aladin07 08.01.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 duma co to by powiedziec:)ja bym sugerowal kolor ceglasty - taki po prostu mi sie podoba pamietaj jedno ze ciemne kolory dachowki oznaczaja niesamowite nagrzewaniesie dachu w leciejuz na naszym ceglastym w cieplejsze dni mozna bylo jajecznice smazyca wyobraz sobie co sie dzieje na graficie:)do tego ceglasty jest kolorem bardziej naturalnym i w moim odczuciu kolorembardziej uniwersalnymte ciemne dachy to moda od kilku lat - co bedzie jak moda minie?cegla juz od lat dominuje w budownictwie i wiekszosc ludzi ja akceptujea kolejna sprawa ze rownie ladnie wygladaja rozne elementy elewacji klinkierowe w kolorze ceglastym czy ogrodzenie budowane a takich cegiel jak mowia o gustach sie nie dyskutuje ale takie jest nasze podejscie do tego:)takze zycze dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 08.01.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Aladin, wiem, że kolor ceglasty jest bezpieczny, ale .....No dobra. W sumie nie mamy wyboru. Ale jakie dobrać okiennice (marzymy o nich) i okna??? Przydałtby sie jakies wizualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 08.01.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Duma Co by tu powiedziec masz problemik bo to bedzie na lata ,ale taki ,który mozna rozwiązać .Mój mąz chciał grafit a ja braz i został brąz,bardzo mi się podobało i widziałam oczyma wyobrazni juz to wszystko jak będzie wygladał nasz domek .Murator kiedys miał taką płytę z wizualizacjami i można było sobie kolor dobierać elewacji, okien,itd. fajna sprawa .My tak robiliśmy sobie.Taką czy inną decyzję podejmiecie i tak będzie bardzo ładnie.Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 09.01.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 A my mamy dylemat. Plan (czy studium) zagospodarowania naszej miejscowości NIESTETY nie pozwala na dachówki w kolorze grafitu. Na myśl nam nie przyszło, ze jest takie ograniczenie, tym bardziej, ze wokoło mnóstwo nowych domów z takimi dachamo. Okazało się, ze to studium obowiazuje od dwóch lat, a tamte powstały wcześniej. No i mamy zagwózdkę. Plan nie pozwala ale trzeba napisać pisemko do gminy z przemyślanym uzasadnieniem (typu "proszę mi pozwolić bo kilka takich dachów i tak już jest w okolicy" ) i myślę że zgodzą się bezproblemowo. Ja odwoływałem się w tym samym temacie od moich warunków i zgodzili się od razu. co to by powiedziec:) ja bym sugerowal kolor ceglasty - taki po prostu mi sie podoba O gustach się nie dyskutuje. pamietaj jedno ze ciemne kolory dachowki oznaczaja niesamowite nagrzewanie sie dachu w lecie juz na naszym ceglastym w cieplejsze dni mozna bylo jajecznice smazyc a wyobraz sobie co sie dzieje na graficie:) Tak, NA dachówce to i tak ale interesuje nas co się dzieje POD. Aladin, przecież jeszcze nie tak dawno rozmawialiśmy o współczynniku RD. Dobraliśmy taki jak "w książkach piszą". I co? I jak pod czarnym dachem nie mam żadych problemów!!! To co napisałeś to mit - obalony doświadczalnie. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 09.01.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 jestem ciekawa jak zagospodarowaliście poddasze? może macie jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 09.01.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 pedzelito toz przeciez pisalem ze o gustach sie nie dyskutuje;) i ze to tylko nasz zapewne bardzo subiektywny punkt widzenia co do welny to pewnie racja ze odpowiednio dobrana powinna idealnie izolowac tylko czy te "ksiazki" za 5 lat nie wymienia i nie napisza ze to co dobieralismy to byla prehistoria wszystko jest tu jak najbardziej mozliwe duma mysle ze tak jak sugeruja inni - napisac do gminy prosbe o zmiane moze tam jakis baran za biurkiem siedzi i ma Twoj gust i wybor zycia w nosie i tylko szablonowo wystawia ze ma byc tak a nie inaczej - w koncu nie prosisz o wybudowanie wiezowca a co do stolarki i podbitki to wg mnie niezaleznie od koloru dachu najladniej wyglada to jak jest chocby imitacja drzewa - teraz dostep kolorystyki okien, drzwi czy chocby lakierow i bejc do drewna ( tu mam na mysli podbitke ) jest tak szeroka ze na pewno znajdziecie cos dla siebie wiec tutaj nie upatrywalbym jeszcze zrodla problemu:) a co do wizualizacji to najlepiej sobie samemu pokombinowac w photoshopie my tak dobieralismy okna, kolory czy nawet meble w kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 09.01.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam wszystkich w Nowym Roku, w którym mam nadzieję wszystko się zacznie. Tego życzę tym co chcą zacząć, a żeby skonczyli ci co chcą już skończyć. My na dniach będziemy składać wniosek o pozwolenie na budowę. Tylko dziś się okazało, ze nasza decyzja zabudowy nie ma klauzuli prawomocności (bo się zapomniało ) Pozdrawiam wszystkich. Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 10.01.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 a u nas powolutku mija dzien za dniem - wiele sie nie dzieje czekamy teraz w zasadzie na kabine prysznicowa bo te ze szkla sa cholernie drogie i trzeba bylo sie uporac z finansami zeby zebrac 3tys. na sama kabine - masakra po niej to juz zbieranie kasy na rynny podbitke i podjazd bo auto stoi w sniegu na dworze mimo ze garaz gotowy:) i sluzy teraz jak suszalnia drzewa - zamiast na dworze stoi kilka dni w cieplym garazu i zawsze cos z niego odparuje jedyne co cieszy w finansach to aktualna stopa oprocentowania kredytu we frankach 1,16% - mniej moze jego cena ale coz za oknem pewnie jak u wszystkich zima i bialo dlatego tez mamy juz nie mala gromadke "przyjaciol" do karmienia http://images31.fotosik.pl/434/da611ad3921f3eb1m.jpg http://images32.fotosik.pl/433/c5d81fbe75de139em.jpg cale watachy wrobli a i kosy jak widac sie trafiaja za to gawrony kradna caly czas sloninke wystawiona dla sikorek - bandyci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 11.01.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Ale tu cicho. Nic nie radzicie, nie pokazujecie.... A my mamy dylemat. Plan (czy studium) zagospodarowania naszej miejscowości NIESTETY nie pozwala na dachówki w kolorze grafitu. U nas też nie pozwalał a mamy grafitowy, kierbud się zgodził. W okolicy znajduje się dużo domów grafitowych. Ważne, żeby z jakimś niebieskim albo pomarańczowym nie wyskoczyć, tak, że dopytaj czy nie będą robić problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka27 11.01.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam wszystkich w nowym roku!!dawno nie pisałam ale uważnie śledzę wasz każdy wpis:)) u was wszystko stoi a u nas przeciwnie pomimo mrozów i środka zimy robota wrze:)kończą kłaść folie i mamy nadzieje ze jeśli pogoda dopisze zaczną kłaść w tym tyg dachóweczkę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 12.01.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Inka jakieś zdjęcia ładne poprosimy Pozdrawiam wszystkich... Czekamy na PNB ma być w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka27 13.01.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 zdjęcia są, jednak mam problem z umieszczeniem ich na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 13.01.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Inka zrób sobie konto na fotosiku....tam umieszczasz swoje zdjęcia i linki przenosisz tutaj to proste Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719503689 14.01.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 WitamIle sztuk wyszlo wam cegły klinkierowej na kominy? A może ktoś pamieta ile na te dwa słupki?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 14.01.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 a po co my te dzienniki budow prowadzimy wystarczy pozagladac wychodzi ze na nasze ale trzy kominy poszlo nam 650szt. polowek i 60szt. pelnej na szczycie kominow moze zostalo po kilka sztuk ale to byly szczatkowe ilosci jesli w ogole byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719503689 14.01.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 czytam te dzienniki i są super pomocne ale jak człowiek w pracy siedzi i nie ma czasu szukac wiec sam rozumiesz ze wole napisac i za kilka minut zerknąć czy ktos odpisał :0dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 14.01.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 http://foto.onet.pl//12ctp,4chwwwctct54,hspw6,u.html#hspwt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 14.01.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam Ile sztuk wyszlo wam cegły klinkierowej na kominy? A może ktoś pamieta ile na te dwa słupki? Dzięki Mnie wyszło na 4 kominy 720 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 14.01.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 bergerak te Twoje "ploty" z klinkieru to chyba majatek kosztowaly:) mozesz przedstawic jak wygladaja koszty budowy takiego ogrodzenia? to tez przed nami a ladnie to wyglada i kolor tez taki jak lubimy i jakie drzewo uzyles na schody wewnetrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka27 14.01.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Proszę bardzo -oto nasze małe cudo":) http://foto.onet.pl/3rb8u,lms40ws4dwks,hsyju,u.html#hsyju aktualne zdjęcia postaram sie przesłac bliżej weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts