pea1974 14.06.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam. Mam pytanie do forumowiczów mieszkających już w Niewielkim. Jakie wyszły Wam koszty ogrzewania gazem. Jeśli ten temat był już poruszany to przepraszam i proszę o przekierowanie. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pea1974 14.06.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam. Mam pytanie do forumowiczów już mieszkających w Niewielkim, czy znają już koszty ogrzewania domu gazem? Jeśli ten temat był już poruszany to przepraszam i proszę o przekierowanie. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 17.06.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Do sylwiap-w29Jak tam z tą Twoją pogodą ,bo w Warszawie cały czas pada .My się przeprowadzamy w sobotę i mam nadzieję ,że bedzie ładna pogoda(chociaz bez deszczu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombalion 18.06.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam,Wczytałem się w Wasze posty w poszukiwaniu kogoś, kto buduje lub zamierza m05c - nie udało się.Czy wariant "c" to nowy projekt, czy nieudany? Pytam bo bardzo się nim zainteresowałem i jestem bliski podjęcia decyzji o jego kupnie i budowie, a nie znajduje żadnych opinii o nim. Założyłem też osobny temat pt.: Projekt M05c Niewielki.Czekam na informacje/porady/sugestiePozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 19.06.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Do sylwiap-w29 Jak tam z tą Twoją pogodą ,bo w Warszawie cały czas pada .My się przeprowadzamy w sobotę i mam nadzieję ,że bedzie ładna pogoda(chociaz bez deszczu) Witam pogodę mamy w kratkę ale nie jest najgorzej, dziś rano padało ale już słoneczko wyszło...prawię kończą murować fundamenty, za niedługo dam fotki pozdrawiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia57 19.06.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Witam ! Jestem posiadaczem narazie projektu EMO5L i poszukuję kogoś kto taką wersję pobudował, bo mam wiele watpliwości do zmian jakie chce wprowadzić. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów. Regina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinjustin 19.06.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Witam. Mam pytanie do forumowiczów już mieszkających w Niewielkim, czy znają już koszty ogrzewania domu gazem? ogrzewałem od 15 grudnia i zużyłem 700m3 x 1,5zł (temp.około 2O C) Weź pod uwagę, że było to pierwsze grzanie. Przewiduję roczne zużycie na poziomie 2000 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 22.06.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam ! Jestem posiadaczem narazie projektu EMO5L i poszukuję kogoś kto taką wersję pobudował, bo mam wiele watpliwości do zmian jakie chce wprowadzić. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów. Regina Witam Cię My postawiliśmy M05a ,tzn juz mieszkamy w nim pod Radzyminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia57 22.06.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam Cię Renato i dziekuję za odpowiedż.Jestem na etapie nanoszenia zmian w projekcie.Chciałabym podnieśc ścianke kolanową,zmienić okna połaciowe na proste w tym chociaz jedno z balkonem oraz zrezygnowac z garderoby na parterze wykorzystując ja na przejcie z pomieszczenia gospodarczego tak,żeby było niezalezne wyjście na ogród.Zastanawiam się też na powiekszeniu domu o około 1 metra.?Nikt nie zmieniał okien na poddaszu, czy według Ciebie jest to zły pomysł?Będe Ci bardzo wdzieczna za kazde uwagi.Pozdrawiam i czekam na opinię.Mam nadzieje że ktoś z Forumowiczów przyłączy się do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 22.06.