Izoldos 17.10.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Witam wszystkich Niewielkich!!! Oj, dawno mnie tu nie było, a tu takie zmiany:) Ja już mieszkam w domku od połowy sierpnia I muszę przyznać,że jest suuuuuuper:) Co prawda jest jeszcze wiele drobiazgów do wykończenia, ale ma to swój urok - przynajmniej się nie nudzę. Został mi do obudowania kominek, do położenia płytki w garażu, na schodach zewn. i na tarasie, otynkowanie elewacji. Nie mam jeszcze skończonego ogrodzenia i będę musiała z tym wszystkim poczekać do wiosny - mój najwspanialszy wykonawca, czyli tata, pochorował się i czeka na operację. Nic bardzo poważnego, ale wolę, żeby teraz odpoczywał. A poza tym wiele lamp i lampeczek, parę mebli, telewizor i jakiś tam sprzęt grający, w przyszłości do wstawienia drzwi oddzielające wiatrołap od salonu, ale oczywiście wszystko kosztuje, więc po mału:) A ja naiwna myślałam, że jak będę się wprowadzać, to wszystko będzie skończone na tip-top. Oj, marzyło mi się... No i ogród. Przeszłam koszmar, a myślałam, że będzie to najprzyjemniejsza część prac. Firmie "z polecenia" zleciłam zrobienie kompleksowo: projekt ogrodu, oczyszczenie terenu, położenie kostki brukowej, odprowadzenie deszczówki z dachu do specjalnych dołów ze żwirem, nawodnienie automatyczne i posianie trawnika. Na nasadzenia roślin i w ogóle na same rośliny już brakło pieniędzy. Termin zakończenia prac był ustalony na 17 lipca, a skończyli dopiero w tym tygodniu. Efekt taki, że nie wiem co będzie z moją świeżo posianą trawą jak już mamy przymrozki!!! A miało być tak pięknie, bo miałam się wprowadzać na zieloną trawkę. Do mojego albumu wstawiłam nowe zdjęcia z wykończenia domu. Jeszcze to nie wszystko, muszę zrobić najpierw porządek ze stertą kartonów wciąż czekających na rozpakowanie:) Pozdrawiam gorąco Izoldos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 17.10.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Izoldos piękne zdjęcia podoba mi się taki styl i to baaardzo .... jestem pod wrażeniem...a z kominkiem to już w ogóle będzie pierwsza klasa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izoldos 18.10.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Dziękuję bardzo Mam nadzieję, że może choć trochę kogoś zainspiruję. Pamiętam jak ja z ogromnym zainteresowaniem oglądałam wnętrza Niewielkiego innych forumowiczów. Przyznam, że rozwiązują one wiele wątpliwości i ułatwiają w podjęciu decyzji Jak zaliczę kolejny etap moich prac, to oczywiście również je zaprezentuję Pozdrawiam Izoldos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.10.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Dziękuję bardzo Mam nadzieję, że może choć trochę kogoś zainspiruję. Pozdrawiam Izoldos nawet bardzo ... wpadło mi do głowy kilka nowych pomysłów i czekam na dalszą relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 19.10.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Izoldos, pomysł na wykończenie twojego Niewilekiego robi wrażanie. Prosto i z klasą. Rewelka. A u mnie coś ruszyło. Wykonawca dzwonił, że pojawili się na budowie i kończą szalunek pod strop i schody. Słoneczko bądź łaskawe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 19.10.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Dziewczyny, a wy macie podniesionę tę choler.. kolankową czy nie??W projekcie mam 26 cm, więc wszyscy wołają podnosić, podnosić...!!!Wykonawca nie wierzył, że nie podnosimy. Ja mu mówię, że jakbym chciała mieć normalne pokoje na górze to wybrałabym piętrowy domek. Ale jednak mu uległam i zdecydowałam podnieść o jeden pustak 24 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 19.10.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Dziewczyny, a wy macie podniesionę tę choler.. kolankową czy nie?? nie podnosimy .... nie wiem co z tego wyjdzie ale ide na żywioł, też nas namawiali i namawiają, braliśmy pod uwagę różne opcje i decyzja zapadła na nie dla mnie Niewielki M05a to już i tak duży dom a jeszcze przy podniesieniu ścianki kolankowe zmieni się powierzchnia użytkowa na większą...zdecydowaliśmy że to nam wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia57 19.10.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 WitamU mnie w sobotę zalali strop!!Anndzia!Ja podnosze o 1 pustak, czyli o 24 cm tak mam w projekcie, czyli razem będzie 50 cmPozdrawiamRenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 19.10.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam U mnie w sobotę zalali strop!! Pozdrawiam Renia gratuluje jesteś już tylko o kroczek za nami ... po tygodniu będzie nawet już można robić ściankę kolankową a po dwóch to i może nawet dach oczywiście ze stempelkami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 19.10.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam ! Pozdrawiam wszystkich budujących i mieszkających. Buduję wersję M05B. Czyli najmniej popularną. Osoby które chcą zobaczyć 'średniego' Niewielkiego zapraszam do Radomia. Zmiany jakie wprowadziliśmy:Dołożenie drugiego okna w salonie. Zlikwidowanie ścian kuchni na rzecz aneksu kuchennego. Dzięki temu będzie miejsce na stół w jadalni i zostanie odrębny salon. Powiększenie łazienki na dole. Powiększenie tarasu. Ściankę kolankową podnieśliśmy o 1 pustak i wg mnie jest optymalnie. Widziałem ten projekt z podniesioną ścianką o 2 pustaki i wg mnie zostały zburzone proporcje domu.Aktualne zdjęcie:http://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/IMG_0069_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceber 20.10.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam Czy ktoś buduje domek w Lublinie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 20.10.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witaj KonradRak. Zgadza się że budujacych ten wariant jest mniejszość, ale niech to nas nie zraża A ja na jutro mam zamówiony beton na strop... patrzę cały czas w niebo i się obawiam, czy pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 20.10.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ooooooo ilu nowych budujących się pojawiło ciesze sie... KonradRak i Ceber pozdrawiam i życze powodzenia w budowaniu Angdzia jutro ma być lepiej niż dziś .... jeżeli tylko nie będzie ulewy a raczej sie nie zanosi na nic wielkiego to można spokojnie zalewać, nie martw się...a wiem to po sobie że strasznie się tego bałam, najgorsze było to zalewanie, jak obserwowałam chmury czy przypadkiem nie będzie nie miłej niespodzianki ale było oki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izoldos 21.10.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Dziewczyny, a wy macie podniesionę tę choler.. kolankową czy nie?? W projekcie mam 26 cm, więc wszyscy wołają podnosić, podnosić...!!! Wykonawca nie wierzył, że nie podnosimy. Ja mu mówię, że jakbym chciała mieć normalne pokoje na górze to wybrałabym piętrowy domek. Ale jednak mu uległam i zdecydowałam podnieść o jeden pustak 24 cm. Ja nie podnosiłam ścianki kolankowej, pokoje w tej wersji są naprawdę duże! Mój wykonawca też się dziwił, że nie podnoszę. A ja nie dałam się namówić, bo bałam się stracić tego uroku jaki ma Niewielki. I nie żałuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 22.10.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam Mam nietypowe pytanie czy pamietacie ile i jakie gwoździe kupowaliście, bo chciałem coś wcześniej zakupić a w projekcie nic o tym nie piszą.Ewetualne odpowiedzi prosił bym dopisać który wariant żeby ewetualnie skorygować bo ja buduje wersje B. Kolejne pytanie to czy stosowaliście (nie wiem jak to si,ę fachowo nazywa ale dla mnie to kontowniki) na łączeniach i czy skręcaliście śrubami krokwie. Z góry dziekiPozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 23.10.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam serdecznie wszystkich Niewielkich po dość długiej przerwie mojej nieobecności na forum. No może nie tak do końca nieobecności, gdyż co pewnien czas śledziłam Wasze postępy prac na budowach . Widzę, że niektórzy z Was już zdążyli się wprowadzić do nowego domku. I dlatego korzystając z okazji wszyskim tym osobom, a w szczególności Izoldos, Renacie69 oraz Dumie, która jest na etapie końca budowy pragnę pogratulować. No i oczywiście Sylwii, która idzie z budową jak burza. Gratuluję DZIEWCZYNY U mnie niestety poślizg i to znaczny jeśli chodzi o rozpoczęcie budowy. Z różnych powodów nie rozpoczęliśmy wiosną tego roku. ALe mam nadzieję, że następna wiosna będzie "nasza" Widzę też kilkoro nowych miłośników Niewielkiego - gratuluję wyboru tegoż projektu i życzę powodzenia na placu budowy. Pozdrawiam serdecznie Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bergerak 23.10.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 izoldos, mam pytanko, jakiej to firmy kanapa narożna stoi w salonie? bardzo mi się podoba:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izoldos 23.10.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 izoldos, mam pytanko, jakiej to firmy kanapa narożna stoi w salonie? bardzo mi się podoba:-) Witam. Wypoczynek kupiłam w poznańskim sklepie, nie wiem czy jeszcze gdzieś można je zobaczyć. Narożników takich, naprawdę fajnych, mieli sporo i co najważniejsze, w przystępnych cenach. Ten mój kosztował 2500zł Link do tego sklepu: http://victoriameble.pl/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.10.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ooooooooo Móweczka a ja się zastanawiam co się z Tobą dzieje .... mam nadzieję że zaczniecie wiosną 2010 i jeszcze nas przegonicie pozdrawiam i odzywaj się częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 25.10.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Mróweczka co sie stało???? Mieliśmy budować razem, a Ty tak się ociągasz.... No i miałaś zobaczyć nasz domek we Wrocławiu.... My mamy za sobą ciężki rok, ale JUŻ MIESZKAMY. Buduj jak najszybciej tego swojego Niewielkiego i wpadnij do Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts