zimowego wyrębu, dobrze wysuszone - pocięte na więźbę (ponoć wióra maja być sypkie po pocięciu a nie zbite w grudki) - zaimpregnowane ciśnieniowo I teraz czeka na montaż na dachu. To "myśl techniczna" moich majstrów za która nie odpowiadam choć zaakceptowałem ją. Jak jeszcze popada ze dwa dni to dom spłynie mi ze stoku. ( DEEESZCZUUUU, PRZESTAN DO JASNEJ CHOLERY JUZ PADAC!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts