krzychur 23.06.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 my mamy okna dachowe na klatce schodowej i wygląda to bardzo dobrze. Są zamontowane nieco niżej niż inne okna w pokojach bo tak wychodziło ale nie wyobrażam sobie nie doświetlać tej klatki schodowej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4995e9a75e6e9d43.html Pozdrawiam Sylwia Witam dzieki za przedstawienie foto zeczywiscie to fajnie wyglada ,a macie moze zdjecie od zewnatrz budynku? z tego co widze to niepodnosiliscie gory ,my czekamy na odpowiedz od naszego kierownika budowy ktory załatwiał nam wszystkie pozwolenia bo niewiemy czy to sie da dzwignac bez zmina w projekcie (tzn.wszystko od nowa mapki urzedy itp) i na temat okien czy mozemy je wstawic bez zmian w projekcie;) ,pani w sekretariacie mowiła ze do jakiejs wysokosci sie da bez zmian ,ale niejest pewna na 100% i niechce wprowadzic mnie w bład tak ze czekamy na decyzje kierownika,pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.06.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 krzychur tutaj masz zdjęcie z zewnątrz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf403ec4eeef5f14.html Nie, nie podnosiliśy góry i dalej utrzymuję, że nawet bez podniesienia pokoje na górze sa duże. U mnie za każdym razem jak ktoś odwiedza to mówią: "takie wielkie pokoje????????" A my chcieliśmy mały domek budować ))) To nie jest łatwa dezycja ale mnie się wydaje że jak sobie zrobicie to będziecie zadowoleni...Chyba podnoszenie ścianki kolankowej trzeba uwzględniać w projekcie bo gdy podniesiesz zwiększy Ci się cała powierzchnia użytkowa domu. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 23.06.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 DUMA Witamy mam przyjemnosc budowania niewielkiego mo5a w knurowie (slaskie) widzimy ze panstwo juz sobie milo mieszkaja ,my jestesmy na etapie zalanego stropu ,i teraz walczymy z podjeciem decyzji na temat podniesienia gory (widzimy ze u panstwa to ladnie wyglada) czy mozna wiedziec jakie sa koszta zwiazane z tym podniesieniem choc w przyblizeniu i drugie pytanie czy na kladce schodowej maja panstwo wstawione okna dachowe bo tez o tym myslimy ,dziekujemy za mozliwosc skozystania i podejrzenia niewielkiego od srodka (fotosik) pozdrawiamy Witamy. Górę trzeba podnieść koniecznie:) Sami mieliśmy ten dylemat. Dlatego na żywo widzieliśmy Niewielkie bez podniesieni, podniesione o 1 pustak i podniesione o 2. My podnieslismy o dwa + dodatkowy wieniec. Mąż twierdzi, ze to max 5000 zł więcej. Co do okien-oczywiscie są na korytarzu. Przesyłam linki do zdjęć: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/53c17491ab4e2339.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0af828d2bdcaad4a.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 23.06.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Krzychur, zapomniałam dodać w sprawie dachu, ze, aby zniwelować to podniesienie, zrobiliśmy dłuższe krokwie i optycznie to wygląda dobrze. Czyli dach jest "dłuższy" o około 80 cm. I zrobił się całkiem fajny okap:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719507096 24.06.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 witam wszystkich niewielkich:)Obiecane wcześniej fotki: :http://naszdomekhm.fotosik.pl/albumy/769536.html Oczywiscie album bedzie sie sukcesywnie powiekszał w miare zaawansowania naszej budowli:)pozdrawiam serdecznie,uciekam na mecz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 24.06.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Krzychur, zapomniałam dodać w sprawie dachu, ze, aby zniwelować to podniesienie, zrobiliśmy dłuższe krokwie i optycznie to wygląda dobrze. Czyli dach jest "dłuższy" o około 80 cm. I zrobił się całkiem fajny okap:) Duma.Dzieki za podpowiedzi ale nici z tego ,poniewaz dzis nasz kierownik oznajmił nam ze do podniesienia gory w tym momenice potrzebny byłby nowy wpis do projektu ,wiazacy sie z kosztami + dodatkowo materiały potrzebne + zmiana wymiaru krokwi jak pisałas wczesnie co wiaze sie sie z dodatkowym metrazem dachówki ,odpuszczamy bedzie jak bedzie trudno szkoda ze szybcie nie trafilismy na to forun no ale z załozenia i tak wybralismy projekt najbardziej pasujacy dla naszej rodzinki:).Szczeze mówiac niewiedzielismy nawet ze mozna taki zmiany w projekcie wprowadzac.Wstawimy jedynie okna na kladce schodowej i myslimy nad powiekszeniem łazenki na pietrze ,gdzies to widzelismy ze ktos tam wygospodarował dodatkowo wneke na prysznic i swietnie to pasuje,jak dzieci podrosna bedzie jak znalazł.Jeszcze raz śliczne dzieki jak bedziemy mieli jakies problemy to bedziemy pytac mam nadzieje ze z cecia pomozecie ,pozdrawiamy aneta i krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 24.06.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 witam wszystkich niewielkich:) Obiecane wcześniej fotki: :http://naszdomekhm.fotosik.pl/albumy/769536.html Oczywiscie album bedzie sie sukcesywnie powiekszał w miare zaawansowania naszej budowli:) pozdrawiam serdecznie,uciekam na mecz:) H&M witajcie jestescie na prawie takim samym etapie prac co my .Gdzie sie budujecie? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 24.06.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 (edytowane) krzychur tutaj masz zdjęcie z zewnątrz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf403ec4eeef5f14.html Nie, nie podnosiliśy góry i dalej utrzymuję, że nawet bez podniesienia pokoje na górze sa duże. U mnie za każdym razem jak ktoś odwiedza to mówią: "takie wielkie pokoje????????" A my chcieliśmy mały domek budować ))) To nie jest łatwa dezycja ale mnie się wydaje że jak sobie zrobicie to będziecie zadowoleni...Chyba podnoszenie ścianki kolankowej trzeba uwzględniać w projekcie bo gdy podniesiesz zwiększy Ci się cała powierzchnia użytkowa domu. Pozdrawiam Sylwia Z naszego podnoszenia nici za duzo wydatków i kłopotu zbyt pozno sie zorientowalismy no nic bedzie tak jak miało byc cały czas mysle ze na jedna osobe taki pokój to i tak rewelacja ,co do okien to niema watpliwosci musza byc tylko pytanko jakie wsawilisccie chodzi mi o rozmiar 78x98? mysle ze takie 2 wystarcza pozdrawiamy aneta i krzysiek http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php?r=new Edytowane 24 Czerwca 2010 przez krzychur http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php?r=new Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719507096 25.06.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 (edytowane) H&M witajcie jestescie na prawie takim samym etapie prac co my .Gdzie sie budujecie? pozdrawiamy w okolicach Poznania Edytowane 25 Czerwca 2010 przez H&&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 25.06.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Halo halo niewielcy mozeci nam podpowiedziec jakie drzewo jest lepsze ,świerk czy sosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 25.06.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 krzychur te okienka nad klatką schodową mamy rzeczywiście mniejsze 78/98 i takie wystarczą .... jeśli chodzi o wieźbę to my mamy świerk, wiem tylko tyle, że sosna może być lepsza w obróbce czyli cieśla może być za sosną ale jako drzewo na dach to polecili nam właśnie świerk... Jeśli nie oglądaliście jeszcze Niewielkiego bez podniosionej ścianki to zapraszam do obejrzenia do mnie, wtedy zobaczycie jak to naprawdę wygląda i czy Wam pasuje takie poddasze...właściwie to macie do nas rzut beretem Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 25.06.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 H&M gratuluję postępów w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 26.06.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Niewielcy mam ogromna prosbe czy ma ktos zestawienie elementów dachu ,chodzi mi dokładnie o wiezbe na dach bo my jestesmy w tym momencie z granica a tata ktory zajmuje sie nasza budowa nie ma mozliwosci zrobienia skanu i wogole to niebardzo wie gdzie i jak to szukac w projekcie a potrzebujemy to do zamowienia drzewa bo chcieli bysmy działac dalej z pracami na budowie i narazie stoimy bo wysyłam emaile do tartaków ale kazdy chce taki zestaw wiezby od nas zeby nam to wycenic.A moze macie jeszcze jakis namiar na zaufana dobra wiezbe w okolicach slaska:) prosze o szybki odzew dzieki wielkie(niewielkie )hhehe a nasz NIEWIELKI TO MO5a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 27.06.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Niewielcy mam ogromna prosbe czy ma ktos zestawienie elementów dachu ,chodzi mi dokładnie o wiezbe na dach bo my jestesmy w tym momencie z granica a tata ktory zajmuje sie nasza budowa nie ma mozliwosci zrobienia skanu i wogole to niebardzo wie gdzie i jak to szukac w projekcie a potrzebujemy to do zamowienia drzewa bo chcieli bysmy działac dalej z pracami na budowie i narazie stoimy bo wysyłam emaile do tartaków ale kazdy chce taki zestaw wiezby od nas zeby nam to wycenic.A moze macie jeszcze jakis namiar na zaufana dobra wiezbe w okolicach slaska:) prosze o szybki odzew dzieki wielkie(niewielkie )hhehe a nasz NIEWIELKI TO MO5a Napisz na mojego maila: [email protected] to odeślę Wam skany z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 28.06.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Napisz na mojego maila: [email protected] to odeślę Wam skany z projektu. Witam ,poszło na priva ,dziekujemy za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonN 28.06.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 witamy cię na naszym forum my z mężem kończymy właśnie m05l wersje lustrzaną najmniejszą .domek mamy w okolicach łodzi 20 km od centrum jeśli jesteś zainteresowany to zapraszmy witam, ciesze sie niezmiernie na zaproszenie , proszę o kontakt odnośnie umówienia sie na termin spotkania podaje mail ( [email protected] ) pozdrawiam Monika i Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 28.06.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Hej No i znowu zrobiliśmy krok do przodu. W sobotę zamontowali nam okna ))) W czwartek przychodzą robić pomiar bramy garażowej i drzwi... http://sylwiap-w29.fotosik.pl/albumy/603406-66.html http://sylwiap-w29.fotosik.pl/albumy/603406-67.html http://sylwiap-w29.fotosik.pl/albumy/603406-68.html Reszta w albumie Jestem ciekawa co u reszty Niewielkich, którzy pewnie podczytują ale nic nie piszą???? Mróweczko miałaś zdawać relację a nie było Cię tutaj wieki? Renia na jakim jesteś etapie? Mam nadzieję że jeszcze tutaj zaglądasz.... No i cała reszta której nie wymianiłam, napiszcie co tam na budowach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 30.06.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Hejsylwiap-w29 wam to idzie ta robota ,my ciagle szukamy wiezby na dach ale jak juz ruszymy .......................... to uhuhu hehe ,mamy nadzieje ze sie ten problem rozwiaze szybko bo tak stac z robata kto to widział hehe pozdrawiamy i zapraszamy do pisania sprawozdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 03.07.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Niewielcy, co tak u Was cicho?. Zaglądam tu czasem, żeby podglądać Wasze postępy, a tu cisza:(No pogoda chyba Wam dopisuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 05.07.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Niewielcy, co tak u Was cicho?. Zaglądam tu czasem, żeby podglądać Wasze postępy, a tu cisza:( No pogoda chyba Wam dopisuje:) Duma a jak tam u Ciebie idzie zagospodarowanie ogródka ? Zrobiłaś ścieżki wstępu dla pieska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts