Renata 69 27.04.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Trzymamy za was kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 28.04.2009 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 piękna!!!!można wiedzieć ile kosztowało to cudo Cześć! IZA30 Dzięki! Wkleiłaś zdjęcia projektu, kuchnia jest już zrobiona wg niego ale bez sufitu (zob. do dziennika). Meble kosztowały 17 tys, szyba na ścianach 1 tys. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 28.04.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Do Pędzelito Pokaż w całej okazałosci kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 29.04.2009 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Do Pedzelito Pokaż w całej okazałosci kuchnię OK, zrobie nowe zdjęcia i wkleję. A w majowym Muratorze piękny artykuł o naszych Niewielkich!!! Tylko Janusz coś przesadził z kosztami... Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.04.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Trzymamy za was kciuki dziękujemy ...powoli kończy się kopanie i niebawem będzie się działo coś konkretnego...wreszcie zaczniemy wychodzić z tej ogromnej dziury A w majowym Muratorze piękny artykuł o naszych Niewielkich!!! widziałam, czytałam, bardzo miłą niespodziankę nam zrobił Murator tym artykułem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 30.04.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Do Sylwap-w29Pewnie każdy etap budowy bedzie cieszył,ale jeśli mogę Cię pocieszyć napewno nie bedzie słodko ale dasz radę )).My mamy juz dość niepoważnych ludzi co prawda już ich nie będziemy mieli za dużo bo nie mamy kasy na to.Teraz w miarę możliwości sami musimy dawać sobie radę ze wszystkim i będzie to trwało teraz długo .Ale co tam nie jesetśmy sami z tym ,dużo osób tam ma nie mozna mieć wszystkiego naraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertouno 05.05.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witam, mam pytanie... czy ktoś montował w Niewielkim okna OKNOPLAST typ PLATINIUM?Będę wdzięczny za jakiekolwiek komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 05.05.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Do Sylwap-w29 Ale co tam nie jesetśmy sami z tym ,dużo osób tam ma nie mozna mieć wszystkiego naraz. Renata powoli, po nitce do kłębka aż w końcu pewnego słonecznego dnia zasiądziecie na "Niewielkim tarasie" i powiecie sobie: "tak to już koniec budowy, teraz tylko żyć :D".... A tak na poważnie to ja mam dalej banana na gębie i ciekawe jak długo to portwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 06.05.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 witam, mam pytanie... czy ktoś montował w Niewielkim okna OKNOPLAST typ PLATINIUM? Będę wdzięczny za jakiekolwiek komentarze. My mamy te okna. Są super. Kolor orzech. Piękne jest okno tarasowe-przesuwne. Widać je na zdjęciach forum na stronie 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719503689 10.05.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Zastanawiamy się z żoną jaka jest na poddaszu ta garderoba (czy jest funkcjonalna) i jakie drzwi tam wstawiacie- czy standartowe czy może takie przesówane?A jeśli ma ktoś zdjęcia wnętrza lub ścianki z wejsciem do garderoby to prosze o zamieszczenie.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 17.05.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Też jestem ciekawa jak te garderoby wyglądają. Ale one są tylko w wersji M05b, a tu jesteśmy w mniejszości ) Ja zamierzam zrobić przesuwane drzwi, bo wydaje mi się, że wtedy będzie łatwiejszy dostęp. Ale na razie wypowiadam się teoretycznie, bo do tego jeszcze bardzo daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 17.05.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Renata69 mam pytanie o wasze okna.Planujemy takie same rozwiązania jakie wy przyjęliście, czyli drzwi tarasowe na bocznej ścianie i zmiana kształtu okna w kuchni. Proszę cię bardzo podaj wymiary swoich okien, i jakiej szerokości są kwatery w drzwiach tarasowych. Czy te dzielone na 4 są po 70 czy 80 i jakie są te podwójne.Super to wygląda i dzięki twoim zdjęciom utwierdziłam się w takim pomyśle.Pozdrawiam Anka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewielki_kaziu 17.05.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam Jak zazdoszczę tym co mogą się chwalić. Ja ciągle nie mogę pochwalić się nawet pozwoleniem na budowę - wersja optymistyczna to czerwiec. No cóż Na razie dokumentacja w ZUD-ie, a architekt pracuje nad zmianami. A wszystko, od momentu znalezienia działki trwa już półtora roku. Koszmar. Dlatego ciągle czekam na wasze zdjęcia. Szczególnie, gdyby ktoś z budujących M05b chciał się pochwalić. Duma, super ten twój niewielki, nawet taką kolorystykę bym zachowała. Świetnie wygląda. Pozdrawiam. Anka Podaj adres emailowy, dostaniesz kilka zdjęć z mojej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 17.05.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 podaję maila i czekam na zdjecia dzięki[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 18.05.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 witam!czy możecie pokazać zdjęcia pokoi na poddaszu? Z uwagi na skosy, trudno jest ustawić jakiekolwiek meble. Pozostają więc chybatylko meble pod wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 18.05.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 WitamPewnie temat był juz przerabiany ale nie moge się doszukać więc zapytam kto i o ile podnosił ściane kolankową i czy robił jakieś zmiany z dachem. W moim projekcie M05B jest ściana kolankowa 25cm i na to murłata a chciałem podnieś o jeden pustak ale chciałbym zeby dach był dalej w lini okien a nie podniesiony. Trzeba pewnie przedłużyć krokwie tylko nie wiem ile wtedy będzie odstawał dach od ściany, w oryginale jest to 1 metr(podbiciówka)Proszę o opinie i wasze rozwiązania ewetualnie zdjęcia.PozdarawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 20.05.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Renata69 mam pytanie o wasze okna. Planujemy takie same rozwiązania jakie wy przyjęliście, czyli drzwi tarasowe na bocznej ścianie i zmiana kształtu okna w kuchni. Proszę cię bardzo podaj wymiary swoich okien, i jakiej szerokości są kwatery w drzwiach tarasowych. Czy te dzielone na 4 są po 70 czy 80 i jakie są te podwójne. Super to wygląda i dzięki twoim zdjęciom utwierdziłam się w takim pomyśle. Pozdrawiam Anka. Oczywiście jutro postaram się to zrobić,te po bokoch są to fix .Wiem tylko że wymiar okna w kuchni ma ok 2m,a podwójne mają 1,70 a wysokość miały standard nie tak jak w projekcie.Powiem tak ,super wyszło z tymi oknami jest dużo światła ,chociaż nie ma miejsca na grzejniki i została tylko podłogówka.Aha co do sypialni na dole my sobie kosztem pomieszczenia gospodarczego za garażem powiekszyliśmy wnękę i wyszła piękna garderoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 20.05.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 witam! czy możecie pokazać zdjęcia pokoi na poddaszu? Z uwagi na skosy, trudno jest ustawić jakiekolwiek meble. Pozostają więc chybatylko meble pod wymiar A jaki domek budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 21.05.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 mam już wybudowany M05 (ścianka kolankowa została podniesiona), więc poddasze jest duże.Niedługo minie rok jak w nim mieszkamy, ale oczywiście nie wysztko jest wykończone....wiadomo, z powodu braku środków....Ostatnią deską ratunku na zdobycie pieniędzy byl wniosek do Urzędu skarbowego o zwrot VAT, ale to tez już wykorzystaliśmu (ufff...troche liczenia z tym było).Jednak wracajac do tematu, to nie mam pomysłu jak zagospodarować te pokoje, oprócz biurek i łóżek dzieci....może jakieś komody???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian.m 22.05.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 witam odpowiadając na pytanie fijasek o ściankę kolankową , ja podniosłem o 50 cm plus murlata . Krokwi nie przedłużałem bo więźba była już przygotowana w sumie mogły być dłuższe o 20-30 cm . Przy takim podniesieniu podbitka wyszła na długość 80cm. Moim zdaniem nie zachwiało to znacznie proporcji a miejsca na poddaszu jest duuuużo więcej ( bez porównania ) , duża jasna klatka schodowa - dodalem tam 2 okna. Mieszkamy już od 3 tygodni - zamieszczę zdjęcia środka i zewnątrz , osobiście jestem zadowolony ze zmian chociaż parę rzeczy bym zmienił , np doradzam poszerzenie klatki schodowej do 1m - jest miejsce . ja tego nie zrobiłem i jest ciasno. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts