sylwiap-w29 22.05.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Mieszkamy już od 3 tygodni - zamieszczę zdjęcia środka i zewnątrz pozdrawiam Koniecznie zdjęcia środka jestem ciekawa jak teraz u Was wygląda bo trochę czasu upłynęło od odwiedzin. Swoją drogą widzieliśmy niedawno przejeżdżając Waszą elewację zewnętrzną W naszym Niewielkim mały postęp i musze się pochwalić.....zalane ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian.m 23.05.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 sylwiap-w29 - ten etap lubiłem najbardziej , fundamenty , ściany , dach oczy się radują jak szybko to rośnie , później tempo wizualne spada a ilośćwyborów zwiększa się w tempie geometrycznym. Nam w sumie budowa ( prace ) zajęły równy rok do dnia przeprowadzki , część fundamentów wykonałem wcześniej ok tygodnia roboty - i zawiesiliśmy prace, dopiero 13 maja 2008 ruszyliśmy z kopyta tzn wymurowanie fundamentów ponad grunt i cała reszta. Oczywiście jest jeszcze masa do zrobienia wokół domu i w nim, listwy wykończenia i takie tam jak widać na zdjęciach ale mieszkamy i jest bardzo przyjemnie. Dorzuciłem świerze zdjęcia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 24.05.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Renata69 mam pytanie o wasze okna. Planujemy takie same rozwiązania jakie wy przyjęliście, czyli drzwi tarasowe na bocznej ścianie i zmiana kształtu okna w kuchni. Proszę cię bardzo podaj wymiary swoich okien, i jakiej szerokości są kwatery w drzwiach tarasowych. Czy te dzielone na 4 są po 70 czy 80 i jakie są te podwójne. Super to wygląda i dzięki twoim zdjęciom utwierdziłam się w takim pomyśle. Pozdrawiam Anka. Nasze okna mają takie rozmiary dzielone na 4- boczne 60cm-fix ,środek ma po 65cm , te boczne podwójne mają po 85cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MJ.B 24.05.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam Niewielkich ! u nas biały montaż kibelków , czekamy na drzwi już 2-gi miesiąc, wszystkie płytki gotowe, wszystkie kolory ścian na swoim miejscu,obecnie myślimy nad meblami .Jeśli chodzi o dół sprawa jest prosta ,no może troche we wiatrołapie więcej kombinacji.Jeśli chodzi o górę to w M05 (wersja podst.)jest troche problemów ponieważ ma prawie ze wszystkich stron skosy,więc bez fachowca od zabudowy się pewnie nie obę[email protected] akurat zawodowo zajmuję się zabudową wnętrz więc przynajmniej to mam z glowy.Nie wiem jaki domek BERGERAK budujesz ale jeśli M05 to zależy jaką masz ścianke kolankową.Przy założeniu ,że są to pokoje dziecinne to robiąc szafkę wys.powiedzmy 110-120 cm. wyskości i wstawiając tam rurkę masz szafę na wieszanie nawet dosyć długich kurtek,tak że typowa szafa dwumetrowa nie musi być na siłe gdzieś tam upchana.Reszta to niskie półki regałowe taka teraz moda zresztą.Dalej nie będę się wymądrzał bo nie o to tu chodzi,po prostu gotowych mebli tam nie ma szans wstawić.Ja po skończeniu mebli w obydwu górnych pokojach,w obydwu łazienkach,garażu ,kotłowni ,sypialni ,salonie i kuchni wrzucę jakieś foty może komuś podsuną jakiś pomysł na aranżację.Teraz walczę z płotem ponieważ mam do przykręcenia ok 1400 sztachetów po 4-y śruby każdy to trochę mi to zabiera czasu.Za meble biorę sie po płocie .Wprowadzać się myślimy na jesień -zimę więc mam trochę czasu pozdrowienia z placu boju! wybudowaliśmy M05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.05.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 ...jak widać na zdjęciach ale mieszkamy i jest bardzo przyjemnie. Dorzuciłem świerze zdjęcia pozdrawiam ale gdzie są te zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian.m 24.05.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 powinny być na moim www.ale dla pewności wklejam link http://marian-m.fotosik.pl/albumy/637911.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.05.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Co tutaj dużo mówić, fajny domek wybudowaliście heh...podoba mi się u Was to rozwiązanie z klatką schodową tzn. ta przesunięta ścianką która zrobiła dodatkową przestrzeń...raczej nie będziemy podnosili ścianiki kolankowej ale chyba też pokusimy się o coś podobnego, zresztą zobaczymy jak to będzie wyglądało jak będzie dach...ciekawe rozwiązanie ze stołem w jadalni nie pomyślałam że można go w ten sposób ustawić i będzie świetnie wyglądało... łazienki wcale nie są takie małe...szkoda że nie pokazałeś tej części kominkowej bo to miejsce najbardziej mnie niepokoi a dokadnie to że będzie tam za mało miejsca ale chyba da się tam coś ustawić ??? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 25.05.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 powinny być na moim www. ale dla pewności wklejam link http://marian-m.fotosik.pl/albumy/637911.html Super wszystko u Ciebie to wygląda,u nas walczą ze skosami na górze .Mam nadzieję że niebawem u nas tez tak bedzie zakończone, mamy plan na koniec czerca się wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 28.05.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 marian,m Bardzo podoba mi sie Twój dom. My też budujemy M05a i wreszcie, nareszcie zobaczyłam jak wygląda klatka schodowa z oknami.PIĘKNIE!!!!! My tez mamy cos podobnego, ale nie mamy obejścia wokół, bo zagospodarowaliśmy ten obszar na "magazynek" rupieci. Do okna mozna dosc przez niego. Jeszcze raz powtórzę. PIĘKNIE i w naszych klimatach. Jaka to marka drzwi? i w jakiej cenie? Może coś u Was podglądnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian.m 28.05.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 witam - składzik , żeczywiście przyda się u nas po eliminacji rzeczy z przeprowadzki i tak pozostało tyle że teraz zalegaja w garażu. Co do drzwi to mamy portę koncept ( chyba ) w okleinie naturalnej, ościerznice porta prestige , początkowo miały byc porta system , ale zdecydowliśmy sie na te i nie żałuję , bo prezentuja się dobrze. W sumie zadowolony jestem z tego podniesienia ścianki , ciężko mi sobie wyobrazić teraz dom bez tego, szczególnie jak wchodze po schodach i patrze na przestrzeń nad głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noka2 30.05.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam wszystkich,mieszkam z żoną w Żyrardowie pod W-wą ,przymierzamy się do zakupu projektu Niewielki Mo5a .Szukamy osób z okolicy którzy wybudowali taki dom i byliby tacy uprzejmi aby nam go pokazać w całej swej okazałości Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 30.05.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam wszystkich,mieszkam z żoną w Żyrardowie pod W-wą ,przymierzamy się do zakupu projektu Niewielki Mo5a .Szukamy osób z okolicy którzy wybudowali taki dom i byliby tacy uprzejmi aby nam go pokazać w całej swej okazałości Pozdrawiam. Witam My postawiliśmy dom pod Radzyminem zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 07.06.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Widzę ,że wszyscy są zapracowani bardzo.U nas się dzieje - przeprowadzka zaplanowana na 20-go czerwca i tyle roboty jeszcze nas czeka,zaczynamy pakowanie do nowego domku.Ja nie wiem czy sobie poradzę z tym wszystkim z 46m na 140m+garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 09.06.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Widzę ,że wszyscy są zapracowani bardzo.U nas się dzieje - przeprowadzka zaplanowana na 20-go czerwca i tyle roboty jeszcze nas czeka,zaczynamy pakowanie do nowego domku.Ja nie wiem czy sobie poradzę z tym wszystkim z 46m na 140m+garaż. spokojnie sobie poradzisz ........u nas na raazie nic ciekawego się nie dzieje ale od poniedziałku ma przyjść murarz do fundamentów, trzymajcie kciuki żeby była pogoda ........jak ja już bym chciała mieć te roboty w ziemi za sobą. Pozdrawiam !!!!!! A tak w ogóle to strasznie cicho tutaj, już nawet Aladin nie pisze, nie mówie o reszcie prekursorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 09.06.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 U nas poddasze skończone, regipsy położone i wyszpachlowane. Na dole podobnie. Płytki do łazienki dolnej juz kupione - perlato jasne i ciemno szare.W poniedziałek przychodzi fachowice do płytek i równoczesnie goście do kominka. Robimy kominek tzw. grzejny z szamotu.Poza tym drzwi wewnętrzne już sa na miejscu - kozłowski Manhattan venge z Castoramy.No i ogrodzenie już powstaje. Na razie z siatki powlekanej zielonej.Dalej nie mam podłączonej wody i gazu ani szamba.Ale do zimy jest jeszcze trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 09.06.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 U nas poddasze skończone, regipsy położone i wyszpachlowane. Na dole podobnie. Płytki do łazienki dolnej juz kupione - perlato jasne i ciemno szare. W poniedziałek przychodzi fachowice do płytek i równoczesnie goście do kominka. Robimy kominek tzw. grzejny z szamotu. Poza tym drzwi wewnętrzne już sa na miejscu - kozłowski Manhattan venge z Castoramy. No i ogrodzenie już powstaje. Na razie z siatki powlekanej zielonej. Dalej nie mam podłączonej wody i gazu ani szamba. Ale do zimy jest jeszcze trochę czasu. U nas się malują górne pokoje tzn mój mąż dzielnie walczy z malowaniem ich.Jestem dumna z niego i jego pracy bo wiem że chłopak to zrobi dobrze i ładnie.U nas są dzwi pol-skone (ciemny orzech) i zaczeli je już wstawiać wczoraj na dole, góra będzie założona jak będzie podłoga .My z ogrodzeniem nie walczymy narazie ,gotówka się skończyła i bedzie bez.A co do szamba to zaraz będziemy chyba pierwsze wybieranie mieli.Wodę mamy swoją narazie,gaz w przyszłym roku może ,a kominek mamy z płaszczem wodnym i mamy z tego wszystko ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 09.06.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Do Sylwiap-w29 A tak w ogóle to strasznie cicho tutaj, już nawet Aladin nie pisze, nie mówie o reszcie prekursorów Cicho bardzo jest fakt,wszyscy zapracowani.A tak wogóle wszystko będzie,trzeba się cierpliwości uczyć i to bardzo....kciuki trzymam za piekną pogodę,ostatnio ciągle pada czas najwyższy aby było słonecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 09.06.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 U nas poddasze skończone, regipsy położone i wyszpachlowane. Na dole podobnie. Płytki do łazienki dolnej juz kupione - perlato jasne i ciemno szare. W poniedziałek przychodzi fachowice do płytek i równoczesnie goście do kominka. Robimy kominek tzw. grzejny z szamotu. Poza tym drzwi wewnętrzne już sa na miejscu - kozłowski Manhattan venge z Castoramy. No i ogrodzenie już powstaje. Na razie z siatki powlekanej zielonej. Dalej nie mam podłączonej wody i gazu ani szamba. Ale do zimy jest jeszcze trochę czasu. Pokaż jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 09.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Do Sylwiap-w29 ....kciuki trzymam za piekną pogodę,ostatnio ciągle pada czas najwyższy aby było słonecznie. a właśnie oglądałam pogode i w przyszłym tygodniu straszne upały do 35 stopni ale z dwojga złego to już chyba lepsze niż deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 10.06.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Do Sylwiap-w29 Super cieszysz się z tego co masz,a ja powiem że bardzo się cieszę że mam ten etap za sobą ufff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts