Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

do Koalla :

dzieki za podpowiedz o tej cenie za przesuniecie sciany

mam w zwiazku z tym pytanie i prosbe

czy kupujac taki zmieniony projekcik dostales do tego

jakby to okreslic - rysunek/rzut/zdjecie boczne

tego domku? po prostu chcialbym to zobaczyc,

wiec jesli masz to prosze podeslij mi to na priva

bede wdzieczny ! :)

pozdrawiam

popatrzylem dzisiaj na wycene dachu zrobiona przez zielonooka :

NIEWIELKI M05

POKRYCIE DACHOWE (ok. 225m2) - Euronit (cementowa S, kolor braz , czerwony lub inny typowy)

materiał (pełna oferta - dachówka, rynny Siba, okna veluxy) - 23 549,00

robocizna (jw z montazem tez rynien okien polaciowych obrobkami blacharskimi itp.) - 11 680,00

WIEZBa - szcunkowo ok. 22-24 tys. ( wzal pod jakie pokrycie)

OKNA

z PCV w kolorze białym, profil pięciokomorowy Plustec Performance, okna z mikrowentylacją, (szyba zespolona U=1,0W/m2K), okucia Roto NT, wykonWastwo i montaż Plastikon

okna 8 870,00

robocizna 1140,00

ćwiercwalki ok 500,00

parapety zew. 480,00

no i w sumie sie przerazilem - wyszlo kolo 60tys

masakra chyba

co o tym sadzicie

magdac pisala o wiezbie za 9tys a tu 24tys

co o tym sadzicie?

witam wszystkich miłośników naszego domku dawno nie gościłam na forum ale większość czasu spędzam na działce u mnie prawie nic się nie zmieniło ale jedna ekipa buduje dwa domy to znaczy mój i koleżanki ja mam skończone fundamenty i wyprowadzoną kanalizacje u koleżanki w czwartek wchodzą cieśle więc u nas zacznie domek rosnąć w górę i wreszcie będzie coś widać .dachówke już wybraliśmy jest bardzo ladna oglądaliśmy na gotowym dachu (dachówka ROBEN miedziana powlekana) obecnie tańsza od brassa i ładniejsza wycena samej ceramiki (wszystkich dodatków ceramicznych) 12.285 to było by na tyle życze owocnej pracy GOSIA

Bardzo milo mi dolaczyc do grona sympatykow M05.

W tym tygodniu odbieram projekt i startuje z kosmetyka, niewielkimi zmianami w projekcie. Rozpoczecie budowy (gm. Czosnow k/Warszawy) planuje we wrzesniu. Bylabym wdzieczna, za cenne wskazowki... dobre i zle wiadomosci, plusy i minusy projektu, ktore wychodza w trakcie budowy. Chetnie zobaczylabym plac budowy w realu.

Pozdrawiam,

Beata

A ja właśnie dzisiaj, po 75 dniach wyczekiwania dostałem warunki zabudowy. Mogę zacząć walkę o pozwolenie na budowę. :-?

Ale zaniepokoił mnie jeden zapis w warunkach zabudowy odnośnie dachu.

Brzmi on tak:

"Dach dwuspadowy lub czterospadowy symetryczny o nachyleniu połaci dachowych od 30' do 45' ".

Wg mnie, laika ten dach ma więcej spadów niż cztery. :-?

I co??? W związku z tym nie mogę Niewielkiego wybudować na tej działce??? Przeciez to by było chore!!! :evil: :evil: :evil:

Jesteście w stanie mnie jakoś pocieszyć? Czy mam już pisać jakieś odwołania???

Dla ułatwienia wklejam zdjęcia dachu.

http://img115.imageshack.us/img115/7365/niewielkidach6vv.jpg

mY TEŻ W WARUNKACH ZABUDOWY MAMY ZAPIS DACH 2 LUB 4 SPADOWY I MOŻEMY MIEĆ TEN PROJEKT Z NIEWIELKIMI ZMIANAMI:

GŁÓWNA KALENICA NIE MOŻE SIĘ STYKAĆ Z BOCZNĄ ( WYSTARCZY 10 CM). TAKI PROJEKT ZŁOŻYLIŚMY I CZEKAMY JUŻ 1 M-C NA POZWOLENIE . JAK COŚ BĘDZIEMY WIEDZIEĆ TO DAMY ZNAĆ NA FORUM. JUŻ NIE MOŻEMY SIĘ DOCZEKAĆ!!!!! :p

Serdecznie witam nowych wielbicieli naszego domku i gratuluje wyboru , a teraz chcę poinformować że mamy już pierwszą wpadkę na budowie jak wcześniej pisałam mamy zalane fundamenky i rozprowedzoną kanalizacje i okazało się dzisiaj że zapomnieliśmy o rurze osłonowej która powinna być wkopana pod fundamentem na glębokosci 160 cm i rura owa ma wychodzić z kotłowni na zewnątrz domu a służy do wprowadzenia rury zasilającej dom w wodę i to było by na tyle oczywiscie panowie murarze muszą jutro naprawic ten błąd ale to bardzo fajni ludzie więc nie będzie problemu siema GOSIA :wink: :p :lol: