sylwiap-w29 15.03.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam wszystkich "niewielkich" i nie tylko. Często oglądamy wasze domki i wreszcie postanowilismy pokazać swój. A to nasz niewielki (po lekkich zmianach) Witam Wasz domek wygląda świetnie z czerwonym gontem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kędziorki_EOP 16.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam Oto nasze zmiany Powiększyliśmy naszego Niewielkiego o 0,5 metra od strony salonu i garażu(głównie chodzilo nam o szerszy garaż). Kotłownia jest za garażem, pralnia jest z przodu domu, powiększylismy klatkę schodową (kosztem wiatrołapu), łazienka znieniła miejsce, jak widać na zdjęciu. Ścianka kalenicowa na 2 pustaki. Tak wogóle to bardzo kombinowaliśmy z góra, raz podnosiliśmy dach raz obniżaliśmy, przesuwaliśmy łazienkę ... ale jakoś wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kędziorki_EOP 16.03.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 ....a to jeszcze kilka zdjęć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 17.03.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 ....a to jeszcze kilka zdjęć suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 22.03.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) Witam wszystkich Niewielkich po długim nie udzielaniu się na tym forum. Poniżej obiecane fotki mojego Niewielkiego, zwłaszcza dla Sylwii, której przesyłam pozdrowionka A oto front domku: http://images35.fotosik.pl/558/8346f42310c5bd85m.jpg i tył z naszym HS-em http://images49.fotosik.pl/742/f425f63cd0f612c8m.jpg http://images35.fotosik.pl/559/f235e09a7fda382em.jpg http://images35.fotosik.pl/559/1a66c33495eb25afm.jpg Wygospodarowaliśmy też miejsce na małą piwnicę http://images39.fotosik.pl/736/180dd6425b183301m.jpg W chwili obecnej jesteśmy na etapie tynków wewnętrznych Pozdrawiam Mróweczka Edytowane 22 Marca 2011 przez Mróweczka74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.03.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Mróweczko, pięknie i teraz dopiero się chwalisz? .... jeszcze troche i mnie przegonisz z budową. Wpadaj częściej na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 23.03.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Mróweczko, pięknie i teraz dopiero się chwalisz? .... jeszcze troche i mnie przegonisz z budową. Wpadaj częściej na forum Oj, chyba raczej jest to nierealne, chociaż nie wiem na jakim etapie jesteś. Pewnie wykończeniówka;-), Co? Kiedy planujesz przeprowadzkę do nowego domu? Pozdrawiam Mróweczka;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.03.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Oj, chyba raczej jest to nierealne, chociaż nie wiem na jakim etapie jesteś. Pewnie wykończeniówka;-), Co? Kiedy planujesz przeprowadzkę do nowego domu? Pozdrawiam Mróweczka;-) Wykończeniówka dopiero nas czeka, tak więc jak najbardziej realne. Chcielibyśmy w tym roku się wprowadzić ale zobaczymy czy się to uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 25.03.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Sylwia, my też mamy cichą nadzieję, że tegoroczne Święta Bożego Narodzenia spędzimy w nowym domku. Co do bieżących spraw z naszej budowy, to od poniedziałku walczą tynkarze, którzy swoją pracę zakończą w najbliższy wtorek, czyli tydzień prac i mamy tynki na ścianach. Zaraz po nich wchodzi instalator i działa z ogrzewaniem. Czekamy też na przyłącze gazu, które zgodnie z umową ma być gotowe z końcem kwietnia. W końcu coś drgnęło po tak długiej zimie brrrrrr Mróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 26.03.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Sylwia, my też mamy cichą nadzieję, że tegoroczne Święta Bożego Narodzenia spędzimy w nowym domku. Co do bieżących spraw z naszej budowy, to od poniedziałku walczą tynkarze, którzy swoją pracę zakończą w najbliższy wtorek, czyli tydzień prac i mamy tynki na ścianach. Zaraz po nich wchodzi instalator i działa z ogrzewaniem. Czekamy też na przyłącze gazu, które zgodnie z umową ma być gotowe z końcem kwietnia. W końcu coś drgnęło po tak długiej zimie brrrrrr Mróweczka Bardzo się cieszę bo będziemy w takim razie razem walczyły w tym roku A masz już jakiś pomysł na kominek? Robicie ogrzewanie podłogowe? Zaraz będzie 100 pytań do Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 28.03.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) Z kominkiem w przypadku naszego domu nie można zaszaleć (mimo powiększenia pokoju dziennego w naszym przypadku), dlatego postawimy na prosty kominek, taki jak poniżej: http://images39.fotosik.pl/755/8c14088442a00b3bm.jpg Co do ogrzewania to zdecydowaliśmy się na podłogówkę w pokoju dziennym, kuchni, przedsionku, częściowo holu i łazienkach: na dole i na piętrze. W pokoju dziennym dodatkowo grzejnik pod oknem oraz grzejnik przy drzwiach wejściowych z przedsionka, gdzie wchodzi się bezpośrednio do pokoju, zrezygnowaliśmy z tej ściany łączącej hol z pokojem.Co do bieżących spraw z budowy, to dziś pracę zakończyli tynkarze, od jutra wchodzi instalator. Edytowane 28 Marca 2011 przez Mróweczka74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 31.03.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 (edytowane) Pogoda za oknem tak piękna, że aż człowieka trafia nie powiem w co, bo się wstydzę... Można ruszyć z budową, ale trza czekać na papier... (w chwili niepoczytalności braliśmy pod uwagę poczęcie samowolne - tylko takie malutkie fundamenty - ale zdrowy rozsądek wygrał... budujemy się nie w szczerym polu, ale na oczach sąsiadów szanownych, zresztą nerwy inwestorów są na wagę złota : D) Jedną ekipę szlag trafił, druga - z polecenia forumowego - w sobotę ostatecznie się zdeklaruje. Musi się udać... nie takie joby się kładło : )) Dziękuję za fotki Niewielkich. Proszę o więcej : ))) Edytowane 31 Marca 2011 przez m&m niewielki m05b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 01.04.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Z kominkiem w przypadku naszego domu nie można zaszaleć (mimo powiększenia pokoju dziennego w naszym przypadku), dlatego postawimy na prosty kominek, taki jak poniżej: http://images39.fotosik.pl/755/8c14088442a00b3bm.jpg. ładny fajnie, że udało Wam się już wybrać, bo ja ciągle się waham... Co do ogrzewania to zdecydowaliśmy się na podłogówkę w pokoju dziennym, kuchni, przedsionku, częściowo holu i łazienkach: na dole i na piętrze.. ... a jaka podłoga na podłogówkę? myśleliście już? zrezygnowaliśmy z tej ściany łączącej hol z pokojem.. też nie mamy tej ścianki bo jakoś tak przytłaczała Co do bieżących spraw z budowy, to dziś pracę zakończyli tynkarze, od jutra wchodzi instalator. gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 01.04.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Pogoda za oknem tak piękna, że aż człowieka trafia nie powiem w co, bo się wstydzę... Można ruszyć z budową, ale trza czekać na papier... (w chwili niepoczytalności braliśmy pod uwagę poczęcie samowolne - tylko takie malutkie fundamenty - ale zdrowy rozsądek wygrał... budujemy się nie w szczerym polu, ale na oczach sąsiadów szanownych, zresztą nerwy inwestorów są na wagę złota : D) Jedną ekipę szlag trafił, druga - z polecenia forumowego - w sobotę ostatecznie się zdeklaruje. Musi się udać... nie takie joby się kładło : )) Dziękuję za fotki Niewielkich. Proszę o więcej : ))) Haha tak to jest, że na początku do przodu się rwie ale gwarantuję Ci, że jeszcze nie raz Twój zapał się ostudzi i zatęsknisz za słodkim lenistwem W każdym razie jeżeli należy się do osób, których budowa uskrzydla a nie rujnuje to można jakoś szczęśliwie i nawet z uśmiechem na twarzy dobrnąć do końca Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mróweczka74 02.04.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) Sylwia, co do materiału na podłogę w przypadku ogrzewania podłogowego, zdecydujemy się raczej na płytki. NIe będziemy ryzykować z panelami czy też z deską barlinecką, myślałam jeszcze o podłodze egzotycznej. Osobiście bardziej podoba mi się podłoga drewniana w pokoju dziennym. W naszym przypadku można byłoby połączyć deskę z płytką, jednak wydaje mi się, że jest to zbyt mała powierzchnia i jakoś dziwnie by to wyglądało. Zasięgnęliśmy też opinii różnych niezależnych fachowców. Poza tym w jednym z ostatnich numerów Muratora był artykuł na ten temat, mianowicie o przenikalności ciepła ogrzewania podłogowego przez poszczególne rodzaje podłóg. I stwierdziliśmy, że jednak w pokoju dziennym położymy płytki.Za płytkami przemawiał jeszcze jeden argument, tzn. wyjście na taras i do ogrodu, z którego z pewnością często będziemy korzystać. Płytki w użytkowaniu jednak są trwalsze niż drewno. PozdrawiamMróweczka Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez Mróweczka74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 03.04.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Mam takie techniczne pytanie do "niewielkich":Czy ktos, kto budowal (E)M05a i podnosil scianke kolankowa musial zmieniac cos w polaczeniu scianki kolankowej z dachem (polaczenie murłaty ztrzpieniami)? My chcemy podniesc o 20cm. Nasz kierownik twierdzi ze kotwy w trzpieniach sa za slabo zamocowane, one sa wygiete w taki hak a nasz kierownik twierdzi ze trzpienie powinny byc polaczone poprzez dodatkowy wieniec. Czy spotkal sie ktos z podobnym problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekwj 04.04.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 mam takie techniczne pytanie do "niewielkich": Czy ktos, kto budowal (e)m05a i podnosil scianke kolankowa musial zmieniac cos w polaczeniu scianki kolankowej z dachem (polaczenie murłaty z trzpieniami)? My chcemy podniesc o 20cm. Nasz kierownik twierdzi ze kotwy w trzpieniach sa za slabo zamocowane, one sa wygiete w taki hak a nasz kierownik twierdzi ze trzpienie powinny byc polaczone poprzez dodatkowy wieniec. Czy spotkal sie ktos z podobnym problemem? ja w moim niewielkim mam to tak zrobione. Podniesiony o trzy pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 04.04.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Haha tak to jest, że na początku do przodu się rwie ale gwarantuję Ci, że jeszcze nie raz Twój zapał się ostudzi i zatęsknisz za słodkim lenistwem Zdaję sobie z tego sprawę. Wiem, że to przygoda, problemy, wybory i pewnie nie raz pomyślę: Po co mi to kurka było. Wiem też, że to wyzwanie... logistyczne, organizacyjne, egzamin z umiejętności pójścia na kompromis, próba dla związku etc. - a właśnie to sprawia, że można poczuć, że się żyje. Dziś odebraliśmy pozwolenie na budowę. wojtekwj sporo podnieśliście - możesz pokazać, jak wygląda dom z zewnątrz? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekwj 04.04.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 zdaję sobie z tego sprawę. Wiem, że to przygoda, problemy, wybory i pewnie nie raz pomyślę: Po co mi to kurka było. Wiem też, że to wyzwanie... Logistyczne, organizacyjne, egzamin z umiejętności pójścia na kompromis, próba dla związku etc. - a właśnie to sprawia, że można poczuć, że się żyje. Dziś odebraliśmy pozwolenie na budowę. wojtekwj sporo podnieśliście - możesz pokazać, jak wygląda dom z zewnątrz? : ) tak wygląda z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 04.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Sylwia, co do materiału na podłogę w przypadku ogrzewania podłogowego, zdecydujemy się raczej na płytki. NIe będziemy ryzykować z panelami czy też z deską barlinecką, myślałam jeszcze o podłodze egzotycznej. Osobiście bardziej podoba mi się podłoga drewniana w pokoju dziennym. W naszym przypadku można byłoby połączyć deskę z płytką, jednak wydaje mi się, że jest to zbyt mała powierzchnia i jakoś dziwnie by to wyglądało. Zasięgnęliśmy też opinii różnych niezależnych fachowców. Poza tym w jednym z ostatnich numerów Muratora był artykuł na ten temat, mianowicie o przenikalności ciepła ogrzewania podłogowego przez poszczególne rodzaje podłóg. I stwierdziliśmy, że jednak w pokoju dziennym położymy płytki. Za płytkami przemawiał jeszcze jeden argument, tzn. wyjście na taras i do ogrodu, z którego z pewnością często będziemy korzystać. Płytki w użytkowaniu jednak są trwalsze niż drewno. Pozdrawiam Mróweczka Jesteśmy właśnie takiego samego zdanie Też zawsze marzyliśmy o drewnie w salonie, taka były moja wizja ale gdy zdecydowalismy się jednak na podłogówkę to musimy też iść na kompromis Więc będą płytki ale rozglądam się za tymi drewnopodobnymi, niektóre są naprawdę ciekawe i do złudzenia przypominają podłogę drewnianą ale zazwyczaj cena ich też powala Zobaczymy. Masz rację, połączenie drewna z płytkami daje fajny efekt ale na dużej powierzchni. W Niewielkim mogła wyjść by z tego "kiszka" A na tarasie będziecie dawali płytki, bo mnie się ostatnio taras drewniany zamarzył ale jak znam życie to po wycenie tego tarasu z drewna szybko się wcofam Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts