krzychur1 14.07.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 WITAJCIE:) Anndzia ale pokoiki normalnie super pomyslane z tymi sciankami,fajowo to wyglada i spełnia zadanie. Duma ale wam fajnie ze se mieszkacie pijecie zimne piwko hehe ,extra okiennice co jak co ale niezle pasuja do niewielkiego no i kostka super wyszła nic tylko zgapiac niewielcy:) Sylwia prosimy o nowe zdjecia;) MonikaTomek my tez mamy okna na klatce i daja naprawde duzo swiatła a co do schowkow to sie jeszcze na to miejsce znajdzie;) A u nas cisza mam nadzieje ze ruszymy za niedługo to bedziemy sie mieli czym chwalic ,pozdrawiamy wszystkich NIEWIELKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.07.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 (edytowane) Sylwia prosimy o nowe zdjecia;) prosisz i masz w naszym Niewielkim powstał pierwszy mebel w salonie zrobiło się tak miło, że nie chce się z niego wychodzić A co u reszty walczących na budowach? piszcie i wklejajcie zdjęcia !!! Pozdrawiam Sylwia Edytowane 4 Października 2011 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur1 18.07.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 w naszym Niewielkim powstał pierwszy mebel Extra ten wasz pierwszy mebelek chociaz niejest jeszcze skonczony,niezle sie zaczyna;) nic tylko juz powoli zapasy drzewa z lasu wozic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 19.07.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 heh.u nas mury pną się do góry.murarka tak mnie pochłania, że nie mam czasu zrobić zdjęć.w przyszłym tygodniu będzie strop więc odrobina przerwy i może będzie czas na zdjęcia.pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 19.07.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 pierwszy mebel ale bardzo ważny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 19.07.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Extra ten wasz pierwszy mebelek chociaz nie jest jeszcze skonczony,niezle sie zaczyna;) nic tylko juz powoli zapasy drzewa z lasu wozic hehe już robimy zapasy drzwa z lasu i już nawet w nim palimy kominek jest już skończony tylko trzeba pomalować i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 19.07.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 pierwszy mebel ale bardzo ważny:yes: jeszcze jak ważny bez niego nie byłoby Niewielkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombalion 26.07.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam Wszystkich,Czy ktoś z Was orientował się na temat okien dachowych typu okno balkonowe (link)?Czy w Niewielkim przy podniesionej o jeden pustak ściance na poddaszu jest technicznie możliwe takie rozwiązanie? PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 28.07.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam Wszystkich, Czy ktoś z Was orientował się na temat okien dachowych typu okno balkonowe (link)? Czy w Niewielkim przy podniesionej o jeden pustak ściance na poddaszu jest technicznie możliwe takie rozwiązanie? Pozdrawiam Andrzej Myślałam o tym , ale nasz architekt twierdził ze to zmiana całego dachu. Ale teraz Ci powiem ze warto dopytac bo same okna dachowe to malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 28.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam Wszystkich, Czy ktoś z Was orientował się na temat okien dachowych typu okno balkonowe (link)? Czy w Niewielkim przy podniesionej o jeden pustak ściance na poddaszu jest technicznie możliwe takie rozwiązanie? Pozdrawiam Andrzej A gdzie budujesz? Bo nasz niewielki stoi w Słocinie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 07.08.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 http://img842.imageshack.us/img842/1572/pict0649p.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 07.08.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witamy po dłuższej przerwie, wynikającej z lenistwa i paru innych rzeczy : ) Powyższe zdjęcie pokazuje, że nie próżnujemy, dach jest już gotowy i pewnie w najbliższym czasie machniemy aktualną sesję fotograficzną. Wiecie co? Daszek ładnie wygląda... to był trafiony wybór. W przyszłym tygodniu mamy w planach okna i drzwi. A co u Was? : ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik2408 11.08.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam serdecznie. Budujemy wersję M05 i prosze o pomoc ile wyniosło was centralne ogrzewanie? Przeszukiwałam temat ale z marnym skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 11.08.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witamy po dłuższej przerwie, wynikającej z lenistwa i paru innych rzeczy : ) Powyższe zdjęcie pokazuje, że nie próżnujemy, dach jest już gotowy i pewnie w najbliższym czasie machniemy aktualną sesję fotograficzną. Wiecie co? Daszek ładnie wygląda... to był trafiony wybór. W przyszłym tygodniu mamy w planach okna i drzwi. A co u Was? : ))) gratuluję postępów super, że idzie u Was do przodu a nowy Niewielki z czerwonym dachem jest śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 11.08.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam serdecznie. Budujemy wersję M05 i prosze o pomoc ile wyniosło was centralne ogrzewanie? Przeszukiwałam temat ale z marnym skutkiem. to jest ciężki temat bo zależy od tego ile weźmie fachowiec, ile kosztuje piec, jaki piec itd ... ja płaciłam 25 tysięcy i w tym woda, C.O razem z kotłem, bojlerem, grzejnikami, cała podłogówka, robocizna ... najlepiej to daj wycenić sobie u trzech fachowców razem z materiałem bo koszty ciągle sie zmieniają, z roku na rok i wszystko zależy też od tego, co chcesz u siebie mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formellcia 14.08.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Witamy, już niebawem zaczniemy budowę naszego wymarzonego Niewielkiego M05a. Chcielibyśmy dowiedzieć się czy jest ktoś właścicielem tego cudeńka w okolicach Torunia i byłby tak uprzejmy pokazać nam swoje cudo w realu? Druga kwestia dotyczy ceny fundamentów w 2011roku. Bardzo dziękujemy za odpowiedzi. Pozdrawiamy serdecznie, Paula i Przemo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 15.08.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 witamy nowych fanów niewielkiego.wszystko zależy od technologii fundamentów.my robiliśmy ławy i fundamenty tradycyjne(wykopy,belki stalowe i beton b20).wszystko kosztowało nas ok 12 tyś.zł.jednak betonu poszło dużo z racji poziomu drogi powiatowej i działki.sama wysokość fundamentu bez ław to w naszym przypadku:przód domu 65cm,tył 120cm.całość betonu na ławy + fundament to 42 kubiki(cena zależy od negocjacji z betoniarnia.my płaciliśmy 210 zł za kubik).jeżeli chodzi o fundamenty murowane to nie mamy pojęcia.może inni forumowicze pomogą.w celu oglądnięcia tego uroczego domu zapraszamy do małopolski .strop zalany szykujemy się do dachu. PS.cena ta obejmuje materiały bez robocizny.nasz niewielki powstaje systemem gospodarczym(wszystko robimy sami z familią).pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 15.08.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 pochwal się Sylwia-w29 specjalnie dla Ciebie-mój kolorowy tarasik i ogródek:) http://images47.fotosik.pl/1039/084bda658ba771b2m.jpg http://images50.fotosik.pl/1050/f589014bf448d873m.jpg http://images43.fotosik.pl/1039/75c02c16d31b09e0m.jpg http://images35.fotosik.pl/853/50242f806a372802m.jpg http://images49.fotosik.pl/1013/1870f8e82c18d5cdm.jpg http://images37.fotosik.pl/1002/df626c9659c0fe7dm.jpg http://images50.fotosik.pl/1050/4fc9d253500463e8m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formellcia 15.08.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 witamy nowych fanów niewielkiego.wszystko zależy od technologii fundamentów.my robiliśmy ławy i fundamenty tradycyjne(wykopy,belki stalowe i beton b20).wszystko kosztowało nas ok 12 tyś.zł.jednak betonu poszło dużo z racji poziomu drogi powiatowej i działki.sama wysokość fundamentu bez ław to w naszym przypadku:przód domu 65cm,tył 120cm.całość betonu na ławy + fundament to 42 kubiki(cena zależy od negocjacji z betoniarnia.my płaciliśmy 210 zł za kubik).jeżeli chodzi o fundamenty murowane to nie mamy pojęcia.może inni forumowicze pomogą.w celu oglądnięcia tego uroczego domu zapraszamy do małopolski .strop zalany szykujemy się do dachu. PS.cena ta obejmuje materiały bez robocizny.nasz niewielki powstaje systemem gospodarczym(wszystko robimy sami z familią).pozdrawiamy!!! Dziękujemy za odpowiedź.. Jeśli jest jeszcze ktoś kto mógłby powiedzieć coś na ten temat, będziemy wdzięczni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Duma widzę, że dalej wdrażasz klimat śródziemnomorski Pięknie u Ciebie, zielono i kolorowo od kwiatów, piesek dumnie sobie trawnikiem chadza Tymi okiennicami to mnie zastrzeliłaś i zaczęłam o takich też marzyć ale u mnie ciężko będzie okiennice umocować ze względu na ułożenie okien. W każdym razie jest to dla mnie jakaś inspiracja Właśnie czekałam kiedy się pojawisz na forum by zapytać czy zdradzisz ile takie cacko kosztuje i gdzie można je dostać, czy są jakieś gotowe czy stolaż robi? Dzięki za zdjęcia, jesteś ostatnio moją inspiratorką Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts