Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam!! obiecałam zdjęcia............... hmmm niestety nadal ich nie mam :-(

czekam na lampy, jadę dzisiaj kupić panele 2,8 m2 do garderoby którą będę miała montowaną w sobotę (podobno)

Pieniążków BRAK a jeszcze doszedł mi zakup sukni ślubnej i całej reszty z tym związanej .................... kurcze w lotka też nie mogę trafić szóstki

Dam radę ..................... muszę :-))

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Mam pytanie do Niewielkich którzy już zbudowali....

Z jakiej firmy macie drzwi zewnętrzne, chodzi mi o te drzwi z naświetlem bo nie wszyscy mają takie w swoich ofertach. Ja mam na razie wycenę z Juwentu ale za samo naświetnle chcą około 800 zł. Trochę drogo mi się to wydaje.

Z jakiej firmy macie bramy garażowe? Mam zrobioną wycenę Normstahl i u kilku innych lokalnych sprzedawców. Jakie polecacie?

Proszę o podpowiedzi :)

Pozdrawiam

Sylwia

Z jakiej firmy macie drzwi zewnętrzne, chodzi mi o te drzwi z naświetlem bo nie wszyscy mają takie w swoich ofertach. Ja mam na razie wycenę z Juwentu ale za samo naświetnle chcą około 800 zł. Trochę drogo mi się to wydaje.

Z jakiej firmy macie bramy garażowe? Mam zrobioną wycenę Normstahl i u kilku innych lokalnych sprzedawców. Jakie polecacie?

Pozdrawiam

Sylwia

Nasze drzwi robił stolarz z okolic Wrocławia. Zobaczyliśmy je na osiedlu domków wybudowanych przez dewelopera (podpisali z nim umowę i widzielismy kilka wersji, ale w jednym stylu) i dotarliśmy do faceta osobiście. Z szybkami, z litego drewna-3000 zł. Są naprawdę dobre.

Drzwi garażowe Hormana. Wcale nie były droższe niż z innych firm.

Pozdrawiam

Sylwia

Mamy drzwi zewnętrzne i wewnętrzne Urzędowskiego D414. Długi okres oczekiwania ale wyglądają i sprawują się super.

Brama garażowa Normstahl, działa bez zarzutu.

Duma widziałam Wasze drzwi na zdjęciach i bardzo mi się podobają :) Coś takiego bym chciała, też z szybkami ale nie chcemy właśnie drewnianych więc stolarz odpada. Ale Ci powiem, że jak na drewniane i z naświetlem to mega tanio je kupiliście :) Wyceny z Hormana jeszcze nie mam ale chyba się wybiorę bo wiem, że już nie są teraz takie drogie te bramy...

DaszaA Twoich dzwi zewnętrznych nie widziałam na zdjęciach bo chyba nie pokazywałaś ale jeżeli to są te pokazane w ofercie to bardzo ładne :) http://www.urzedowski.pl/drzwi_wew.php?id=166&nazwa_kategorii=DRZWI ZEWNĘTRZNE Z PRZESZKLENIEM&uklad=3&kat_id=143

Ja do tej bramy z Normstahla też najbardziej jestem przekonana jak na razie i wycena też niezła bo 5.300 zł bez żadnych dodatków.

Edytowane przez sylwiap-w29

Witam wszystkich !

Sylwuś, jestem ,jestem, śledzę co prawda nie tak już często poczynania starych i nowych właścicieli niewielkich.

U mnie posunęło się bardzo do przodu a w tej chwili skończyła się kasa, no i już wiesz, prawie stop.

Ale, mój dom jest juz zamknięty, ma okna.dach \;deska i papa, tynki wewnętrzne(zostało trochę do zrobienia w piwnicy), hydraulika,

no i już jest ogrodzony. Niespodziankę w postaci zmiany poddasza(pamiętasz Sylwuś?) opowiem niebawem.

Tymczasem pozdrawiam wszystkich.

Renia

Drodzy Niewielcy.

Tak się cieszymy dzisiejszym dniem, ze postanowiłam się z Wami naszą radością podzielić.

Od 1,5 miesiąca czekaliśmy na zamówione markizy na taras. A wiecie co się dzieje od kilku tygodni na dworze...

No i wreszcie, NARESZCIE mogliśmy usiąść na tarasie. A że taras mamy od strony południowo-zachodniej, było to do tej pory TROCHĘ UCIĄŻLIWE.

Załączam zdjęcia naszych markiz. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. A taras zrobił sie kolejnym wielkim pokojem w NIEWIELKIM:)

http://images41.fotosik.pl/309/59278f76f944ea27m.jpg

http://images45.fotosik.pl/314/3990a307a6a64f49m.jpghttp://images49.fotosik.pl/314/53b31a51e275897bm.jpg

http://images46.fotosik.pl/313/24d8edcdee42fcc8m.jpg

Renia jestem pełna podziwu, że mnie wyprzedziłaś w budowaniu :) Chętnie bym zobaczyła Twoje dzieło :)...szczerze mówiąc to nie pamiętam co planowałaś zrobić na poddaszu, może uchylisz rąbka tajemnicy? :)

Duma ładne markizy. Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia tych markiz w świetle całego domku :)

Pozdrawiam

Sylwia

Witam niewielcy sledzimy wasze poczynania,lecz jak sie u nas nic niedzieje to niema o czym pisac ale teraz jest bo mamy juz drzewko na dach na działeczce za kilka dni zaczna chłopaki działac z daszkiem nareszcie cos ruszyło,jak bedzie cos widac wkleimy fotki ,cenowo wyszło 12000 za całosc + deska czołowa ogolnie wszystko co bedzie potrzebne ,goral sie szybko z tym uporał:)

Duma markizy bardzo fajne napewno sie teraz przydaja ,kiedys tez otym pomyslimy:)

POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH

krzychur wreszczie udało Wam się z tym drzewem i rzeczywiście szybko się uporali .... więc czekamy teraz na fotki wieźby ;)

A u mnie też na razie cisza, tynki dopiero za dwa tygodnie a ja lubie jak coś się dzieje. Dla mnie dzień bez pracy na budowie to dzień stracony haha.........ale już niedługo. Zamówiliśmy w końcu bramę garażową ale dalej jeszcze nie wiemy co z drzwiami. Te z naświetlem wychodzą około 3 tys. ale już chyba tyle trzeba będzie na nie poświęcić.

Pozdrawiam

Sylwia

Edytowane przez sylwiap-w29

WITAM, w przyszłym tygodniu wybieram się z rodzinką do rodziny koło Kraśnika, bardzo nam zależy na obejrzeniu Niewielkiego na żywo, wymiany doświadczeń, zdobyciu cennych uwag, dlatego jeśli ktoś z Kraśnika, czy z woj. lubelskiego zechciałby z nami się spotkać to chętnie przyjedziemy. U nas robota ruszyła na działce, mamy wylane ławy :) i ogólnie zarys naszego niewielkiego na działce. Pozdrawiam.

NIEWIELCY

hej mamy prosbe ,kiedys gdzies ogladalismy na zdjeciach u kogos z was jak macie zrobiona łazienke na pietrze chodzi konkretnie o prysznic :) myslimy a nawet chcemy zrobic taki prysznic dzieciakom tylko tam trzeba jakos powiekszyc ta łazienke tzn przesunac scianke do klatki schodowaj jak to zrobic zeby było ok i jesli ktos moze przypomniec i wkleic te fotki jeszcze raz bylibysmy wdzieczni:)nawet bardzo:)

ps: jeszcze kilka dni i beda robic wiezbe

pozdrawiamy

aneta i krzysiek

WOW

super łaziekna fajnie rozmieszczona ,ale juz wiem od sylwi ze nietrzeba tam zadnej scianki przesuwac zeby tez prysznic wstawic no i teraz jak widzimy wasza łazienke to juz jestesmy tego pewni,to ma byc łazienka dla dzieci wiec teraz musza miec wanne a jak podrasna to beda pewnie chciali miec prysznic to juz bedzie stał:)naprwade bardzo fajnie zrobione,uhhh kiedy my tak bedziemy hehe,pozdrawiamy i dzieki za pomoc i szybki odzew:)