mariusz12879 02.01.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 M 05a może być ? Bo taki właśnie buduje w Nisku kole Stalowej Woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 03.01.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam.Dziękuje za szybką odpowiedz.Co prawda liczyliśmy na odzew forumowiczów z okolic Tarnowa,Krakowa lub Rzeszowa(mamy o wiele bliżej).Jeśli jednak nie będzie odzewu,a złoży się tak,że zarówno pan jak i my będziemy posiadali wolny czas to chętnie skorzystamy z żoną z pańskiego zaproszenia.Pozdrawiamy:D:D:D:D:D:D:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fijasek 05.01.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 WitamJak co to zapraszam do Krakowa M05b chyba najmniej popularny wariant . Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego i powoli muruje ścianki działowe ale mrozy troch to spowalniają.Pozdrawiam wszystkich Niewielkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 06.01.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 sz.p. fijasek. Bardzo chętnie skorzystamy z pańskiej oferty odwiedzenia Krakowa i zobaczenia tego uroczego domu na żywo.co prawda na 8-9 stycznia mamy zaplanowany wyjazd ale może 16 styczeń będzie panu odpowiadał.w celu ułatwienia kontaktu podaję e-mail [email protected]. jeśli można to proszę o sprecyzowanie daty spotkania i adresu gdzie można zobaczyć pański domek.Dziękujemy za odzew i możliwość "zwiedzenia" niewielkiego w "realu"(myślę,że rozwieje to wiele naszych wątpliwości).pozdrawiamy.:D:D:D Już nie możemy się doczekać:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 06.01.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam,Lektura forum to kopalnia wiedzy dla "młodego" pokolenia inwestorów : ) Dziękujemy wszystkim piszącym za utwierdzenie nas w przekonaniu, że Niewielki to właśnie TEN projekt. Planujemy ruszyć na wiosnę i w związku z tym mamy ogromną prośbę do osób, które wybudowały lub budują domy w okolicach Warszawy. Bylibyśmy niezmiernie wdzięczni za możliwość obejrzenia Wielkiego na żywo. Pozdrawiemy serdecznie,Monika i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 06.01.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam nowych "Niewielkich" Fajnie, że nas przybywa na forum, zachęcam do pisania i dzielenia się przemyśleniami odnośnie tego super domku Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 09.01.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam nowych budujących. Od listopada mieszkamy w wersji M05b. Zapraszamy na oględziny do Radomia. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 09.01.2011 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam nowych budujących. Od listopada mieszkamy w wersji M05b. Zapraszamy na oględziny do Radomia. Pozdrawiam, Konrad jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilglab 10.01.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Mam pytanie do Pana KonradaRaka lub do osób które mieszkają w Niewielkim wariant średni. Podobnie jak Pan Konrad podnieśliśmy nieco Niewielkiego o 1 pustak. Zastanawiamy się z mężem czy istnieje możliwość podziału jednego pokoju na górze na dwa mniejsze, wzmacniamy konstrukcję dachu więc belek w pokojach nie będzie. Jaka jest Pana opinia lub Państwa na ten temat. Czy można to zrobić, czy powstałe w ten sposób dwa pokoiki będą w miarę przestrzenne i ustawne? Zgóry dziękuje za podpowiedź. Dominika i Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 12.01.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Mam pytanie do Pana KonradaRaka lub do osób które mieszkają w Niewielkim wariant średni. Podobnie jak Pan Konrad podnieśliśmy nieco Niewielkiego o 1 pustak. Zastanawiamy się z mężem czy istnieje możliwość podziału jednego pokoju na górze na dwa mniejsze, wzmacniamy konstrukcję dachu więc belek w pokojach nie będzie. Jaka jest Pana opinia lub Państwa na ten temat. Czy można to zrobić, czy powstałe w ten sposób dwa pokoiki będą w miarę przestrzenne i ustawne? Zgóry dziękuje za podpowiedź. Dominika i Kamil Podniesienie ścianki o 1 pustak to dobry pomysł. Dzięki temu można wykorzystać całą powierzchnię stropu i nie murować ścianek kolankowych jak w projekcie. Rezygnując z garderoby można podzielić całą stronę na 2 małe pokoje ale będą to maleństwa. Sporo podłogi ale mnóstwo skosów. Jeśli macie lub planujecie 3 dzieci to trzeba tak zrobić ale jeśli nie to zostawcie 2 duże pokoje na górze i garderoby. U nas w jednym pokoju mieszka 5 letni syn i 3 letnia córeczka. Drugi pokój jest naszą sypialnią. Jak dzieci podrosną to każde będzie miało swój pokój. My schodzimy na dół. Dla nastolatka 1 duży pokój i garderoba to idealne rozwiązanie. Po to uciekliśmy z bloku aby mieć dużo przestrzeni. Dlatego też na dole zrobiliśmy aneks kuchenny zamiast kuchni. Zwęziliśmy wiatrołap aby kuchnia miała 3,2m szerokości. Dzięki temu zostało na salon i 'jadalnię' 35m2. Z powodu małego salonu zrezygnowaliśmy z wersji 05a. Kolega mieszka w tej wersji więc mogłem porównać na żywo obie wersje m05a i m05b (domy były na tej samej ulicy nawet ). Jakie zmiany jeszcze radzę: 1. Namawiam na okna dachowe 160cm. Dałem niestety 140 i żałuję 2. Wydłużyć łazienkę na górze i dać 1 okno centralnie (zmieści się 140) 3. zlikwidować wnękę na szafie na dole na korzyść powiększenia łazienki 4. Nie murować ścianki między schodami (tu projektant popełnił błąd). Wyszedł bunkier. Wywaliłem kawałek tej ściany i rozkułem połowę grubości. 5. Doświetlić oknem klatkę schodową. Jak chciałem je dołożyć to było już za późno bo coś tam przeszkadzało (element więźby) 6. Zrobiliśmy sufity na wysokości 2,78m i na dużej otwartej przestrzeni (salon+kuchnia) wydaje mi się idealnie. Mimo, że ja i żona jesteśmy niscy. Sąsiad ma sufit na wysokości 2,6m (dał 30 cm styropianu na podłogę bo wszędzie ogrzewanie) i mam wrażenie, że sufit spada na głowę Jeśli macie jeszcze jakieś szczegółowe pytania piszcie. > sylwiap-w29 Sylwia, mieszka się super. Odśnieżanie to moje hobby . Czasami widzę w pobliżu sarenki, zające często. Cisza, spokój. Nawet wszelkie niedoróbki które zauważyłem po zamieszkaniu już mnie nie denerwują. Tylko ten kredyt ech :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 13.01.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 http://lh5.ggpht.com/_y3bJD5CY9n8/THPwVVaILGI/AAAAAAAAAPw/JPzvO_-5Pps/s640/002.JPG Witam,nie jestem z tego wątku (zaczynam na wiosnę zieloną równinę z muratora)Pani kolorystyka domku mnie zachwyciła:D Proszę mi podać kolor dachówki,elewacji i okien:D CUDNIAŚCIE TO WYSZŁO!A takie barwy akurat mi pasują.Myslałam o grafitowym dachu ale ten Pani jest śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 14.01.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 > sylwiap-w29 Sylwia, mieszka się super. Odśnieżanie to moje hobby . Czasami widzę w pobliżu sarenki, zające często. Cisza, spokój. Nawet wszelkie niedoróbki które zauważyłem po zamieszkaniu już mnie nie denerwują. Tylko ten kredyt ech :/ Za takie uroki, darmowa siłownia przy odśnieżaniu, gratisowe zoo na swoim podwórku, to kiedyś się tam ten kredyt spłaci Chociaż domyślam się, że boli : / A jak tam wyszedł w końcu ten kącik kominkowy i łazienka w realu? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilglab 17.01.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Panie Konradku, dziękujemy Panu za cenne uwagi i wskazówki, zostawiamy górę tak jak jest w projekcie. Co do łazienki to też chcemy umieścić 1 okno, umieszczając zdjęcia na forum podpowiedział nam Pan tą zmianę i pokazał że jest to wykonalne i bardzo nam się podoba Pana Niewielki. Pozdrawiamy. Dominika i Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertMagda 19.01.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 planujemy zakupić projekcik Niewielkiego M05a a najbliższym okresie. Czy ktoś może ma wybudowany domek albo jest w trakcie budowy w woj. wielkopolskim lub okolicy? Chętnie byśmy obejrzeli jak domek w realu wygląda. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 21.01.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 my wraz z żona jesteśmy po oględzinach m05 wersja b(podziękowania dla pana fijaska za gościnę i rady)pomimo,że mamy wersję m05.muszę przyznać,że domek robi wrażenie.jest przestronny i uroczy.już nie możemy doczekać się kwietnia(pierwsze wbicie łopaty).myślę,że w sierpniu będziemy mogli zaprosić chętnych z małopolski do oglądania stanu surowego.grono "niewielkich" szybko rośnie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asa24 21.01.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam,Czy ktos probowal przeniesc kotlownie do pomieszczenia gospodarczego za garazem? Czy to jest dobry pomysl? Prosze o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fornalowie 21.01.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) my wybudowaliśmy dom w okolicach rzeszowa, jak narazie jestesmy zadowoleni polecamy!!! Witam na forum: proszę o pomoc i doradztwo. Nie tak dawno kupiliśmy domek "Niewielki 05" w stanie surowym zamknietym i chcemy go wykończyć, przynajmniej dół tak żeby nie zabolało finansowo. Co myślicie o tym: łazienkę przenieść w miejsce pomieszczenia gospodarczego od strony frontu, w miejscu poprzedniej łazienki zrobić garderobę. Więc gdzie to pomieszczenie gospodarcze??? Myslałem żeby rezygnując z jednego miejsca samochodowego od strony mieszkalnej przedłużyć pomieszczenie gospodarcze z za garaza gdzie chciałbym umieścić kotły gazowy i węglowy z zasobnikiem. Jak to zrobić aby było wszystko OK w zależności od kominów? Czy ktoś wybudował to "cudeńko" w pobliżu Rzeszowa? Mógł bym zerknąć na Wasze dokonania. Może i mnie coś oświeci. Pozdrawiam i czekam na pisane rozmowy Krzysiek z Rzeszowa:cool: Edytowane 22 Stycznia 2011 przez Fornalowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.01.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam, Czy ktos probowal przeniesc kotlownie do pomieszczenia gospodarczego za garazem? Czy to jest dobry pomysl? Prosze o odp. my mamy tak zorobione i myślę, że to był dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.01.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Fornalowie ale Wy macie M05 czy M05a ? Bo M05 jest z garażem na jeden samóchód. My w naszym M05a mamy dwa pomieszczenia gospodarcze, jedno z przodu między klatką schodową a garażem a drugie z tyłu za garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.01.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 http://img42.imageshack.us/img42/9812/niewielkiparter4.jpg Uploaded with ImageShack.us to są nasze rzuty, wyszło fajnie w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts