Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sylwia-w29 napisała:

A może ktoś spędza w tym roku pierwsze Święta w swoim nowym domku? Może jakieś ładne fotki z choinką w Niewielkim hmm?

My spędzamy PIERWSZE ŚWIĘTA W NASZYM NIEWIELKIM :lol:

I jest nam baaaardzo dobrze :wink:

Załączam kilka zdjęć (z małym dodatkiem rodzinki, bo nie wpadłam na to, żeby w Święta robić zdjęcia samego domku :p )

http://images42.fotosik.pl/153/88501fb97d80716cmed.jpg

http://images48.fotosik.pl/241/0ae6127bdceb3909med.jpg

http://images36.fotosik.pl/128/ca06685a8d92225fmed.jpg

http://images43.fotosik.pl/241/8b8f3dcb571319bamed.jpg

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba to za pracowitość...bo roboty było....... dużo.

Zobaczysz jak szybko to wszystko minie. I co- w przyszłym roku oglądamy Wasze zdjęcia z choinką? :lol:

raczej jeszcze nie na przyszły rok w Niewielkim z choinką :D ... nie nastawiam się na to....no może Wielkanoc 2011 to już bardziej prawdopodobna data :wink:

Eh, chyba nikt tutaj już nie zagląda :wink: a tymczasem mogę się pochwalić gotowym dachem :D

Gratuluję dachu, wiem jak to cieszy ;)

Duma mam prośbę. Czy móglibyście pokazać więcej zdjęć waszego ogrodzenia. O czymś takim właśnie myślimy.

No i do wszystkich Niewielkich. Pokażcie wiecej zdjęć. Więcej więcej, bo moja wyobraźnia jest jakby ograniczona :oops:

Mam prośbę do tych którzy budują M05b. Jak rozwiązaliście poddasze? Zastanawiam się ciągle nad rozmieszczeniem ścian wewnętrznych. Jak wygląda łazienka na górze.

Może ktoś by podpowiedział jak to rozsądnie rozmieścić. Mój majster namawia mnie, aby nie robić tych ścianek dokoła (nie wiem jak one się fachowo nazywają) tylko wykorzystać całą powierzchnię. Ale jakoś mi się nie widzi, że to bedzie funkcjonalne.

Czy łazienka na dole jest ustawna? Może nie robić tej wnęki w przedpokoju a powiększyć łazienkę? A może powiększyć sypialnię? Nic już nie wiem. Pomóżcie proszę :roll:

• 3 weeks później...

Witam wszystkich forumowiczów miłośników budujących oraz tych którzy już ukończyli swoją przygodę z niewielkim muszę przyznać się bez bicia że na waszym forum nie jestem poraz pierwszy ,byłam częściej gościem w 2006 i 2007 wtedy kiedy i ja budowałam wraz z mężem nasz M05 NIEWIELKI byłam wtedy użytkownikiem Ogloszka i być może kilku starszych forumowiczów mnie pamięta .W tym miejscu pragnę pozdrowić Aladina, Bergerka, Pędzelito,oraz pozostałych forumowiczów .Swoją tak długą nieobecnośc muszę wytłumaczyć po 1 rok 2006 2007 budowa 2008 przestój nie było o czym pisać 2009 budowa w toku kupa roboty mało czasu i brek internetu .2009 czerwiec przeprowadzka do nie zupełnie wykończonego domu (brak kasy) .wrzuciłam na fotosik kilka zdjęć ,wszystkie meble jakie będą widoczne na zdjęciach są meblami podarowanymi od naszych przyjaciół (sprzęty agd również) więc nie jest to szczyt moich marzeń lecz konieczność aby można było zamieszkać (chwała za przyjaciół). no ale dosyć marudzenia i usprawiedliwiania się dom nadal jest nie ukończony (brak schodów,podłóg,na górze no i nieszczęsnych mebli) .Pozdrawiam wszystkich

gochasz2

http://gochasz2.fotosik.pl/albumy/725194.html

gochasz2 as Ogłoszka miło że się odzywasz, pamiętam Twoje poczynania bo czytałam wątek od samego początku :) .... widze że dobrnęłaś do końca i masz sie czym pochwalić :D ... kącik kominkowy i łazienka na dole wyglądają super ale najbardziej podobał mi się pierwszy wnuk pod choinką :wink:

pozdrawiam i odzywaj się częściej :D

dziękuje za miłe słowa ale coś na forum mały ruch a przecież zima i aż tak dużo pracy forumowicze chyba nie mają ,więcej zdjęć zrobię w wekend to coś dołoże bardziej konkretnego bo tamte robił syn i są takie sobie serdecznie pozdrawiam wszystkich :p :lol:

a ja mam dylemat związany z oknami...

Mam wyceny z 4 firm, ceny od 5.800 w kolorze białym do 12.000 kolorze niestandardowym. Ale w sumie największy problem mam z kolorem, albo bardziej jego brakiem.

Złoty dąb jakiś za ciemny, szary...nie wiem czy to nie przejściowa moda...

więc może białe klasyczne 8)

Temat okien ma już dawno za sobą więc mogę tylko powiedzieć że miałam podobny problem ja wprawdzie nie brałam pod uwagę okien białych ale miałam problem koloru złoty dąb zakładali wszyscy ja chciałam coś innego i mamy okna Jezierskiego kolor orzech jestem bardzo zadowolona z wyboru tym bardziej że stolarka drzwiowa też jest w tym kolorze w kolorze zbilżonym będą również schody i podłogi drewniane a jeśli chodzi o to czy kolor jest zbyt ciemny dla mnie nie, ale to już jak kto lubi

witam

Również mam okna Jezierskiego -orzech. Kolor bardzo mi się podoba.

Ale okna, nie wiem. Balkonowa przesuwka wygięła się niczym banan, a od wstawienia minął dopiero rok.

Dziś wymiana na nowe skrzydło, zobaczymy co będzie dalej.

Do tego koloru mam kawa z mlekiem tynk i kasztan dachówkę oraz kasztan z ciemnym mazajem klinkier.

Myślę, że przed wyborem koloru okien należy się zastanowić jaki chcesz kolor tynku, bramy garażowej, drzwi, kolor schodów.

Powodzenia w wyborach, a trudne są to wybory bo na wiele lat.

Witam serdecznie w nowym roku :)

Korzystając z okazji pragnę złożyć życzenia noworoczne wszystkim Niewielkim, zwłaszcza Dumie i Sylwii. Życzę szybkiej i sprawnej realizacji budowy Waszych domków i spełnienia marzeń zarówno tych zawodowych jak i osobistych. :)

Ale widzę, że wszyscy Niewielcy zapadli w głęboki sen zimowy - taka tu cisza :D To chyba wina tak srogiej zimy, która zawitała do nas niespodziewanie,

U nas wszystkie znaki na niebie wskazują, że budowę domu rozpoczniemy jednak tej wiosny - o ile do nas przyjdzie - hehe. Ekipę mamy zamówioną na marzec. Mam nadzieję, że do tego czasu mrozy odpuszczą.

Pozdrawiam serdecznie

Mróweczka :wink:

Mróweczko witaj :) dziekuje za życzenia i dobrze że wreszcie ruszasz i czuje że u Ciebie bedzie to bardzo szybka budowa i być może nawet nadgonisz sporo :wink: jakby co to jestem chętna do doradzania :D

gochasz :D no niestety, mało osób się udziela :( a szkoda i nie wiem czy już nie ma nowych chętnych do budowania tego domku czy już wszystko zostało napisane we wczesniejszych postach w co wątpię :roll: ... oglądałam zdjęcia :D i widze piękną łazienke przy sypialni na dole, wrzuce sobie do swoich inspiracji :wink:

• 2 weeks później...

Sylwia, Gochasz dziękuję za miłe słowa mobilizujące do działania. :wink:

Wyobraźcie sobie, że wczoraj byliśmy na naszej działce. Jak zobaczyłam te wielkie hałdy śniegu :o :o to mnie zamurowało. Jak ten śnieg gwałtownie zacznie topnieć to w naszym przypadku nie ma mowy o rozpoczęciu budowy w marcu - jak planowaliśmy. Szok!!!! :roll: :roll:

Pozostaje mieć tylko nadzieję, że nie będzie tak źle jak się zapowiada :wink:

Pozdrawiam serdecznie

Mróweczka

ps.

Kochani, widzę pewne zaniedbanie pod względem aktualnych wiadomości na naszym wątku tegoż forum!!! :o

Nie wierzę, że nic u was się nie dzieje na budowach. :( Mam na myśli tych, którzy są już na etapie wykańczania Niewielkiego. Do pracy - Rodacy, hihihi :lol: