Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Renata 69

Na Twoich zdjęciach widziałam, ze nie podnieśliście góry.

My też budujemy M05aL i zanim podjęliśmy decyzję pooglądaliśmy kilka Niewielkich w realu. Widzieliśmy poddasze bez podniesienia i podniesione o dwa pustaki. To robi WIELKĄ różnicę. Więc decyzja była jedna. I to nieprawda, ze Niewielki stracił proporcje. Wyciągnęliśmy dach w dół-i jest OK.

Ale i tak-nie bez powodu ten dom nazywa sie Niewielki....

Witam wszystkich Niewielkich!

U mnie roboty na miesiąc stanęły, bo jak nie choroby instalatorów, to mróz przy którym nie można było wygiąć rurek pod podłogówkę.

Ale już poszliśmy trochę do przodu, jeszcze dwa dni i będzie skończona instalacja grzewcza, a zaraz potem upragnione wylewki:)

W trakcie jest ręcznie gipsowany parter.

Mam pytanie o rynny tytan - cynk. Czy ktoś z Was robił takie? Albo może macie wycenę? Ja dostałam wycenę na nasz domek 3900zł z firmy Rheinzink. Wydaje mi się bardzo dużo :evil:

Co Wy na to?

A w albumie kilka nowych fotek :D

http://foto.onet.pl/8tb2g,wd0c93cwcdsk

Pozdrawiam

Izoldos

Witam,

czy ktoś, kto zdażył już wykonać elewację M05a, mógłby mi zdradzić ile wyszło mu metrów kwadratowych tejże elewacji. Bez wizji lokalnej i projektu pod reką - na razie - rozmijam się wyliczeniach z majtrem o jakieś 100 metrów kwadratowych. A to robi różnicę :-)

pozdrawiam,

Fajne fotki chciałabym zobaczyć jak wygląda rozwiązanie łazienki na dole bo widzę ze jest połączona z kibelkiem,chyba ze się mylę .U nas roboty troszkę wiecej zrobionej mamy juz wylewki tynki od jesieni podłogówka działa z kiminka z płaszczem wodnym .Chłopaki teraz robia płyty na górze juz mamy wszystkie pokoje zrobione w przyszlym tygodniu maja skończyć i zabierają się za płytki na dole i łazienkę dolną już nie moge się doczekac

Pozdrawiam

Izoldos

My robiliśmy ocieplenie i wyszło ok 200m teraz bedzie napewno mniej elewacji bo podbitka poszła

Witam,

czy ktoś, kto zdażył już wykonać elewację M05a, mógłby mi zdradzić ile wyszło mu metrów kwadratowych tejże elewacji. Bez wizji lokalnej i projektu pod reką - na razie - rozmijam się wyliczeniach z majtrem o jakieś 100 metrów kwadratowych. A to robi różnicę :-)

pozdrawiam,

My widzieliśmy tylko jeden domek w realu bez podniesienia i bardzo żałujemy ze tych dwóch nie podbieśliśmy ,teraz jak mamy płyty w każdym pokoju. Choć powiem ze nie jest tak zle są strasznie urocze i przytulne tzn bedą jak juz bedzie wszystko gotowe.CzekamY z utęsknieniem na przeprowadzkę .

Renata 69

Na Twoich zdjęciach widziałam, ze nie podnieśliście góry.

My też budujemy M05aL i zanim podjęliśmy decyzję pooglądaliśmy kilka Niewielkich w realu. Widzieliśmy poddasze bez podniesienia i podniesione o dwa pustaki. To robi WIELKĄ różnicę. Więc decyzja była jedna. I to nieprawda, ze Niewielki stracił proporcje. Wyciągnęliśmy dach w dół-i jest OK.

Ale i tak-nie bez powodu ten dom nazywa sie Niewielki....

Uf kolejny etap za nami....

Na zdjęciu widać dwa Niewielkie (zapomniałam Wam napisać, ze ze znajomymi budujemy dwa domki obok siebie-dobrze, ze się chociaż różnią dachówką

:D )

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b87bcae36f7a58d8.html

A tak wygląda z tyłu

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c5d3d88c75951eeb.html