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 WitamJeżeli mogę się wtrącić: zmiana okien to nie jest dobry pomysł w przypadku Niewielkiego. Jeżeli tak bardzo nie pasują Ci okna połaciowe, zmień lepiej projekt na inny. Cały urok tego domu polega na tym, że dach wygląda jakby ktoś na oczy (czytaj okna) nasunął zbyt głęboko czapkę. Jak dodasz na dachu inne elementy-stracisz ten urokliwy widok. Takie jest moje zdanie. Pędzelito i wielu innych (tak myślę...) Niewielkich też już o tym pisało. Pozdrawiam z Niewielkiego z pięknymi oknami połaciowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia57 22.06.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Dziękuję bardzo za każda opinię,sa one dla mnie bardzo cenne.Juz jest za póżno na zmiane projektu bo juz mam zakupiony ale zresztą bardzo mi się podoba i nie chcę zmieniać na inny. Chciałabym z pokoi na poddaszu podziwiać piękno pobliskiej okolicy a mam obawy że z tych okien można będzie podziwiac tylko urok gwiazdzistego nieba, może sie myle?PozdrawiamRegina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 22.06.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Chciałabym z pokoi na poddaszu podziwiać piękno pobliskiej okolicy a mam obawy że z tych okien można będzie podziwiac tylko urok gwiazdzistego nieba, może sie myle? Pozdrawiam Regina Regina też się nad tym zastanawiałam ale tłumacza sobie to tak że to są przecież okna dachowe jak sama nazwa wskazuje są wysoko na dachu i nie zobacze za wiele, no chyba że te gwiazdy ale na inny projekt bym się nie zdecydowała bo .............. powodów jest setki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia57 22.06.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam Cię bardzo gorąco i dziekuje za opinię.Siedze juz którys dzien na forum i prawdę mówiąc juz zgłupiałam kto i jakie poprawki naniósł.Ja kupiłam projekt EMO5 L i w tym tygodniu muszę zdecydować na zmiany, juz sama nie wiem o ile mam podnieść ściankę kolanową,co z oknami?,a może poszerzyć budynek od strony salonu do nok.1 m.Mam tyle watpliwości że bez waszej pomocy Forumowicze juz na samym poczatku chyba sobie nie poradzę.Pozdrawiam Cię oraz wszystkich miłośników Niewielkich.Regina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 22.06.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Dziękuję bardzo za każda opinię,sa one dla mnie bardzo cenne. Juz jest za póżno na zmiane projektu bo juz mam zakupiony ale zresztą bardzo mi się podoba i nie chcę zmieniać na inny. Chciałabym z pokoi na poddaszu podziwiać piękno pobliskiej okolicy a mam obawy że z tych okien można będzie podziwiac tylko urok gwiazdzistego nieba, może sie myle? Pozdrawiam Regina Pewnie, ze się mylisz. Nie możesz mieć tych okien za wysoko,bo wtedy rzeczywiście zostaje do podziwiania tylko niebo. Ja z moich okiem widzę całą okolicę. A poza tym-gwarantuję, ze gdy poczujesz chęć zobaczenia czegoś fajnego -zejdziesz na taras i będziesz delektowała się swoim ogrodem... Kto traci czas na oglądanie okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 22.06.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam Cię bardzo gorąco i dziekuje za opinię.Siedze juz którys dzien na forum i prawdę mówiąc juz zgłupiałam kto i jakie poprawki naniósł.Ja kupiłam projekt EMO5 L i w tym tygodniu muszę zdecydować na zmiany, juz sama nie wiem o ile mam podnieść ściankę kolanową,co z oknami?,a może poszerzyć budynek od strony salonu do nok.1 m.Mam tyle watpliwości że bez waszej pomocy Forumowicze juz na samym poczatku chyba sobie nie poradzę. Pozdrawiam Cię oraz wszystkich miłośników Niewielkich. Regina Jakbym siebie słyszała pół roku temu podobnie przerabiałam wszystko jak Ty, radze dostosuj wszystko do siebie, do swoich potrzeb, nie patrz co ktoś zrobił bo komuś może jedno pasować a innemu drugie. Jeżeli lubisz przestrzeń po podnieś ściankę na górze ale przy tym trzeba brać pod uwagę proporcje, wydłużyć krokwie itd. to chyba już wiesz , co do salonu to w Waszym wariancie rzeczywiście nie jest za duży, a jest to jednak miejsce gdzie najwięcej spędza się czasu w gronie i o tym bym tutaj chyba pomyślała. Jeszcze ważne jak liczną macie rodzine i znajomych i jak będą się zjeżdżać czy będzie gdzie ich usadzić Chyba Aladin robił podobne zmiany sprawdź w dzienniku bo domek wyszedł Im ładny i zgrabny http://forum.muratordom.pl/niewielki-m05l-domek-dla-ani-i-jacka,t96151.htm Jednak okien to bym raczej nie ruszała. Życzę trafnych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 23.06.2009 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Dziękuję bardzo za każda opinię,sa one dla mnie bardzo cenne. Juz jest za póżno na zmiane projektu bo juz mam zakupiony ale zresztą bardzo mi się podoba i nie chcę zmieniać na inny. Chciałabym z pokoi na poddaszu podziwiać piękno pobliskiej okolicy a mam obawy że z tych okien można będzie podziwiac tylko urok gwiazdzistego nieba, może sie myle? Pozdrawiam Regina Powinnaś zobaczyć domek na żywo,wtedy byś zobaczyła jak wygląda to wszystko,projekt nie oddaje tego wszystkiego,a co do okien to jest prawda,cały urok właśnie jest w tych oknach na poddaszu.A z zewnątrz nie wygląda że w nim mimo wszystko jest sporo miejsca,ja mieszkam w Niewielkim od soboty i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia57 23.06.2009 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Sylwia i Duma!Jestescie super Forumowiczki!Dziekuję Wam bardzo za pomoc.Domek Ani i Jacka dziennik mam nawet wydrukowany jako wzór i drogowskaz który bedzie mnie prowadził przy moich zmaganiach!Dopiero teraz widze że z jego okna polaciowego widać nie tylko gwiazdy?Dziewczyny podpowiedzcie mi ,czy te zmiany to juz trzeba nanieśc przed złożeniem pozwolenia( niektore mysle ze napewno ,takie jak poszerzenie domu o 90 cm.)czy mozna cos zmieniac w trakcie budowy bez zmian w planach?Wielkie uznanie dla Aladinów! Domek super!Oni super!PozdrawiamRegina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.06.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Dziewczyny podpowiedzcie mi ,czy te zmiany to juz trzeba nanieśc przed złożeniem pozwolenia( niektore mysle ze napewno ,takie jak poszerzenie domu o 90 cm.)czy mozna cos zmieniac w trakcie budowy bez zmian w planach? Regina Regina trzeba nanieść przed złożeniem pozwolenia niestety a to jest najgorsze bo często dopiero w trakcie budowy różne sprawy wychodzą i pomysły. Jak poszerzysz budynek albo podniesiesz ściankę to zmieni się powierzchnia użytkowa domku. Wiem że można robić jakieś zmiany i wystarczy podpis Kierownika Budowy ale na pewno nie takie jak poszerzenie. Okna, ścianki działowe które nie są nośnymi itp. można sobie poprzestawiać i raczej nikt nie powinien się do tego doczepiać ale najlepiej pytac o to kierownika bo to On jest za wszystko odpowiedzialny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 23.06.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 DO sylwiap-w29 Super pewnie się bardzo cieszysz,My zaczeliśmy od soboty mieszkać już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.06.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 DO sylwiap-w29 Super pewnie się bardzo cieszysz,My zaczeliśmy od soboty mieszkać już. Renata bardzo się cieszę że coś już się robi, bo najgorsze było to czekanie, teraz będzie już łatwiej bo domek wydobywa się z ziemi nareszcie. W środe jeśli będzie pogoda ma przyjść murarz kończyć fundament Już bym chciała żeby zniknęły te góry ziemi z mojej działki heh bo wygląda jak jedno wielkie pobojowisko. Renata a jak się mieszka? Był już pierwszy gril na tarasie? Jak pierwsza noc? Dzień? Jak się tam czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts