Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie ponownie

Guma555 a z którego tartaku w brałeś drewno ?. Z Kielc do Łodzi nie jest daleko. Może opłacało by się przywieść. Mam też problem ze stemplami. Chcą tu ode mnie po 6-7 zł za stempel 2,7 m :o a za calówkę długości 3-4 m 680 zł/m3 :evil:. Nie wiem z czego wynikają takie różnice w cenach drewna. Może w Łodzi i okolicach jest mało tartaków ?. A może, po prostu, nie dostałem się do tych właściwych.

Pozdrawiam

Michał

P.s. Zaczęło padać, i to fest. Znowu ugrzęźniemy w błocie

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

12.000 zł :o za jaki zakres prac? fundamenty, ściany, strop, ścianka kolankowa???

Gdzie jest tak tanio?

Buduję swój pierwszy dom więc się dopiero uczę. Myślę, że te 12.000 obejmują wszytko tzn fundamenty, stropy, ściany.....

Cieślę mam umówionego na 2200 ale zarówno mój ojciec jak i kierownik budowy będą tego pilnowali. Wiadomo dach jest bardzo ważny.

12.000 zł :o za jaki zakres prac? fundamenty, ściany, strop, ścianka kolankowa???

Gdzie jest tak tanio?

Buduję swój pierwszy dom więc się dopiero uczę. Myślę, że te 12.000 obejmują wszytko tzn fundamenty, stropy, ściany.....

Cieślę mam umówionego na 2200 ale zarówno mój ojciec jak i kierownik budowy będą tego pilnowali. Wiadomo dach jest bardzo ważny.

Ale tanio!!! :o Gdzie budujesz?

Pozdrowionka

Aleksandra

Szalowanie i zbrojenie.

Do Kropeczka 27:

Jestem w szoku. :o Ale tempo!

Miałaś mieć wizytę z banku. Zaliczyli? Dostałaś transzę?

Pozdrowionka

Aleksandra

Szalowanie i zbrojenie.

Dzisiaj o 17 mam kontrolę z banku... Zobaczymy :roll:

Trzymam kciuki! Będzie dobrze! :D

Pozdrowionka

Aleksandra

Szalowanie i zbrojenie.

http://www.4company.pl/budowa/budowadzien1/index.html

http://www.4company.pl/budowa/budowadzien2/index.html

http://www.4company.pl/budowa/budowadzien3/index.html

Beton komórkowy zakupiliśmy ostatecznie po 10,8 PLN

a połówki po 5 PLN

za beton na ławy zapłaciliśmy 6950 - 25,5 metra poszło.

Już udało mi się dwóch pracowników z mojej ekipy wyrzucić z pracy:( Czy oni muszą tak pić. To jest jak beczka bez dna ale teraz zostali już abstynenci. Jeszcze nie jedna przeszkoda na bank przed nami.

Cement kupowałem po 440 PLN brutto za tonę.

Jak macie jakieś pytania to pytajcie.

Już udało mi się dwóch pracowników z mojej ekipy wyrzucić z pracy:( Czy oni muszą tak pić. To jest jak beczka bez dna ale teraz zostali już abstynenci. Jeszcze nie jedna przeszkoda na bank przed nami).

U mnie nikt nie pije. Mowy nie ma. Pan Franciszek, który jest szefem, nie toleruje takiego zachowania, co mnie bardzo cieszy. Już mi powiedział, że na wiechę (bo to trzeba oblać) najwyżej jedna butelka dla wszystkich, a najlepiej tylko po małym piwku.

I co ważne - zarówno Majster, jak i chłopaki z ekipy, mają poczucie humoru. Można z Nimi pogadać na luzie i pożartować.

Na razie nie narzekam i chciałabym, żeby się nic w tym względzie nie zmieniło.

Życzę Wam (i wszystkim budującym), żeby przeszkód było jak najmniej, a jeśli już się pojawią, żebyście sobie z nimi szybko poradzili. :D

Pozdrowionka

Aleksandra

Szalowanie i zbrojenie.

Witam, mam prosbe do Was, moze mi ktos podeslac kosztorys projektu niewielkiego M05a ? moze byc na maila [email protected]

serdecznie dziekuje i pozdrawiam

P.S. Cieszcie sie ze nie budujecie sie w szkocji bo tu jak zawsze pada hekto litrami :/

Wysłałam Ci na podany adres.

P. S. Byłam w Szkocji wiele razy i nie zawsze tam pada. Właściwie częściej trafiła mi się ładna pogoda, niż deszczowa. Pewnie miałam farta. :D

Pozdrowionka

Aleksandra

Zbrojenie ław.

Witam, mam prosbe do Was, moze mi ktos podeslac kosztorys projektu niewielkiego M05a ? moze byc na maila [email protected]

serdecznie dziekuje i pozdrawiam

P.S. Cieszcie sie ze nie budujecie sie w szkocji bo tu jak zawsze pada hekto litrami :/

Wysłałam Ci na podany adres.

P. S. Byłam w Szkocji wiele razy i nie zawsze tam pada. Właściwie częściej trafiła mi się ładna pogoda, niż deszczowa. Pewnie miałam farta. :D

Pozdrowionka

Aleksandra

jezeli nie sprawi Ci to problemu, czy ja moge tez dostac ten kosztorys? - [email protected]

z gory dziekuje i pozdrawiam