KonradRak 21.07.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 (edytowane) >duma Bardzo ładna łazienka. Mamy wersję M05b (po modyfikacjach) więc górna łazienka jest inna. Obie łazienki są prawie skończone. Zostały detale (obudowa wanny, lustro itd). Niestety skończoną będę miał dopiero za miesiąc (ekipa poszła na inną robotę). Poniżej projekt. W rzeczywistości sufit wyszedł dużo niżej (pomiary przed KG). http://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/4_1.jpg Dawno tu nie zaglądałem więc podam w skrócie dziennik budowy W marcu zrobiona została instalacja elektryczna i hydrauliczna. W kwietniu tynki i wylewki. W maju brama (Wiśniowski), drzwi wejściowe (Włoszczowa), okna (Włoszczowa Capital Sosna 3 szyby). http://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/IMG_0061_1.jpg http://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/IMG_0064_1.jpg http://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/IMG_0068_1.jpg Czerwiec to poddasze KG, łazienki, glazura w garażu, PG, i garderobach. http://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/IMG_0193_1.jpg http://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/IMG_0201_1.jpg Teraz osuszam wylewki bo chcę jak najszybciej przykleić deskę parkietową. Jest też gładź na dole. Pozdrawiam wszystkich budujących. Edytowane 21 Lipca 2010 przez KonradRak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.07.2010 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 KonradRak domek rewelacyjny Czy zdradzisz ile wyniosła Cię obudowa poddasza płytami karton-gips? Byłabym wdzięczna chociaż za przybliżoną kwotę bo jeszcze się nie zapoznałam z tym tematem Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 22.07.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 KonradRak domek rewelacyjny Czy zdradzisz ile wyniosła Cię obudowa poddasza płytami karton-gips? Byłabym wdzięczna chociaż za przybliżoną kwotę bo jeszcze się nie zapoznałam z tym tematem Pozdr. Witaj, dziękuję za ciepłe słowa . Poddasze do ocieplenia miało ok 200m2, u Ciebie na pewno jest więcej. Ocieplenia dawałem 20+5, nad sufitami 20+10 Wyliczenia w przybliżeniu: 1. Wełna Rockwool Toprock 20cm: 4500 zł 2. Wełna Rockmin Plus 5cm: 1 500 zł 3. Płyty KG, OSB (na strych), schody (na strych), gładź, profile, taśmy itd: 7000 zł 4. Robocizna: 12000 zł W sumie jakieś 25000 zł więc powinnaś przygotować się na jakieś 30000 zł. Zmykam na budowę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekwj 22.07.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witam wszystkich niewielkich jestem nowy na forum mój domek już nakryty. Planuje w tym roku zrobić ogrzewanie i wodę. A wszystko czas i pieniądz pokażę co dalej i kiedy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 22.07.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witaj wojtekwj którą wersję budujesz? KonradRak dziekuję za wyczerpującą odpowiedź Rzeczywiście nasz dasz dach jest obszerniejszy ale chyba ocieplenie zrobimy sami. Jednak do płyt karton-gips już bym wolała kogoś doświadczonego Bo już nie jeden mówił, że zrobienie ich jest proste jak barszcz a potem tragedia jak coś popęka. Tak, zawsze można zwalić na ekipę i domagać się poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekwj 22.07.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witam ponowniebuduje m05. Podniesiony o trzy pustaki, z podpiwniczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 22.07.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witaj wojtekwj którą wersję budujesz? KonradRak dziekuję za wyczerpującą odpowiedź Rzeczywiście nasz dasz dach jest obszerniejszy ale chyba ocieplenie zrobimy sami. Jednak do płyt karton-gips już bym wolała kogoś doświadczonego Bo już nie jeden mówił, że zrobienie ich jest proste jak barszcz a potem tragedia jak coś popęka. Tak, zawsze można zwalić na ekipę i domagać się poprawek Jeśli macie dużo czasu to warto coś dać od siebie ale w rzeczywistości nawet ułożenie wełny między krokwie nie jest takie proste. Mój pierwszy 'fachowiec' został wygoniony z budowy jak zabrał się do profili i KG.Wełnę też trzeba było po nim poprawiać. Katastrofa. Mam drugą niby profesjonalną ekipę ale trzeba ich pilnować bo były już poprawki. Profile zastosowali pionowe i poziome dopiero KG. Znajdź kogoś kto zajmuje się tym zawodowo a nie dorywczo. Trzeba mieć do KG zdolności modelarskie . W przyszłym tygodniu prawdopodobnie zaczną mi ocieplać budynek. Tylko jeszcze ostateczny kolor elewacji nie jest wybrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 23.07.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Witamy wojtekwj:) miło ze ktos do nas doaczył Kondrad powiem ci ze niemyslałem ze koszty ocieplenia i połozenia KG to az taka kwota ale dzieki za sciagniecie mnie z orbity hehe,tera wiemy z sylwia na co sie nastawiac uf ciagnie za kieszen ten nasz niewieki no ale co zrobic nie my sami:) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejViki 24.07.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam wszystkich " NIEWIELKICH". Zamierzamy wraz z żoną kupić projekt niewielkiego w podstawowej, najmniejszej wersji. Niestety widzę w nim dwie wady. Łazienka na parterze jest bardzo mała oraz wejście z pomieszczenia gospodarczego do domu znajduje się w strefie nocnej. Zastanawiam się czy byłaby możliwość powiększenia tej łazienki kosztem pomieszczenia gospodarczego. Wtedy łazienka byłaby większa o szerokość drzwi do pomieszczenia gospodarczego. Ale tutaj się pojawia taki problem że wtedy nie ma gdzie zrobić wejścia do tego pomieszczenia. Może dałoby się wtedy przeprojektować schody aby się zaczynały wcześniej i wtedy z przedsionka może dałoby się wyprowadzić drzwi pod schodami do pomieszczenia gospodarczego. Czy ktoś z forumowiczów próbował zrobić cokolwiek aby powiększyć łazienkę? Może znaleźliście inny sposób rozwiązania tego problemu. Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekwj 24.07.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Cześć andrzej i vikija w moim niewielkim wersja podstawowa zrobiłem podpiwniczenie w pomieszczeniu gospodarczym (tym większym) zrobiłem łazienkę a tam gdzie miała być łazienka powstała garderoba, garaż został przedłużony do końca. Oczywiście zależy też czym zamierzasz ogrzewać mieszkanie jeśli gazem to możliwe ze nie potrzebujesz piwnicy ,ale jak ogrzewaniem opałowym to możesz zastanowić się nad piwnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz12879 25.07.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 WITAM, w przyszłym tygodniu wybieram się z rodzinką do rodziny koło Kraśnika, bardzo nam zależy na obejrzeniu Niewielkiego na żywo, wymiany doświadczeń, zdobyciu cennych uwag, dlatego jeśli ktoś z Kraśnika, czy z woj. lubelskiego zechciałby z nami się spotkać to chętnie przyjedziemy. U nas robota ruszyła na działce, mamy wylane ławy i ogólnie zarys naszego niewielkiego na działce. Pozdrawiam. Szkoda że tak rzadko zaglądam na forum i dopiero dzisiaj przeczytałem twojego posta, jeśli jeszcze kręcisz się okolicy Kraśnika to masz do mnie całkiem nie daleko bo jakieś 50km . Buduje w Nisku kole Stalowej Woli, więc jak by co to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejViki 26.07.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Cześć andrzej i viki ja w moim niewielkim wersja podstawowa zrobiłem podpiwniczenie w pomieszczeniu gospodarczym (tym większym) zrobiłem łazienkę a tam gdzie miała być łazienka powstała garderoba, garaż został przedłużony do końca. Oczywiście zależy też czym zamierzasz ogrzewać mieszkanie jeśli gazem to możliwe ze nie potrzebujesz piwnicy ,ale jak ogrzewaniem opałowym to możesz zastanowić się nad piwnicą. Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Fajny pomysł. Tylko wtedy wychodzi łazienka na ponad 10 m. Z jednej skrajności w drugą. Ale w sumie to można zrobić łazienkę z pralnią. Powiedz mi jeszcze w którym miejscu zrobiłeś schody do piwnicy i o ile wzrosły koszty budowy domu po wybudowaniu piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 26.07.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam niewielcy jaka macie dachowke na dachu ,czytam na forum ale jakos najgorzej to wypada ruppcermika ,niewiem co wybrac zeby było dobrze to jest dach no i ma byc ładny i solidny przez kiladziesiat lat pozdrawiam napiszcie co wy kładliscie i jakie sa wrzenia pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekwj 26.07.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Fajny pomysł. Tylko wtedy wychodzi łazienka na ponad 10 m. Z jednej skrajności w drugą. Ale w sumie to można zrobić łazienkę z pralnią. Powiedz mi jeszcze w którym miejscu zrobiłeś schody do piwnicy i o ile wzrosły koszty budowy domu po wybudowaniu piwnicy. schody do piwnicy zrobiłem pod tymi schodami co idą na piętro (zachodzą na siebie) , wiatrołap sie zmniejszył przez to i łazienka. Koszty wybudowania piwnicy to dokładanie nie liczyłem około 15-20 tyś . Piwnica - beton(strop,schody) , bloczki betonowe, drut, wykop, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 27.07.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Hej widze ze na moje (wrzenia heheheh)wrazenia miało byc - nikt nieodpisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 27.07.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Własnie rozmawiałem z moim majstrem z budowy i mowi ze teraz brass ma dobra co wy na to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekwj 27.07.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Ja dach mam z dachówki cementowej - euronit . Jest lzejsza od ceramicznej i tansza , ładnie sie prezentuje i była w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 28.07.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja dach mam z dachówki cementowej - euronit . Jest lzejsza od ceramicznej i tansza , ładnie sie prezentuje i była w dobrej cenie. Hej:) czekam na wycene a potem zobaczymy ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz12879 01.08.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Nam spodobała się Universo - Carna Angoba, produkt WINENBERGER , jest to ciężka masywna dachówka Ps. dach w tym projekcie jest bardzo kosztowny - dachówka i akcesoria 22500 zł- więźba 8000 zł- orynnowanie 6300 zł- okna Fakro, 6szt wedle projektu + jedno w łazience 10500 zl- robocizna + łaty + kontrłaty 22000 zł Razem 69 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 01.08.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Razem 69 300 zł u nas też cały dach z robocizną i oknami wydzedł 65 tys....ciężko na nim zaoszczędzić i niewątpliwie jest to największy wydatek w tym domku...do tego nie mamy jeszcze podbitki i ocieplenia wełną mineralną ale to już chyba będziemy sami robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts