Jean_Luc 05.07.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witajcie ponownie ! Dowiedziałem się dzisiaj (a właściwie to wczoraj), że mam pozwolenie na budowę Podanie złożone 26 maja, po drodze poprosili o 3 poprawki. 40 dni 2 tygodnie przed planowanymi pracami powinno się uprawomocnić. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 06.07.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Jean_Luc, GRATULACJE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 06.07.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Moje gratulacje Jean_Luc!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 06.07.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Macie może rzuty M05 na kompie, bo są mi potrzebne a niestety niedorobiłam się jeszcze skanera. Będę wdzięczna jeżeli ktoś tak dobry się znajdzie i mi prześle na emaila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 06.07.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Dziękuję wszystkim za gratulacje magdac. - ja mam M05aL (co widać na obrazku , więc nie mogę pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 07.07.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Może się ktoś znajdzie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 07.07.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Mam pytanko do Was, czy jeżeli zrezygnuje z kominka to komin też mi będzie niepotrzebny??? Można tak zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 09.07.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 magdac. - nie wiem jak to jest dokładnie w m05, ale wydaje mi się, że każdy komin zawiera w sobie konały wentylacyjne. Wentylacja jest raczej konieczna. Ponadto można później w takim kanale pociągnąć jakąś spóźnioną instalację typu kabel antenowy, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 10.07.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 do Koalla : dzieki za podpowiedz o tej cenie za przesuniecie sciany mam w zwiazku z tym pytanie i prosbe czy kupujac taki zmieniony projekcik dostales do tego jakby to okreslic - rysunek/rzut/zdjecie boczne tego domku? po prostu chcialbym to zobaczyc, wiec jesli masz to prosze podeslij mi to na priva bede wdzieczny ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 10.07.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 popatrzylem dzisiaj na wycene dachu zrobiona przez zielonooka : NIEWIELKI M05 POKRYCIE DACHOWE (ok. 225m2) - Euronit (cementowa S, kolor braz , czerwony lub inny typowy) materiał (pełna oferta - dachówka, rynny Siba, okna veluxy) - 23 549,00 robocizna (jw z montazem tez rynien okien polaciowych obrobkami blacharskimi itp.) - 11 680,00 WIEZBa - szcunkowo ok. 22-24 tys. ( wzal pod jakie pokrycie) OKNA z PCV w kolorze białym, profil pięciokomorowy Plustec Performance, okna z mikrowentylacją, (szyba zespolona U=1,0W/m2K), okucia Roto NT, wykonWastwo i montaż Plastikon okna 8 870,00 robocizna 1140,00 ćwiercwalki ok 500,00 parapety zew. 480,00 no i w sumie sie przerazilem - wyszlo kolo 60tys masakra chyba co o tym sadzicie magdac pisala o wiezbie za 9tys a tu 24tys co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 10.07.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Porównałam ofertę zielonookiej i ta więźba w sumie strasznie droga. Mnie dach (robocizna +material) wyniesie jakieś 45.000 tys. z papowaniem, deskowaniem i dachówką ceramiczną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogloszka 10.07.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 witam wszystkich miłośników naszego domku dawno nie gościłam na forum ale większość czasu spędzam na działce u mnie prawie nic się nie zmieniło ale jedna ekipa buduje dwa domy to znaczy mój i koleżanki ja mam skończone fundamenty i wyprowadzoną kanalizacje u koleżanki w czwartek wchodzą cieśle więc u nas zacznie domek rosnąć w górę i wreszcie będzie coś widać .dachówke już wybraliśmy jest bardzo ladna oglądaliśmy na gotowym dachu (dachówka ROBEN miedziana powlekana) obecnie tańsza od brassa i ładniejsza wycena samej ceramiki (wszystkich dodatków ceramicznych) 12.285 to było by na tyle życze owocnej pracy GOSIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyAnn 11.07.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Bardzo milo mi dolaczyc do grona sympatykow M05.W tym tygodniu odbieram projekt i startuje z kosmetyka, niewielkimi zmianami w projekcie. Rozpoczecie budowy (gm. Czosnow k/Warszawy) planuje we wrzesniu. Bylabym wdzieczna, za cenne wskazowki... dobre i zle wiadomosci, plusy i minusy projektu, ktore wychodza w trakcie budowy. Chetnie zobaczylabym plac budowy w realu. Pozdrawiam,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 14.07.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Witaj BettyAnn !Kupujesz M05 czy jakąś jego odmianę ? Napisz jakie zmiany planujesz zrobić to pewnie ktoś Ci coś zasugeruje. Na plac budowy chętnie zaproszę. Prawdopodobnie zaczynam w połowie sierpnia, ale nie znam jeszcze konkretnych dat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 14.07.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 A ja właśnie dzisiaj, po 75 dniach wyczekiwania dostałem warunki zabudowy. Mogę zacząć walkę o pozwolenie na budowę. Ale zaniepokoił mnie jeden zapis w warunkach zabudowy odnośnie dachu. Brzmi on tak: "Dach dwuspadowy lub czterospadowy symetryczny o nachyleniu połaci dachowych od 30' do 45' ". Wg mnie, laika ten dach ma więcej spadów niż cztery. I co??? W związku z tym nie mogę Niewielkiego wybudować na tej działce??? Przeciez to by było chore!!! Jesteście w stanie mnie jakoś pocieszyć? Czy mam już pisać jakieś odwołania??? Dla ułatwienia wklejam zdjęcia dachu. http://img115.imageshack.us/img115/7365/niewielkidach6vv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 14.07.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Witaj pedzelito,Czy coś jest jeszcze zapisane apropos bryły ii dachu ? Nie ma czegoś w stylu "możliwe występy, podcienie, wykusze" ? Miałem podobnie a nawet jeszcze bardziej chore zapisy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ7 15.07.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 mY TEŻ W WARUNKACH ZABUDOWY MAMY ZAPIS DACH 2 LUB 4 SPADOWY I MOŻEMY MIEĆ TEN PROJEKT Z NIEWIELKIMI ZMIANAMI: GŁÓWNA KALENICA NIE MOŻE SIĘ STYKAĆ Z BOCZNĄ ( WYSTARCZY 10 CM). TAKI PROJEKT ZŁOŻYLIŚMY I CZEKAMY JUŻ 1 M-C NA POZWOLENIE . JAK COŚ BĘDZIEMY WIEDZIEĆ TO DAMY ZNAĆ NA FORUM. JUŻ NIE MOŻEMY SIĘ DOCZEKAĆ!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 15.07.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Czy coś jest jeszcze zapisane apropos bryły ii dachu ? Nie ma czegoś w stylu "możliwe występy, podcienie, wykusze" ? Nie ma nic takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogloszka 16.07.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Serdecznie witam nowych wielbicieli naszego domku i gratuluje wyboru , a teraz chcę poinformować że mamy już pierwszą wpadkę na budowie jak wcześniej pisałam mamy zalane fundamenky i rozprowedzoną kanalizacje i okazało się dzisiaj że zapomnieliśmy o rurze osłonowej która powinna być wkopana pod fundamentem na glębokosci 160 cm i rura owa ma wychodzić z kotłowni na zewnątrz domu a służy do wprowadzenia rury zasilającej dom w wodę i to było by na tyle oczywiscie panowie murarze muszą jutro naprawic ten błąd ale to bardzo fajni ludzie więc nie będzie problemu siema GOSIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 16.07.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Witaj ogloszka, A co z inymi rurami/przepusatami przez fundament ? - rura doprowadzająca powietrze do kominka - przepust do prądu - rura kanalizacyjna - bednarka do uziemienia Jest to wszystko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts