Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Poddasze gotowe. Barierka zamontowana. Kuchnia prawie - ale mikrofalowka juz dziala - sprawdzlem praktycznie. Jestem na etapie montazu 19 gniazdka.

Czekam na podogi (jednak finishparkiet - bo najszybciej) i drzwi, ktore zmienilem na szybciej osiagalne. Na zenatrz jeszcze nic sie nie dzieje.

Piec jeszcze nie odpalony. Problemy z odpalaczem piecow BROTJE zaczely sie bo:

1. jeszcze nie mam doprowadzonego gazu ziemnego - docelowego,

2. bede poki co zasilal propanem-butanem z butli 2x11kg

3. takie cos wymaga w kotlowni:

- kanalu wentylacyjnejgo przy podlodze,

- szcelnych drzwi,

- zaslepionych syfonow,

- odbioru kominiarskiego.

Po tymtygodniowym mlynie przestaje mnie bolec glowa, ale ...

Bylbym zapomnial - juz mieszkam drugi dzien :D . Tylko nie mowcie nikomu bo jeszcze nie mam odbioru 8) .

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poddasze gotowe. Barierka zamontowana. Kuchnia prawie - ale mikrofalowka juz dziala - sprawdzlem praktycznie. Jestem na etapie montazu 19 gniazdka.

Czekam na podogi (jednak finishparkiet - bo najszybciej) i drzwi, ktore zmienilem na szybciej osiagalne. Na zenatrz jeszcze nic sie nie dzieje.

Piec jeszcze nie odpalony. Problemy z odpalaczem piecow BROTJE zaczely sie bo:

1. jeszcze nie mam doprowadzonego gazu ziemnego - docelowego,

2. bede poki co zasilal propanem-butanem z butli 2x11kg

3. takie cos wymaga w kotlowni:

- kanalu wentylacyjnejgo przy podlodze,

- szcelnych drzwi,

- zaslepionych syfonow,

- odbioru kominiarskiego.

Po tymtygodniowym mlynie przestaje mnie bolec glowa, ale ...

Bylbym zapomnial - juz mieszkam drugi dzien :D . Tylko nie mowcie nikomu bo jeszcze nie mam odbioru 8) .

piszesz, piszesz... a zdjecia jakies?

cos do podgladniecia? NIC !

BE :p

Pedzelito piekna kuchnia :) WYPASIONA !!!

i wlasnie chcialam do tego tematu nawiazac:

wczoraj wlasnie zamowilismy kuchnie na wymiar !

fronty debowe-kolor orzech

termin realizacji: wrzesien

koszt calkowity (bez sprzetow) 9000,-

robilismy wizualizacje jedynie w programie IKEA, ale tam maja wszystko standardowe, wiec dalismy sobie spokoj po krotkim czasie. chyba dopiero zobaczycie za 2 m-ce by photo, bo istnieje ona tylko na papierze i w naszej wyobrazni :)

Pedzelito piekna kuchnia :) WYPASIONA !!!

A dziękuję bardzo ale to zasługa głównie "forumowego" projektanta. Za 250 zł przygotował coś takiego (oczywiście po moich dokładnych instrukcjach jak ma ta kuchnia wyglądać) łącznie z pełną dokumentacją co mam zamówić w BRW (projekt opiera się na ich meblach) ale nie wiem czy chcę BRW, chyba nie. :)

Dzisiaj zamontowali mi drzwi zewnętrzne, fotki w dzienniku.

Pozdrawiam,

Pedzelito

Sorki za post pod postem ale podciągam. :)

Napiszcie proszę jaki zastosowaliście albo zastosujecie osprzęt elektryczny. Chodzi mi o gniazdka i kontakty w jakiejś sensownej relacji jakość/cena/wygląd jeśli istnieje w ogóle jakaś sensowna relacja - głównie ze względu na chore ceny. :o

Pozdrawiam,

Pedzelito

Witam Wszystkich,

Wiecie może, czy szambo wymaga pozwolenia na budowę czy jedynie zgłoszenia?

W prawie budowlanym jest mowa jedynie o przydomowej oczyszczalni ścieków, która wymaga jedynie zgłoszenia. Nie ma nic o szambie, czy jak kto woli o bezodpływowym zbiorniku na ścieki. Na necie są różne opinie np. na dziennik budowy.pl znalazłem info o zgłoszeniu.

Jak to było w Waszym przypadku?

Mój problem wynikł z tego, że wydano mi pozwolenie na budowę z warunkiem, że budynek będzie mógł być oddany do użytkowania po podłączeniu do kanalizacji (zakaz budowy szamb na działkach 1000m2 w moim rejonie). Problem tkwi w tym, że w mojej ulicy nie przewidują inwestycji do 2013r. Tak więc, chcę zgłosić budowę zbiornika tymczasowego lub też ubiegać się o pozwolenie (druga opcja jest mnie sprzyjająca).

Sorki za post pod postem ale podciągam. :)

Napiszcie proszę jaki zastosowaliście albo zastosujecie osprzęt elektryczny. Chodzi mi o gniazdka i kontakty w jakiejś sensownej relacji jakość/cena/wygląd jeśli istnieje w ogóle jakaś sensowna relacja - głównie ze względu na chore ceny. :o

Pozdrawiam,

Pedzelito

Wybraliśmy Berkera, seria Kwadrat. Dobra jakość i podobał nam się, ale ceny chore.

Pozdrowionka

Aleksandra

Mieszkam i wykańczam.

Witam wszystkich.

Może w tym tygodniu kupimy projekt niewielkiego. Ja z żoną planujemy budowe 05B wariant drugi.

Tylko tak jak jak pewnie nie jeden budujący chciałbym postawić po zobaczeniu go w 'realu'.

Będę budował w Piotrkowie Tryb.. Jeśli ktoś z was wyrazi zgodę na 'inspekcję' to będę bardzo wdzięczny . Mogę dojechać tez w okolice (najlepiej woj. Łódzkie).

Oczywiście po uprzednim ustaleniu dogodnego dnia i godziny.

A i mam pytanie co do kosztów. Czy ktoa ma wycene systemem gospodarczym kolejnych etapów budowy?

Z góry dziękuję i pozdrawiam Michał