sylwiap-w29 25.02.2011 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Witam wszystkich, Jestem nowa na tym forum i powiem szczerze, że ucieszyło mnie 181 stron na temat wymarzonego projektu, ale... No właśnie, ciężko mi będzie znaleźć informacje, tym bardziej, że od pierwszego wpisu minęły już cztery lata, a interesuje mnie obejrzenie domku już stojącego, albo się kończącego budować. Jesteśmy z mężem z Kołobrzegu i bardzo chętnie byśmy dojechali gdzieś ze swoją roczną latoroślą obejrzeć wymarzone nasze małe co nieco Nie złoście się i nie mruczcie pod nosem - ech... Już raz ten wątek był poruszany... ech... już się ktoś o to pytał.... Pozdrawiam mieszkających, budujących i marzących o Niewielkim secreta Witaj miło, że kolejna osoba dołączyła do sympatyków naszego domku ...... tak samo radzę troszkę przeczytać forum, bo sporo się dowiesz, sama też kiedyś czytałam ... A w razie czego pytać na bieżąco .... A latorośl to dziewczynka czy chłopczyk? Edytowane 25 Lutego 2011 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secreta 25.02.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Latorośl płci żeńskiej W weekend postawiliśmy sobie z mężem cel - NIEWIELKI . Mam nadzieję, że zadecydujemy i zamkniemy temat projektu, bo wbrew opiniom nie budowa, ale wybór tego co się chce budować jest najtrudniejszy. Przynajmniej tak mi się wydaje... Tysiące projektów przejrzanych, setki katalogów i ciągle nie było to, a jak już było to to znajomy architekt i budowlaniec kręcił głową i pytał "chcecie wyrzucać pieniądze" ? Oczywiście, że nie ! Niewielki był projektem, który wybraliśmy zanim maleństwo było na świecie i to był pierwszy TEN. I sprawdza się stara prawda, że pierwszy wybór jest najlepszy Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 25.02.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Latorośl płci żeńskiej my też mamy 6-cio miesięczną latorośl ale płci męskiej W weekend postawiliśmy sobie z mężem cel - NIEWIELKI . Mam nadzieję, że zadecydujemy i zamkniemy temat projektu, bo wbrew opiniom nie budowa, ale wybór tego co się chce budować jest najtrudniejszy. Przynajmniej tak mi się wydaje... Tysiące projektów przejrzanych, setki katalogów i ciągle nie było to, a jak już było to to znajomy architekt i budowlaniec kręcił głową i pytał "chcecie wyrzucać pieniądze" ? Oczywiście, że nie ! Niewielki był projektem, który wybraliśmy zanim maleństwo było na świecie i to był pierwszy TEN. I sprawdza się stara prawda, że pierwszy wybór jest najlepszy masz moje słowo, że będze to dobry wybór ale jeszcze się chyba nie pochwaliłaś który wariant wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secreta 26.02.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wybraliśmy M05a - nie za duży, nie za mały, w sam raz - naniosłam kilka swoich poprawek, jak miałam wenę twórczą, nie ukrywam, że informacje zawarte na ty forum mi w tym pomogły Dzisiaj mąż da swoje propozycje i dojdziemy do consensusu. Ale od razu mam pytanko, widzę, że ten wątek był już przerabiany i różne są opinie - klatka schodowa i schody - doświetlać czy nie, schody murowane czy drewniane. Jak dobrze pamiętam ze zdjęć ( sylwiap-w29 ) wy macie u siebie murowane. Dlaczego taki wybór ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 26.02.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 klatka schodowa i schody - doświetlać czy nie, Nie widziałam na żywo nie doświetlonej klatki schodowej ale bałam się, że wyjdzie ponuro i doświetliliśmy dlatego myślę, że warto schody murowane czy drewniane. Jak dobrze pamiętam ze zdjęć ( sylwiap-w29 ) wy macie u siebie murowane. Dlaczego taki wybór ? Wybraliśy murowane nie tylko dlatego, że tak przewiduje projekt. Jakoś wolę chodzić (czasem zbiegać ) po stabilniejszych schodach. Drewniane lub te systemowe wydają mi się też trochę głośne. Może dlatego, że tutaj gdze mieszkam teraz są takie i gdy ktoś po nich wchodzi, to się nisie po całym domu. Nie wiem, może nie każde takie schody tak się zachowują ale już jestem jakoś uprzedzona. Dlatego też wybraliśmy betonowe i ze spocznikiem, trochę je poszerzyliśmy. A i jeszcze jeden plus takich schodów jest taki, że przy budowie nie musisz wchodzić po drabinie na góre bo zalewa się je razem ze stropem A jakie jeszczez zmiany wprowadzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 27.02.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Forum lekko się ożywiło, idzie wiosna : ) W telegraficznym skrócie - będziemy budować wersję m05b - tutaj ukłon w stronę Konrada z Radomia : ) - projekt jest szyty na naszą miarę. Załatwiamy papierzyska (elektrownia - i od razu pytanie - o jaki przydział mocy występowaliście?, geodeta, architekt, wodociągi i inne drobiazgi). Zmiany? Niewielkie - dodatkowe okno w salonie, powiększenie łazienki na dole kosztem wnęki na szafę, góra - jedno duże okno w łazience, likwidacja ściany przy klatce schodowej, powiększenie tarasu, nieduże podniesienie ścianki kolankowej, drobne kuchenne przeróbki Uf... decyzja podjęta, klamka zapadła : ) P.S. Nowy projekt Pani Małgosi C-M - bez urazy - nie wzbudza mojej euforii. Jest bardziej "dworkowy", zniknęła garderoba+łazienka+sypialnia na dole, salon lekko ponadwymiarowy - jak dla mnie - pokoje na górze? no cóż... rzecz gustu P.S.1 Konrad - wrzuć proszę na forum zdjęcia wykończonego domu - to wzór dla przyszłych budujących : ) Gdzie macie rozdzielnię elektryczną? Zgodnie z projektem? Pozdrawiamy serdecznie wszystkich Niewielkich: ) Monika i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 27.02.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Wybraliśmy M05a - nie za duży, nie za mały, w sam raz - naniosłam kilka swoich poprawek, jak miałam wenę twórczą, nie ukrywam, że informacje zawarte na ty forum mi w tym pomogły Pzdr m05a to także mój typ. świetny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 27.02.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Wybraliśy murowane nie tylko dlatego, że tak przewiduje projekt. Jakoś wolę chodzić (czasem zbiegać ) po stabilniejszych schodach. Drewniane lub te systemowe wydają mi się też trochę głośne. Może dlatego, że tutaj gdze mieszkam teraz są takie i gdy ktoś po nich wchodzi, to się nisie po całym domu. Nie wiem, może nie każde takie schody tak się zachowują ale już jestem jakoś uprzedzona. Dlatego też wybraliśmy betonowe i ze spocznikiem, trochę je poszerzyliśmy. A i jeszcze jeden plus takich schodów jest taki, że przy budowie nie musisz wchodzić po drabinie na góre bo zalewa się je razem ze stropem mnie chyba też przekonałaś, jak wiesz miałam problem z wyborem schodów pomiędzy murowanymi a drewnianymi, ale wydaje mi się, że murowane faktycznie będą lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 27.02.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Forum lekko się ożywiło, idzie wiosna : ) W telegraficznym skrócie - będziemy budować wersję m05b - tutaj ukłon w stronę Konrada z Radomia : ) - projekt jest szyty na naszą miarę. Załatwiamy papierzyska (elektrownia - i od razu pytanie - o jaki przydział mocy występowaliście?, geodeta, architekt, wodociągi i inne drobiazgi). Zmiany? Niewielkie - dodatkowe okno w salonie, powiększenie łazienki na dole kosztem wnęki na szafę, góra - jedno duże okno w łazience, likwidacja ściany przy klatce schodowej, powiększenie tarasu, nieduże podniesienie ścianki kolankowej, drobne kuchenne przeróbki Uf... decyzja podjęta, klamka zapadła : ) P.S. Nowy projekt Pani Małgosi C-M - bez urazy - nie wzbudza mojej euforii. Jest bardziej "dworkowy", zniknęła garderoba+łazienka+sypialnia na dole, salon lekko ponadwymiarowy - jak dla mnie - pokoje na górze? no cóż... rzecz gustu P.S.1 Konrad - wrzuć proszę na forum zdjęcia wykończonego domu - to wzór dla przyszłych budujących : ) Gdzie macie rozdzielnię elektryczną? Zgodnie z projektem? Pozdrawiamy serdecznie wszystkich Niewielkich: ) Monika i Marcin Witajcie, Zdjęć wnętrza nie umieszczałem bo ciągle coś niedokończone ale dla Was i Sylwii zrobię wyjątek . Standardowa moc przyłączeniowa to 12kW. Rozdzielnię elektryczną mam w garażu między bramą a drzwiami do kotłowni. Z czego ostatecznie będziecie budować ściany ? Poniżej nasze klony 'pomagające' rozpakowywać meble http://www.imagic.pl/files/15086/thumbs/Copy%20%281%29%20of%20IMG_0001_1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 27.02.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) http://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/IMG_0013_1.JPGhttp://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/IMG_0019_1.JPGhttp://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/Copy (1) of IMG_0015_1.JPGhttp://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/Copy (1) of IMG_0014_1.JPGhttp://www.imagic.pl/files/15086//thumbs/IMG_0016_1.JPG Edytowane 27 Lutego 2011 przez KonradRak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 27.02.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Po dywagacjach Ytongowych, "Siuporeksowych" oraz wręcz twórczym i innowacyjnym pustaku styropianowym wypełnianym betonem stanęło na poczciwej ceramice. Dzięki za fotki, kominek jest rewelacyjny. Klony to coś w co warto inwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 27.02.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 mnie chyba też przekonałaś, jak wiesz miałam problem z wyborem schodów pomiędzy murowanymi a drewnianymi, ale wydaje mi się, że murowane faktycznie będą lepsze szkoda, że nie wypowiedział się nikt kto ma schody drewniane, miałabyś wtedy plusy i minusy bo ja zapewne przedstawim Ci same negatywy dostałaś moją widomoć na prv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 27.02.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 KonradRak jak zwykle wykończony salon piękny i w moim guście A z czego macie podłoge na dole, bo widzę coś drewnianego, to deska barlinecka? Macie podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 27.02.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 P.S. Nowy projekt Pani Małgosi C-M - bez urazy - nie wzbudza mojej euforii. Jest bardziej "dworkowy", zniknęła garderoba+łazienka+sypialnia na dole, salon lekko ponadwymiarowy - jak dla mnie - pokoje na górze? no cóż... rzecz gustu ja bym powiedziała, że jest badziej nowoczesny ale przecież jest sypialnia, garderoba i łazienka na dole? jednak salon jak dla mnie to rzeczywiście też trochę za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 28.02.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 dostałaś moją widomoć na prv? tak dostałam. Wysłałam Ci odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 01.03.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 ja bym powiedziała, że jest badziej nowoczesny ale przecież jest sypialnia, garderoba i łazienka na dole? jednak salon jak dla mnie to rzeczywiście też trochę za duży. Tylko elewacja jest bardziej nowoczesna i to mi się nawet podoba. W wersji a rewelacyjnym rozwiązaniem jest sypialnia z własną łazienką i garderobą, czego w nowym projekcie nie ma. Niewielki znów nieco się rozrósł, przybyła kolumna... Zdecydowanie m05a to lepszy projekt : ) Dom Konrada to majstersztyk. Zdjęcia mogą pokazać tylko częsciowo urok domu. Sylwia, a może Ty też wrzucisz swoje fotki na forum? Proooszę : )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 01.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Niewielki znów nieco się rozrósł, przybyła kolumna... tej kolumny nawet nie zauważyłam wcześniej Myślę, że ten projekt jest dobrą alternatywą dla osób, które właśnie poszerzały "Niewielkigo" lub dla których salon był za mały. Zdecydowanie m05a to lepszy projekt : )... z tym zdaniem się zgodzę bo innego też bym nie wybrała Sylwia, a może Ty też wrzucisz swoje fotki na forum? Proooszę : )))) zdjęcia mojego domu są w linku poniżej A wykańczać zaczniemy dopiero w tym roku i myślę, że razem z wiosną bo narazie jakoś energii i weny brak :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 02.03.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 kawalątek działeczki, na której mam nadzieję kiedyś stanie mój dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 02.03.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 kawalątek działeczki, na której mam nadzieję kiedyś stanie mój dom oooo jak nastrojowo tam masz , nic innego tylko gril i kiełbse smażyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 03.03.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 oooo jak nastrojowo tam masz , nic innego tylko gril i kiełbse smażyć to też właśnie robię Zapraszam na wspólne grillowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts