sylwiap-w29 27.10.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Duma już mieszkacie? ... bardzo szybko Wam poszła budowa...gratuluje ...a u mnie dzisiaj zaczęli w końcu robić dach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 27.10.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Budowaliśmy dokładnie rok. 29.09.2008-wbicie pierwszej łopaty 27.09.2009-pierwsza noc w domu U Was też szybko poleci... A jaka później radocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 28.10.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Pospać przy własnym kominku.... bezcenne http://images48.fotosik.pl/219/fb7548c2b046bb19med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 28.10.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Mróweczka co sie stało???? Mieliśmy budować razem, a Ty tak się ociągasz.... No i miałaś zobaczyć nasz domek we Wrocławiu.... My mamy za sobą ciężki rok, ale JUŻ MIESZKAMY. Buduj jak najszybciej tego swojego Niewielkiego i wpadnij do Wrocławia Duma gratuluję przeprowadzki. No właśnie miałyśmy budować razem . No cóż, czasami bywa tak, że nie wszystko idzie po naszej myśli. Bardzo dziękuję za zaproszenie i z pewnością wybierając się do rodziny w Brzegu, o której już Ci wspominałam, z pewnością zawitamy i do Was żeby obejrzeć Wasze dzieło no i oczywiście poznać się osobiście . Tak nawiasem mówiąc to trochę Ci zazdroszczę, ale żyję nadzieją, że może za jakiś czas i ja będę miała okazję pochwalić się NIewielkim jak również kosztować dobrego winka przy swoim kominku. Jeszcze raz gratuluję osiągniecia celu w tak krótkim czasie Pozdrawiam serdecznie Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 28.10.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Duma, mam do Ciebie ogromną prośbę, a mianowicie widząc podobne zmiany w naszych projektach powiedz mi proszę, oczywiście jeśli możesz, w jakiej kwocie wybudowaliście NIewielkiego. Byłabym ogromnie wdzięczna za uzyskanie informacji . Pozdrawiam Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 28.10.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Mróweczka74 Do stanu obecnego-450 tys. A jeszcze dużżżżżo brakuje Ale.... mieszkać się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 28.10.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Duma właśnie przejrzałam Wasza zdjęcia .... pięknie u Was, dobry pomysł z tymi powiększonymi zdjęciami w salonie ... i tyle miejsca w kąciku kominkowym, w ogóle ustawienie kominka mi się podoba...też tak chciałam ale Kierbud stwierdził, że tak nie może być że coś tam wyjedzie w rogu dachu hmm, że nie fachowo, że tak się nie robi... ciekawe ...przebolałam, jakoś się to też urządzi ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 28.10.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 sylwiap-w29 Nie wiem o co chodziło Twojemu Kierbud. U nas wszystko wyszło OK Z tego co wiem-nie było żadnego problemu. Cieszę się, ze Ci sie podobało. Ja też lubię ten "domek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 28.10.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 sylwiap-w29 Nie wiem o co chodziło Twojemu Kierbud. U nas wszystko wyszło OK Z tego co wiem-nie było żadnego problemu. hmm może z tego względu że u Ciebie jest salon powiększony i ścianka działowa oddzielająca od łazienki jest dalej i tak ładnie wyszło z tym kominkiem...u nas jest wg. projektu i trzeba byłoby jechać z kominem bardziej w lewą stronę do drzwi tarasowych i to już byłoby nie poprawnie tak sobie to tłumacze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 29.10.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Dziewczyny, przyłączając się do Waszej dyskusji to tak, jak Sylwia zauważyła; przesunięcie ściany w salonie ma znaczenie w usytuowaniu kominka. Z tego co zauważyłam to Duma chyba ma kominek tak jak jest w pierwotnym projekcie. Lecz zarówno Duma jak i my mamy powiększone pokoje dzienne poprzez przesunięcie ścianki działowej łączącej salon z łazienką Stąd też problem w usytuowaniu kominka u Sylwii Duma, dziękuję za odpowiedź, ale powiedz mi jeszcze proszę czy w tej kwocie wliczona jest działka? Pozdrawiam Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 29.10.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Niestety nie. To koszt budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna94 30.10.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Postanowiłam dołączyc do wszystkich szczęściarzy, którzy budują niewielkiego.Budowa zaczęła się rok temu. Budujemy tego najmniejszego z "niewielkich".Jest nas troje, pewnie juz niedługo zostaniemy we dwoje więc taki malutki wystarczy.Jak "wgryzę" się trochę w forum to wkleję zdjęcia. Domek jest juz całkowicie wykończony z zewnątrz. Środek całkowicie do wykończenia (gołe ściany, brak instalacji). Tak trochę odwrotnie, ale chciałam jak najszybciej miec porządek wokół domku i zając sie zielenią-niech rośnie i cieszy.Na wiosnę rozpoczynamy prace w środku. W związku ze sprawą ścianki kolankowej-nie podnosiliśmy! Nie żałujemy, chociaż faktycznie, poddasze bardzo niewielkie. Kotłownie mamy tylko jedną-tą za garażem. Ta druga, która wg projektu miała byc pod schodami została wolną przestrzenią.Bo i schodów też tam nie ma. Kiedyś będą takie lekkie samonośne, spiralne. Nie stawialiśmy na parterze żadnych ścianek działowych, będziemy kombinowac później z karton-gipsu. Zobaczymy jak to będzie, na pewno więcej przestrzeni, ale kosztem potrzebnych "rupieciarni". Domek jest śliczny!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 30.10.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Postanowiłam dołączyc do wszystkich szczęściarzy, którzy budują niewielkiego.....................Domek jest śliczny!!!!!!!!! Witaj Joanna94 miło że ktoś nowy wchodzi do grupy, dobrze wymieniać się doświadczeniami A więc u mnie jest wieźba cała, dziś skończyli, może jutro dołącze jakieś fotki bo znowu zapomniałam aparatu Mam już ogólny ogląd jak to będzie wyglądało przy takiej ściance kolankowej, czyli tej projektowej (bez podnoszenia) i pokoje sa super duże, skosy wiadomo są ale mnie się podoba i to bardzo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna94 01.11.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3a499b6b2b9ea8dd.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ae33c254e378931.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa6af9d8dbb27036.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7658d32df24684c5.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8b72a65ee78dfd5.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c1a89775a0da9093.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85204159f682e8a1.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fba6feae7eb9fd4f.html Namęczyłam się z tymi zdjęciami.Mam nadzieję, że się otworzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 01.11.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Joanna94 Śliczny ten Twój Niewielki. Jak widzisz: najmnieszy, czy większy-rozmiar sie nie liczy. Tylko ten jego wdzięk.... Pokaż koniecznie swój niewykończony środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 01.11.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Joanna94 Śliczny ten Twój Niewielki. Jak widzisz: najmnieszy, czy większy-rozmiar sie nie liczy. Tylko ten jego wdzięk.... Pokaż koniecznie swój niewykończony środek potwierdzam mnie też się podoba a szczególnie te kolory ziemii na elewacji...jak dla mnie to bomba ....Joanna co to za kolor dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna94 02.11.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 To eko-klinkier z Bogdanki.Widzieliśmy elewacje domów z tego klinkieru ( u nas na lubelszczyźnie jest takich sporo) i bardzo się nam podobały, mojemu mężowi też. Wybieraliśmy mocno zróżnicowane kolorystycznie, ale są też bardziej jednolite. I jeden problem, nie są rewelacyjnej jakości, często nierówne, delikatne, a cena całkiem wysoka.Można zobaczyć wszystko na stronie pod hasłem "eko-klinkier Bogdanka". Chciałam dom w kolorach ziemii, miał być w odcieniach brązu i wydaję mi się, że całkiem ładnie to wyszło. Dziękuję za pochwały, to prawie jak " ale śliczna córeczka"Zdjęcia środka wkleję jak zrobię. Środek pusty więc zdjęć nie ma. Różni się od pokazywanych na forum bo chyba nikt nie rezygnował ze schodów i prawie wszystkich ścianek. Nawet z zewnąrtz wchodzi się prosto do salonu, jest tylko komin przy kuchni, bo musiał być. Wiem, że tak zostać nie może, ale na myslenie jak to zagospodarować mamy cała długą zimę.Ta łazienrczka na dole będzie miała półokrągłą ściankę z luxwerów, nie wiem tylko czy całą czy tylko jakąś część. I będzie troszkę większa bo drzwi do garażu troszkę przesunęliśmy.A półokrągła bo schody będą spiralne, półokrągłe. I nie będzie brodzika ani typowych drzwi "kabinowych" tylko kawałek szklanej ścianki. Tyle pomysły. Czekamy na pierwsze roztopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 02.11.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Łał Ale wykombinowaliście Będzie super. Juz Wam zazdroszczę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna94 02.11.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 A ja Wam zazdroszczę zmiany miejsca kominka, no i że się pali!!!I tarasu leżącego na ziemii, nasz niestety wyszedł nieco wyżej, a chciałam aby był niziutko. Wyspę w kuchni też zrobię, ale chyba taką bez kuchenki.Przed nami wiele dylematów. Jaki kominek (pewnie z płaszczem wodnym), jaki piec do grzania (nie ma ziemnego gazu),czy ogrzewanie podłogowe, kto zrobi nam schody ( firmy wyceniają takie zwykłe kręcone schody na majątek).Macie jakieś dobre rady? Przed nami najgorsze. Nie mamy nawet instalacji wod-kan i elektrycznej.Pozdrawiam O pędrakach i nornicach nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 02.11.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 To eko-klinkier z Bogdanki.Widzieliśmy elewacje domów z tego klinkieru ( u nas na lubelszczyźnie jest takich sporo) i bardzo się nam podobały, mojemu mężowi też. Wybieraliśmy mocno zróżnicowane kolorystycznie, ale są też bardziej jednolite. I jeden problem, nie są rewelacyjnej jakości, często nierówne, delikatne, a cena całkiem wysoka.Można zobaczyć wszystko na stronie pod hasłem "eko-klinkier Bogdanka". Chciałam dom w kolorach ziemii, miał być w odcieniach brązu i wydaję mi się, że całkiem ładnie to wyszło. Dziękuję za pochwały, to prawie jak " ale śliczna córeczka" Joanna a kolor ścian jaki u Was jest? ten kolor mi się bardzo poboda, coś takiego też chce mieć co do klinkieru to też się zastanawiałam nad takim właśnie jak u Ciebie na kominach ale w końcu wybraliśmy brązowy, na słupki chcemy dać już coś innego i myślimy o kamieniu z piaskowca, ale to już na przyszłość ...dach będzie brązowy, trochę inny odcień od Waszego, zresztą zobaczymy jak to wyjdzie heh...wszystko przed nami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts