Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

byłby ktoś tak miły i napisał ile kilogramów pręta zbrojeniowego o średnicy 12 i 6mm potrzeba na same ławy fundamentowe i słupy i ile bloczków betonowych w M05a z podwójnym garażem. Pytam, bo mam wszystkie egzemplarze projektów w urzędzie, a chciałbym kupić materiał, bo za kilka dni będę miał pozwolenie i już chciałbym ruszyć z robotą.

Dziękuję za odpowiedź.

Już nie jestem w stanie Ci odpowidzieć na to pytanie :(- za dawno to było a drugi problem to taki, że ja miałam zmiany właśnie w tym temacie, bo buduję na szkodach górniczych (śląsk górny) ... A nie dostałeś do projektu tego ślepego kosztorysu? Może tam jest napisane?

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coby jeszcze troszkę podbić nasz temat wrzucam zdjęcia gotowego dachu. Czekamy cały czas na okna (orzech obustronny), bramę - Wiśniowski i drzwi zewnętrzne - Juwent. Marzyły mi się drewniane, model upatrzony u forumowego Pędzelita (jak tu jeszcze zaglądasz, to daj znak : )), ale niestety finanse... Montaż będzie dopiero pod koniec września, i dom zacznie wyglądać jak człowiek : )

śliczny domek :) też mam drzwi z Juwentu :)

Kurcze, fajnie macie : ) Ryzyko z drewnopodobnym gresem jest takie, że "udaje" coś czym nie jest a u Was wygląda na prawdę super. Kolor też jest bardzo sympatyczny. Ja cały czas szukam... Ty znalazłaś : ) Co to jest?

wygląda jak drewno ;) na żywo też ... teraz fugi są trochę jasne ale jak zaimpregnujemy to ściemnieją ... tak jak pisałam kiedyś, skusiliśmy się jednak na woodentic z Paradyża kolor ochra i nie żałuję :)

Już nie jestem w stanie Ci odpowidzieć na to pytanie :(- za dawno to było a drugi problem to taki, że ja miałam zmiany właśnie w tym temacie, bo buduję na szkodach górniczych (śląsk górny) ... A nie dostałeś do projektu tego ślepego kosztorysu? Może tam jest napisane?

Dziękuję za chęć niesienia pomocy..:p

Witam,

byłby ktoś tak miły i napisał ile kilogramów pręta zbrojeniowego o średnicy 12 i 6mm potrzeba na same ławy fundamentowe i słupy i ile bloczków betonowych w M05a z podwójnym garażem. Pytam, bo mam wszystkie egzemplarze projektów w urzędzie, a chciałbym kupić materiał, bo za kilka dni będę miał pozwolenie i już chciałbym ruszyć z robotą.

Dziękuję za odpowiedź.

tak na szybko to ci powiem tylko że na ławy z tego co pamiętam fi6 i fi 12 potrzeba po ok. 500 metrów

na kilogramy sam sobie musisz przeliczyć :)

ale to i tak na belki na stropie pójdzie pewnie co najmniej drugie tyle wiec jak kupisz więcej stali to na pewno zużyjesz wcześniej czy później

pozdro.

Edytowane przez hugo-ml

Jak tak oglądamy zdjęcia Waszych Niewielkich, to coraz bardziej nam się ten domek podoba! My jesteśmy na etapie dachu - jak na razie sama konstrukcja, ale z każdym dniem widać coraz więcej i coraz bardziej nas cieszy nasz Niewielki!

Pozdrawiamy gorąco wszystkich wielbicieli Niewielkiego :)

Witam,

Dziękuję za odpowiedź.

Mam projekt M05aL - też jak niektorzy będę mieć więcej stali ze wzgl. na szkody ale mam w domu kopię oryginalnego projektu, przed zmianami. Wpisuję to co wyczytałam:

12 mm - 327,7 kg ławy + 35,1 kg stopa

6 mm - 85 kg ławy + 1,1 stopa

Bloczków nie znalazłam, jak wyczaję dam znać ;)

Na razie kończymy adaptację projektu. Mam nadzieję że w tym miesiącu uda nam się złożyć dokumenty do Starostwa. Także szału nie ma jak na razie. A będziemy budować na Dolnym Śląsku - tereny KGHM dokładnie Bądzów między Głogowem a Polkowicami.

zdążycie na jesień ruszyć czy wiosną?

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...