niewielki_kaziu 11.10.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Też kupiliśmy projekt M05b - wybraliśmy go z bodajże tysiąca innych. Zauroczyła nas jego architektura, harmonia i ład przestrzenny, a przede wszystkim funkcjonalność. Obecnie jesteśmy na etapie kopania ław fundamentowych. Pozdrawiamy wszystkich "niewielkich" Witaj ...widzę że udało się znaleźć...a gdzie budujesz? udało, nasz dom stanie pod lasem w Wielkopolsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 13.10.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Też kupiliśmy projekt M05b - wybraliśmy go z bodajże tysiąca innych. Zauroczyła nas jego architektura, harmonia i ład przestrzenny, a przede wszystkim funkcjonalność. Obecnie jesteśmy na etapie kopania ław fundamentowych. Pozdrawiamy wszystkich "niewielkich" Witaj ...widzę że udało się znaleźć...a gdzie budujesz? udało, nasz dom stanie pod lasem w Wielkopolsce O, widzę, że kolejny Niewielki powstanie w Wielkopolsce. Niewielki_Kaziu, w której części Wielkopolski macie zamiar budować? My ruszamy z budową wiosną 2009 r. Działeczkę mamy koło Stęszewa, miejscowość Trzebaw. Pozdrawiam serdecznie Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 13.10.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 My ruszamy z budową wiosną 2009 r. Działeczkę mamy koło Stęszewa, miejscowość Trzebaw. Pozdrawiam serdecznie Mróweczka Witaj Miło że ktoś bedzie rozpoczynał budowę na wiosnę 2009. Bo juz myślałam że sama zostaję na placu boju. A jakieś zmiany w projekcie poczyniliście? Z jakich materiałów będziecie budować? Podnosicie ścianę kolankową bo to bardzo modne się zrobiło Będziecie kupować materiał przez zimę czy czekacie na większe obniżki? Jakieś konkretne postanowienia już są? U nas pomysły dopiero się rodzą i wszystko na rozstroju ale wkrótce wszystko się poukłada w ładną całość mam taka nadzieję przynajmniej. Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 13.10.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 My ruszamy z budową wiosną 2009 r. Działeczkę mamy koło Stęszewa, miejscowość Trzebaw. Pozdrawiam serdecznie Mróweczka Witaj Miło że ktoś bedzie rozpoczynał budowę na wiosnę 2009. Bo juz myślałam że sama zostaję na placu boju. A jakieś zmiany w projekcie poczyniliście? Z jakich materiałów będziecie budować? Podnosicie ścianę kolankową bo to bardzo modne się zrobiło Będziecie kupować materiał przez zimę czy czekacie na większe obniżki? Jakieś konkretne postanowienia już są? U nas pomysły dopiero się rodzą i wszystko na rozstroju ale wkrótce wszystko się poukłada w ładną całość mam taka nadzieję przynajmniej. Pozdrawiam !!! Witaj sylwiap-w29 Co do zmian; moja Pani Architekt jest w trakcie adaptacji projektu i mam nadzieję, że za dwa tygodnie złożymy wniosek o pozwolenie na budowę. Co do zmian w projekcie; wróć proszę do strony nr 43 i 44 tegoż postu, a będziesz miała zobrazowane moje przemyślenia i propozycje co do zmian. Oczywiście ścianka kolankowa zostanie podniesiona o jeden pustak. Myślę, że dwa to trochę za dużo. Projekt straci wizualnie. Co do zakupu materiałów budowlanych; to będzie zadanie mojej drugiej połówki. Pracuje w branży budowlanej jako handlowiec, więc materiały budowlane to będzie Jego "działka" .Jedno jest pewne, nie ma co robić zapasów. No chyba, że nastąpi taki "bum" w budowlance jak rok temu. Ale na obecną chwilę chyba to nam nie grozi. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia na placu boju - czyli na budowie Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 14.10.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Nasz M05b jest też u architekta. My też chcemy ruszyć wiosną 2009.A co do pozwolenia na budowę, to ponoć mają sie zmienić przepisy i ma to się odbywać w formie zgłoszenia.Wiecie coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 14.10.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Nasz M05b jest też u architekta. My też chcemy ruszyć wiosną 2009. A co do pozwolenia na budowę, to ponoć mają sie zmienić przepisy i ma to się odbywać w formie zgłoszenia. Wiecie coś więcej na ten temat? ...tak zamiast PnB ma być tylko rejestracja inwestycji na budynki mieszkalne. Ma to być uproszczone i mniej biurokracji. Ale pytałam, dowiadywałam się, dzwoniłam i NIKT NIC NIE WIE od kiedy wchodzą nowe przepisy. Na dzień dzisiejszy niestety dalej jest aktualne Pozwolenie na Budowę Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 14.10.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Nasz M05b jest też u architekta. My też chcemy ruszyć wiosną 2009. A co do pozwolenia na budowę, to ponoć mają sie zmienić przepisy i ma to się odbywać w formie zgłoszenia. Wiecie coś więcej na ten temat? ...tak zamiast PnB ma być tylko rejestracja inwestycji na budynki mieszkalne. Ma to być uproszczone i mniej biurokracji. Ale pytałam, dowiadywałam się, dzwoniłam i NIKT NIC NIE WIE od kiedy wchodzą nowe przepisy. Na dzień dzisiejszy niestety dalej jest aktualne Pozwolenie na Budowę Sylwia I pewnie te nowe przepisy tak wcześnie nie wejdą w życie. Bo z tego co wiem, jak to się mówi potocznie, żeby jedno zagrało z drugim, to gminy najpierw muszą wprowadzić miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego na stoim terenie, a to niestety wiąże się również z dodatkowymi kosztami.Jak będą uregulowane sprawy w gminach z miejscowym planem to wówczas będzie można wprowadzić nowe przepisy polegające między innymi na zgłoszeniu inwestycji związanej z budową budynku mieszkalnego. Ale to są niestety tylko i wyłącznie propozycje rządzących daleko idącej przyszłości. W chwili obecnej szczęściarzami są ci, którzy posiadają działkę obejmującą miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego, gdyż w takiej sytuacji warunki dla zabudowy działki są w ciągu dwóch tygodni tzw. wyciąg z miejscowego planu zagopodarowania przestrzennego. Na decyzję o warunkach zabudowy czeka się niestety znacznie dłużej. Ja, jak pisałam wcześniej, miałam na tym etapie papierologii przeboje. Pozdrawiam Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 14.10.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Drodzy Inwestorzy Niewielkiego, Mam do Was pytanie a zarazem serdeczną prośbę. Kto z Was buduje w Wielkopolsce lub też w ościennym województwie Niewielkiego M05a, i miałby ochotę na wizję lokalną na budowie dociekliwej, przyszłej inwestorki ?? W dniu dzisiejszym miałam rozmowę z moją Panią Architekt. I przed podjęciem ostatecznej decyzji pewnej zmiany w projekcie chciałabym realizację tegoż domu ujrzeć na żywo. Jeśli ktoś z Was buduje dom w pobliżu, i uważa, że nie sprawiłabym kłopotu odwiedzinami na placu boju, dajcie proszę znać. Pozdrawiam Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 16.10.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 witam, Zapraszam do obejrzenia domu M05 ....ale w Olsztynie (warmińsko- mazurskie) Osobiście , sama przed budową, byłam oglądac taki dom w realu aż pod Łodzią. Uważam, że było warto przebyć taki kawał drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 16.10.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Ja też bym chętnie obejrzała mój wariant czyli M05b. Może mi się w końcu gdzieś uda . Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719503689 17.10.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 a kto jeśli mozna wiedzieć buduje pod Łodzią?Prosze o kontakt bo jestesmy zainteresowani obejrzeniem domku w realu właśnie w woj Łódzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 17.10.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 odpowiedz wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 17.10.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 witam, Zapraszam do obejrzenia domu M05 ....ale w Olsztynie (warmińsko- mazurskie) Osobiście , sama przed budową, byłam oglądac taki dom w realu aż pod Łodzią. Uważam, że było warto przebyć taki kawał drogi bergerak, baaaaardzo Ci dziękuję za zaproszenie, z którego chętnie skorzystałabym, lecz Olsztyn to jednak zbyt daleko od Poznania. Lecz jeśli nie będzie innej możliwości to kto wie, może i nawet wybierzemy się do Olsztyna! Pozdrawiam Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 18.10.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Witam. Zajrzyj na profile MaToJe Gerez tp sa okolice Wrocławia. Skontaktowalismy sie z nimi i odwiedzilismy ich budowy. Warto poogladać, a ludzie bardzo mili.... My też buduujemy w okolicach Wrocławia, ale mamy dopiero stan zero. Na wiosnę startujemy wyżej. Pozdrawiam Marzena witam, Zapraszam do obejrzenia domu M05 ....ale w Olsztynie (warmińsko- mazurskie) Osobiście , sama przed budową, byłam oglądac taki dom w realu aż pod Łodzią. Uważam, że było warto przebyć taki kawał drogi bergerak, baaaaardzo Ci dziękuję za zaproszenie, z którego chętnie skorzystałabym, lecz Olsztyn to jednak zbyt daleko od Poznania. Lecz jeśli nie będzie innej możliwości to kto wie, może i nawet wybierzemy się do Olsztyna! Pozdrawiam Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 19.10.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Marzenka, wielkie dzięki za info. Z pewnością skorzystam z podpowiedzi. Będzie podwójna okazja, żeby pojechać w okolice Wrocławia. Mam tam zaległą wizytę u rodzinki a dokładnie w Brzegu. Przy tej okazji, będzie również możliwość obejrzenia Niewielkiego. Oczywiście za zgodą właścicieli. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 19.10.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Oj Mróweczka -coś dużo nas łączy: 1. Budujemy ten sam dom 2. Mamy rodziny i znajomych w Brzegu.... Rzeczywiście zauważyłam, ze ludzie którzy buduja Niewielkiego mają dość dużo wspólnego: podobnie myślą i maja zbliżony gust... Odwiedzilismy na budowie we Wrocławiu bardzo sympatycznych ludzi, którzy tez budują Niewielkiego. Okazało się, że jeździmy takim samym samochodem, mamy identyczne oprawki na okulary i nawet zmiany dokonujemy podobne. Coś w tym jest... Pozdrawiam z Wrocławia Marzena, wielkie dzięki za info. Z pewnością skorzystam z podpowiedzi. Będzie podwójna okazja, żeby pojechać w okolice Wrocławia. Mam tam zaległą wizytę u rodzinki a dokładnie w Brzegu. Przy tej okazji, będzie również możliwość obejrzenia Niewielkiego. Oczywiście za zgodą właścicieli. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 19.10.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Marzenko, sama widzisz; skoro nas tyle przypadków łączy, to tym bardziej uważam, iż należy nawiązać kontakt "wzrokowy" hehe. Mam nadzieję, że będzie ku temu okazja. A może i nawet podczas wyprawy do Brzgu, zahaczając o Wrocław. Pozdrawiam serdecznie Mróweczka ps. za chwilę dowiem się, że mamy tę samą rodzinę w Brzegu lub też znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 20.10.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Cześć,Czy ktoś z Was robił samodzielnie instalację elektryczną?? Chętnie dowiem się jak szybko i samodzielnie to zrobić. Może ma ktoś rozpisaną instalację żeby pooglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719503689 23.10.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam czy mozecie mi podać ile sztuk bloczków fudamentowych wychodzi na Niewielkiego M05b albo M05 i oczywiscie ile warstw bloczków kładzone było?PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeska71 25.10.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam ponownie. Dawno tu nie zagladałam niestety charakter pracy nie bardzo pozwala, cieszę sie że wreszcie pojawilo się kilku budujących tak jak my Mo5b. U nas zaczyna walczyć dekarz i mam tylko nadzieję że pogoda będzie nam sprzyjać M&I napisał Witam czy mozecie mi podać ile sztuk bloczków fudamentowych wychodzi na Niewielkiego M05b albo M05 i oczywiscie ile warstw bloczków kładzone było? Nie wiem czy pomogę ponieważ nie pamiętam dokładnie ile było warstw ale coś koło 7-8, sprawdziłam rachunki i wychodzi 1500szt. Pozdrawiam. Czeska71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts