krzychur 15.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d5c867af59ef087.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4548d38d9541e44c.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0fd61e1a2c29b35e.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e8fcc746c932c15.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e8fcc746c932c15.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a24f71df9ee84176.html Witam wszystkich, wkoncu nam sie udało wstawic zdjecia:wave: Taki mały skrót naszej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.06.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 krzychur to rzeczywiście nie daleko ... przez Knurów od czasu do czasu przejeżdżam jadąc do Zabrze. Następnym razem pojadę chyba w lipcu. A budujecie gdzieś przy głównej drodze, to może jak pojade gdzieś dojrzę Niewielkiego haha. Co do podnoszenia góry to radzę ze 100 razy się zastanowić przed podjęciem ostatecznej decyzji. Mnie się wydaje że w M05a jest wystarczająco miejsca i my nie podnieśliśmy. Każdy kto wchodzi na górę mówi ojej ale wielkie pokoje. Ale decyzja już do Was należy. Pozdrawiam Awoy ja chętnie zapraszam do siebie ale nie wiem czy nie będziecie mieli za daleko bo budujemy na górnym śląsku. Może ktoś się bliżej Was jeszcze zgodzi a jak nie to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.06.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 krzychur no ładnie Wam idzie ta budowa Pamiętam jak byliśmy na tym etapie rok temu. Ładna okolica Cisze się że sympatyków Niewielkiego przybywa bo to naprawde super domek i my go z wielką przyjemnością budujemy. Nasze zdjęcia też możesz zobaczyć są w linku w stopce. Za niedługo jak wstawią okna to dam jakieś świeższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoy 16.06.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 sylwiap-w29 dziękuje za szybki odzew, fakycznie Górny Śląsk trochę daleko, ale kto wie;) Jeszcze poczekam, moze bedziemy mieli szczęście i odezwie sie Ktoś z okolic Poznania, Wrocławia, Zielonej Góry -zawsze to troche bliżej. Oglądałam fotki Waszego domku , długa droga przed nami... ,ale chyba warto dla takiego efektu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 16.06.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 krzychur no ładnie Wam idzie ta budowa Pamiętam jak byliśmy na tym etapie rok temu. Ładna okolica Cisze się że sympatyków Niewielkiego przybywa bo to naprawde super domek i my go z wielką przyjemnością budujemy. Nasze zdjęcia też możesz zobaczyć są w linku w stopce. Za niedługo jak wstawią okna to dam jakieś świeższe. sylwiap-29 witam superasie ze macie juz dach he mamy nadzieje ze tez do tego stanu dojedziemy w tym roku,mamy pytanko masz moze namiar na wiezbe dachowa dobra i tania he,i dachówke ile tam potrzebne jest m2 ,a okna z kad zamawiacie towar bo my mamy taka zaprzyjazniona firme w rybniku ale kto pyta niebładzi ,a co do lokalizacji naszego niewielkiego to niewiem czy wiesz gdzie jest cegielnia w knurowie to tam całkiem niedaleko(obok jest staw machoczek)na wylocie z knurowa -bojków -gliwice ul,rybnicka pozdrawiamy wszystkich niewielkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 16.06.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 sylwiap-w29 dziękuje za szybki odzew, fakycznie Górny Śląsk trochę daleko, ale kto wie;) Jeszcze poczekam, moze bedziemy mieli szczęście i odezwie sie Ktoś z okolic Poznania, Wrocławia, Zielonej Góry -zawsze to troche bliżej. Oglądałam fotki Waszego domku , długa droga przed nami... ,ale chyba warto dla takiego efektu pozdrawiam Nasz Niewielki stoi we Wrocławiu, prawie... Zbudowaliśmy wersję Mo5a. Jeżeli chcecie nas odwiedzić zapraszamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 16.06.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 awoy wcale nie taka długa droga, wystarczy parę misięcy żeby dorobić się dachu ale wiadomo wszystko jest zależne od pogody, pieniążków no i trochę szczęście do zgranych i solidnych ekip krzychur my braliśmy wieźbę z takiego okolicznego tartaku ale czy ja wiem czy było tak tanio, średnio i dość dużo zapłaciliśmy za transport. Dlatego radzę się popytać w okolicy bo może być drewno tańsze ale za transport zapłacicie parę stówek i na jedno wyjdzie. Dachówkę kupowaliśmy w hurtowni u Gościa który robił nam dach, dlatego sprzedał towar bez vatu. Też radzę popytać wśród ekipy która będzie robiła Wam dach, bo Oni mają często znajomości i mogą coś taniej załatwić. U nas dachu wyszło 300 m2 choć nie wiem jakim cudem bo w projekcie jest 270 m2 ale podobno po ilości zużytej dachówki tak wyszło. Niestety nie wiem gdzie jest tak okolica w której budujecie ale może jak będę przejeżdżała w lipcu to się przyjrzę i znajdę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 16.06.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam. Oj widzę, że robota ładnie Wam idzie do przodu! I nawet o pupilach już co niektórzy myślą A u mnie już są wylewki, gipsowanie ścian w trakcie, grzejniczki już grzeją, w gospodarczym rozpoczęte kładzenie płytek (bo trzeba już postawić na podłodze zasobnik 300l), a na zewnątrz podbitka i rynny Wkrótce zacznę ocieplenie poddasza i jego zabudowę gips-kartonami. I już tradycyjnie nowe zdjęcia : http://foto.onet.pl/8tb2g,wd0c93cwcdsk Pozdrawiam Izoldos witam izoldis mamy pytanko jak rozwiazaliscie sciane w gornej łazience ze tak pieknie wam sie tam wkleił prysznic jak to zrobiliscie prosimy o jakies wytyczne bardzo nam zalezy bo to swietny pomysł ,a tak pozatym to slicznie zrobiona łazienka:)pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 16.06.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 przepraszam izoldos ,za literówke,jestesmy na etapie zalanego stropuhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03510436c0d30917.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 16.06.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 awoy wcale nie taka długa droga, wystarczy parę misięcy żeby dorobić się dachu ale wiadomo wszystko jest zależne od pogody, pieniążków no i trochę szczęście do zgranych i solidnych ekip krzychur my braliśmy wieźbę z takiego okolicznego tartaku ale czy ja wiem czy było tak tanio, średnio i dość dużo zapłaciliśmy za transport. Dlatego radzę się popytać w okolicy bo może być drewno tańsze ale za transport zapłacicie parę stówek i na jedno wyjdzie. Dachówkę kupowaliśmy w hurtowni u Gościa który robił nam dach, dlatego sprzedał towar bez vatu. Też radzę popytać wśród ekipy która będzie robiła Wam dach, bo Oni mają często znajomości i mogą coś taniej załatwić. U nas dachu wyszło 300 m2 choć nie wiem jakim cudem bo w projekcie jest 270 m2 ale podobno po ilości zużytej dachówki tak wyszło. Niestety nie wiem gdzie jest tak okolica w której budujecie ale może jak będę przejeżdżała w lipcu to się przyjrzę i znajdę Pozdrawiam dzieki za info popytamy jeszcze naszych chłopakow z budowy i goscinnych działek jak to mowia najlepsza to droga pantoflowa he,ale dzieki za odp pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoy 17.06.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 duma bardzo sie cieszę, dziękujemy za zaproszenie i jeśli się nie rozmyślicie chętnie skorzystamy;). Aktualnie jestem u rodziców w Świdnicy mąż dojedzie jutro, więc teoretycznie moglibysmy byc już w ten piatek albo w sobotę. Zdaje sobie sprawę, że to jest weekend . Fakt, że nam pasuje jeszcze nic nie znaczy. Dlatego do terminu dostosujemy się wg. mozliwości czasowych właścicieli i chętnie przyjedziemy w jakimkolwiek innym terminie. W końcu to nam zależy na wizycie i chcemy skorzystać z uprzejmosci innych"niewielkich":) dletego się dostosujemy. Nie wiem tylko jak ustalić szczegóły dlatego w razie czego podam swój adres e-mail [email protected] Jeszcze raz dziekuję za odzew i życzliwość pozdrawiam:)sylwiap-w29 pewnie masz rację, ale najgorzej jest ruszyć- u nas dopiero fundamenty. Póżniej przy wszystkich wymienionych przez Ciebie sprzyjajacych okolicznościach "idzie się" do przodu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 17.06.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 awoy Powinniśmy być w tym czasie w domu. W rachubę wchodzi piątek lub sobota, bo w niedzielę WYBORY:) A my MUSIMY głosować Zastanówcie się kiedy i mniej więcej o której godzinie, bo możemy się gdzieś minąć. Na e-maila przekażę nasze namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 19.06.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 witam jakos nikt tu nezaglada nic sie niepisze a ja nadal szukam wiezby dachowej na nasz daszek jesli ktos cos wie dajcie znac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 19.06.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 U nas wygląda to tak: więżba 20 kubików - jodła, po 330 zł kubik + deski, - 6600 cięcie na wymiar - 1750 transport-500 Wszystko 8.850,- Blachodachówka szwedzka saab Nova Mat 32,-- 361 m = 11.000,- pozostałe elementy, okna dachowe i rynn Wszystko 29.000,- robocizna cieśli 7.500,- robocizna blacha - 5,000,- WSZYSTKO RAZEM - 50.000,- w tym nie ma 2 okien łazienkowych polaciowych No cóż.... Zastanawiam się nad rozmieszczenim okien dachowych, mam jeszcze parę dni do namysłu, zanim będa kłaść blachę. W mojej wersji projektu i przy ułozeniu działki względem stron świata, pokoje na górze mają okna, jeden wyłącznie na północ, drugi wyłącznie na południe. Zastanawiam się czy nie przenieść jednego z okien w każdym pokoju na ścianę zachodnią, czyli od strony tarasu. Dzięki temu pokój północny ma szansę na słońce, a w południowym w ja się zasłoni okno np. w południe, ze względu na słońce, to przynajmniej od zachodu będzie doświetlenie i odwrotnie. Nie wiem tylko czy wtedy pokoje będą ustawne i jak to ogólnie będzie wyglądać. Ale chyba to jest dobry pomysł. I jeszcze myśle nad dodaniem okien, tylko mniejszych w garderobach na górze. Co o tym myślicie? witam czy masz moze do udostepnienia namiar na wieżne,a z jakich okolic jestes? my z knurowa (gliwice ,zabrze)slask pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonN 20.06.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witam wszystkich budujących niewielkiego m05 (najmniejsza wersja) w okolicy Częstochowy interesuje mnie ten domek lecz przed podieciem decyzji o zakupie projektu chciałbym zobaczyć go na "żywo" : -) z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz2 21.06.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 witam wszystkich budujących niewielkiego m05 (najmniejsza wersja) w okolicy częstochowy interesuje mnie ten domek lecz przed podieciem decyzji o zakupie projektu chciałbym zobaczyć go na "żywo" : -) z góry dziękuje. witamy cię na naszym forum my z mężem kończymy właśnie m05l wersje lustrzaną najmniejszą .domek mamy w okolicach łodzi 20 km od centrum jeśli jesteś zainteresowany to zapraszmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoy 22.06.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 duma -Marzeno i Zbyszku było nam bardzo miło Was poznać i Sąsiadów również Teraz bez obaw możemy rozpoczynać budowę "niewielkiego", który widziany "na żywo" ,gabarytami zaprzecza swojej nazwie (fundamenty , bo na takim jesteśmy etapie - zupełnie nie oddają rzeczywistej wielkości pomieszczeń w ukończonym juz domu). Napewno wykorzystamy patent z podniesieniem góry przy wieńcu o dwa pustaki, bo przy takim rozwiązaniu zobaczyliśmy piękne przestronne pokoje i też takie chcemy:) Na dzień dzisiejszy cieszy nas fakt, że ogladając Wasz dom mamy potwierdzenie, że ten "niewielki" to jednak słuszna decyzja. W trakcie pewnie będziemy jeszcze zawracać głowę pytaniami..;)np: czy w schowkach w pokoju na górze były widoczne i wolnostojące belki podporowe (nazwa pewnie mało fachowa, ale mam nadzieje ,że wiadomo o co chodzi)? Pozdrawiamy wszystkich "Niewielkich", a w szczególności tych już poznanych:) , bardzo nam było sympatycznie:) Dziękujemy raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 22.06.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 amoy :) Nam także było bardzo miło. Cieszymy się, że rodzina NIEWIELKICH jest coraz większa:) Niewielki to .... FAJNY DOMEK:) Belek na górze w garderobach i w schowku (stryszku) nie mamy. Tylko na korytarzu przy schodach i w naszej sypialni. Pytajcie ile chcecie. My tez pytaliśmy:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 22.06.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 DUMA Witamy mam przyjemnosc budowania niewielkiego mo5a w knurowie (slaskie) widzimy ze panstwo juz sobie milo mieszkaja ,my jestesmy na etapie zalanego stropu ,i teraz walczymy z podjeciem decyzji na temat podniesienia gory (widzimy ze u panstwa to ladnie wyglada) czy mozna wiedziec jakie sa koszta zwiazane z tym podniesieniem choc w przyblizeniu i drugie pytanie czy na kladce schodowej maja panstwo wstawione okna dachowe bo tez o tym myslimy ,dziekujemy za mozliwosc skozystania i podejrzenia niewielkiego od srodka (fotosik) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 22.06.2010 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 ......... drugie pytanie czy na kladce schodowej maja panstwo wstawione okna dachowe bo tez o tym myslimy ,dziekujemy za mozliwosc skozystania i podejrzenia niewielkiego od srodka (fotosik) pozdrawiamy my mamy okna dachowe na klatce schodowej i wygląda to bardzo dobrze. Są zamontowane nieco niżej niż inne okna w pokojach bo tak wychodziło ale nie wyobrażam sobie nie doświetlać tej klatki schodowej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4995e9a75e6e9d43.html Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts