sylwiap-w29 17.08.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam Straszna tutaj cisza więc mam pytanie. Czy dawalicie ocieplenie (styropian) na murach zewnętrznych nad podbitką? Chodzi mi o ten kawałek ściany, który jest pod okapem. Zastanawiam się czy najpierw robić ocieplenie czy podbitkę ale chyba najpierw styropian a później podbitka? Pozdr. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 17.08.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam Straszna tutaj cisza więc mam pytanie. Czy dawalicie ocieplenie (styropian) na murach zewnętrznych nad podbitką? Chodzi mi o ten kawałek ściany, który jest pod okapem. Zastanawiam się czy najpierw robić ocieplenie czy podbitkę ale chyba najpierw styropian a później podbitka? Pozdr. Sylwia Hey Sylwia Oczywiście, że izolację trzeba dawać do samej góry. Wykonawca wie to doskonale więc nie musisz się zastanawiać. Podbitka na końcu. Ja w ostatniej chwili zdecydowałem się na podbitkę drewnianą i zrobię to dopiero w przyszłym roku. Za tydzień powinni mi kłaść kolor. Jak skończą umieszczę fotki. Pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.08.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Hey Sylwia Oczywiście, że izolację trzeba dawać do samej góry. Wykonawca wie to doskonale więc nie musisz się zastanawiać. Podbitka na końcu. Ja w ostatniej chwili zdecydowałem się na podbitkę drewnianą i zrobię to dopiero w przyszłym roku. Za tydzień powinni mi kłaść kolor. Jak skończą umieszczę fotki. Pozdrawiam ... Też zrobimy podbitkę dopiero w przyszłym roku ale zamierzamy sami się z nią "pobawić" więc stąd moje pytanie ale już wszystko wiem ... dzięki Czekam na zdjęcia kolorku elewacji Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo-ml 19.08.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 witam wszystkich budowniczych Niewielkiego, Jestem posiadaczem projektu Niewielki M05a wariant1,na chwile obecną jestem dopiero w fazie adaptacji projektu u architekta i kompletowania wszelkich dokumentów w celu uzyskania pozwolenia na budowę, zmiany jakie chcę dokonać w projekcie są w sumie niewielkie: 1. usunięcie filarka w oknie w kuchni2. usunięcie drzwi tarasowych przy kominku3. podwyższenie o dwa pustaki ( jeszcze w fazie zastanawiania)i najważniejsze4. zamiana ogrzewania na piec na paliwo stałe i przeniesienie go do pomieszczenia za garażemjednak architektka po zastanowieniu powiedziała że z uwagi na to że to pomieszczenie wg. projektu ma tylko 155 szerokości istnieje obawa że to pomiesczenie może okazać się za małe w związku z gabarytami do normalnego użytkowania pieca, np. ciężkie dojście podczas czyszczenia itp., że mogą wystąpić z uwagi na niewielką szerokość kłopoty z podłączeniem pieca. szerokość 155 nie stoi na przeszkodzie aby ten piec tam umieścić ale mogą wystąpić problemy takie nazwijmy to typowo użytkowe. Czy przenosiliście piec do pomieszczenia za garażem nie zmieniając wymiarów pomieszczenia?Czy spotkaliście się z takim problemem u waszych architektów?Osoby które przeniosły piec czy naprawdę mają kłopoty z użytkowaniem go? czy były kłopoty z podłączeniem? Za wszelkie odpowiedzi i sugestie z góry dziękujępozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 20.08.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) Czy przenosiliście piec do pomieszczenia za garażem nie zmieniając wymiarów pomieszczenia? Czy spotkaliście się z takim problemem u waszych architektów? Osoby które przeniosły piec czy naprawdę mają kłopoty z użytkowaniem go? czy były kłopoty z podłączeniem? Za wszelkie odpowiedzi i sugestie z góry dziękuję pozdrawiam Marcin tak, my mamy przeniesioną kotłownie za garaż. Architekt, który robił zmiany nie mówił, że kotłownia jest za wąska Właśnie jesteśmy na etapie szukania pieca, nawet chcemy z podajnikiem czyli ten szerszy. Pytałam w sklepach czy nasza kotłownia nie będzie za wąska i nikt nie widział problemu większego. Mogą być małe nie dogodności ale bez przesady ... Zresztą właśnie też jestem w temacie i jak coś się okaże nie tak z tą kotłownią to napisze Pozdrawiam Sylwia Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo-ml 20.08.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 tak, my mamy przeniesioną kotłownie za garaż. Architek który, robił zmiany nie mówił że kotłownia jest za wąska Właśnie jesteśmy na etapie szukania pieca, nawet chcemy z podajnikiem czyli ten szerszy. Pytałam w sklepach czy nasza kotłownia nie będzie za wąska i nikt nie widział problemu większego. Mogą być małe nie dogodności ale bez przesady ... Zresztą właśnie też jestem w temacie i jak coś się okaże nie tak z tą kotłownią to napisze Pozdrawiam Sylwia dzieki za odpowiedź sylwia, też mi się wydaje przeglądając wszelakie info o piecach że małe niedogodności mogą być ale teraz jest takie zróżnicowanie w ich typach gabarytach itp. że chyba da rade jakoś to przeskoczyć. dzieki za odpowiedź i jak byś w temacie jeszcze coś odkryła niepokojącego to pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 20.08.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) hugo-ml jeden sprzedawca mi powiedział, że z jednej strony nie musi być wcale odstępu od ściany a z drugiej wystarczy 30 cm żeby np. wymienić co 3 lata ślimaka (tego z pieca oczywiście ) ... jednak tutaj być może trzeba będzie znaleźć własnie kompromis pomiędzy piecem, który chcę mieć a piecem, który możemy mieć...no ale czasem z czegoś trzeba zrezygnować i tyle Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 24.08.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 http://lh5.ggpht.com/_y3bJD5CY9n8/THPwVVaILGI/AAAAAAAAAPw/JPzvO_-5Pps/s640/002.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 24.08.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 http://lh3.ggpht.com/_y3bJD5CY9n8/THPxrmZFYRI/AAAAAAAAAP4/AljLag9f8LA/s640/005.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 24.08.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 http://lh6.ggpht.com/_y3bJD5CY9n8/THPyuoz0M1I/AAAAAAAAAQA/zYp1nxNjlsY/s640/008.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz12879 25.08.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Bardzo ładne duże okna, jak możesz to zrób fotki podśóbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 25.08.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Andzia takie postępy i Ty dopiero teraz się chwalisz A jak daleko jesteście z wykończeniami w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 26.08.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Andzia takie postępy i Ty dopiero teraz się chwalisz A jak daleko jesteście z wykończeniami w środku? Witam. W środku po mału zaczynamy wykończeniówkę. Jeszcze schną wylewki, a my kupujemy płytk,i podłogi i całą resztę. A jak to u Ciebie Sylwia wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 27.08.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 witam dawno mnie tu niebyło ,ale musze sie pochwalic ,poniewaz udało sie jednak podniesc o dwa pustaki ,ups ciesze sie ,i to tyle bo drzewo na dach juz lezy miesiac ale panowie na innej budowie i czekac trzeba ale moze juz za kilka dni rusza u nas pozdrawiam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73f33d5db7c6e2c5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b7792393088d22b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 27.08.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Anndzie ładne duze okna fajnie to wyglada:) czekamy na fotki z wykonczeniówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 28.08.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Bardzo ładne duże okna, jak możesz to zrób fotki podśóbitki Chodziło ci o to? http://lh5.ggpht.com/_y3bJD5CY9n8/THirX0EJ7LI/AAAAAAAAAQI/gvJUYc6mA-Q/s640/005.JPG http://lh5.ggpht.com/_y3bJD5CY9n8/THirYaeXLJI/AAAAAAAAAQM/qifTWe-IUEE/s640/006.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz12879 29.08.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Czy ktoś z was przerabiał temat docieplania poddasza nie wełną mineralną tylko pianą POLIURETANOWĄ ? wydaje mi się że to bardzo skuteczny pomysł. Która piana bardziej nadaje się na poddasze ?- otwartokomórkowa ?- zamkniętokomórkowa ? Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez mariusz12879 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.08.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Andzia to zaszaleliście, szybko Wam idzie U mnie niestety nie tak prędko. Mamy SSZ, elektykę i tynki w środku. Od jutra zaczynamy dalsze instalacje: wod-kan, C.O i jak dla mnie to chyba najgorszy etap budowy .... już od tygodnia wybieramy kocioł i mam dosyć, tyle tego jest, że głowa boli Ale jakoś damy radę krzychur gratuluje... to teraz czekamy na dach Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 01.09.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 (edytowane) Andzia to zaszaleliście, szybko Wam idzie U mnie niestety nie tak prędko. Mamy SSZ, elektykę i tynki w środku. Od jutra zaczynamy dalsze instalacje: wod-kan, C.O i jak dla mnie to chyba najgorszy etap budowy .... już od tygodnia wybieramy kocioł i mam dosyć, tyle tego jest, że głowa boli Ale jakoś damy radę :) Sylwia to tylko pozory, jesteśmy niewiele przed Tobą. Ja też jeszcze kotła nie mam, wkładów w kominach, dopiero grzejniki będą montowane. Zrobiona elewacja sprawia wrażenie mieszkalności, a w środku wyprzedzamy cię w sumie o wylewki, ale to było niecałe 2 dni roboty. Ale od poniedziałku ruszamy z resztą. Teren się też porządkuje. A ja dziś muszę kupić płytki do garażu i kotłowni. Do łazienek mam już wybrane. Może ktoś podpowie jakie? Edytowane 1 Września 2010 przez Anndzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 01.09.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 A ja dziś muszę kupić płytki do garażu i kotłowni. Do łazienek mam już wybrane. Może ktoś podpowie jakie? to jednak jesteś o krok milowy przedemną bo ja mam zamiar myśleć o płytkach, panelach, kominkach dopiero jak śniegi spadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts