Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie znam ceny za metr. My umawialiśmy się na całość, łazienka górna 5 tys., dolna jakieś 3 tys. robocizna- płytki. Do tego biały montaż, na który czekamy.

Czyli biały montaż już osobno płacicie? Przepraszam, że tak wypytuje ale potrzebuje jakiegoś rozaznania, jak to wygląda w rzeczywistośc :) ... A jakie macie płytki w salonie? Też Paradyż?

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Spoko, pytaj o co chcesz ;)

Umywalki, kibelki, szklane kabiny oraz podłączenia wody będzie nam robił hydraulik, więc jemu się bedzie płacić.

W salonie układają się właśnie panele. Do czwartku skonczą i porobię zdjęcia. Płytki są tylko w kuchni, wiatrołapie, przy kominku i no i łazienkach;)

Salon wczoraj wyglądał tak:

122.JPG

Mogłabyś mi podać kolorki dachu i elewacji,bo okna to chyba złoty dąb?

Dach to blachodachówka Ssab Prelaq Nova Mat kolor grafitowy.

Tynk Kreisel, kolor coś jakby ecri, taki jasny śmietankowy;) nr to 29980

A okna to nie złoty dąb ;) tylko winchester z ms ;) kolor jaśniejszy niż złoty dąb i super wygląda, polecam;)

Już wiem ;) Sprawdziłam w google;) sytem dystrybuchi gorącego powietrza. Tak mamy ;)

Oj, przepraszam :) Ja już tak z przyzwyczajenia skrótem operuje a przecież nie wszycy muszą skróty znać. Właśnie też planujemy rozprowadzenie ciepłego powietrza do pokoju na dole oraz dwóch pomieszczeń na górze. Zastanawiam się jeszcze czy warto robić też w łazienkach. Jeden fachowiec powiedział, że w łazienkach się nie robi a drugi, że nie ma problemu. Jak to u Was wygląda?

Sylwia Mamy rozprowadzenie ciepłego powietrza do obu pokoi na górze i do obu sypialni na dole, a także do dolnej łazienki i na hol (bo było po drodze;))

W górnej łazience nie mamy, bo zdecydowaliśmy się na rozprowadzenie jak już łazienka była wykafelkowana. Ale u nas nikt nic nie mówił, że w łaziencce nie można czy coś w tym rodzaju. W każdym bądź razie w dolnej jest nawiew.

Dziś skończyli kłaść panele w całym domu, poświętach jeszcze olistwować, drzwi też po świętach i kuchnia też po świętach i ... można mieszkać, trudno mi uwierzyć, ze tak blisko ;)

Dach to blachodachówka Ssab Prelaq Nova Mat kolor grafitowy.

Tynk Kreisel, kolor coś jakby ecri, taki jasny śmietankowy;) nr to 29980

A okna to nie złoty dąb ;) tylko winchester z ms ;) kolor jaśniejszy niż złoty dąb i super wygląda, polecam;)

Bardzo dziękuję!A co do dachu to wygląda suuuuper!Dałabym głowę uciąć,że to ...dachówka!Ja też będę kryła blachodachówką i prawdopodobnie też grafitem :)Bardzo nowoczesna i piękna kolorystyka domu! Gratuluję!!

Witam świątecznie :) :welcome:

Piękne są Wasze niewielkie. Zazdraszczam ;)

Jesteśmy w trakcie kupowania działki, projekt od dawna wybrany M05aL. Nie kupiliśmy do tej pory bo działka jeszcze nie nasza (czekamy na papiery do notariusza, odpis KW - 3 tygodnie :bash: ) a i nie do końca wiem czy będzie zgodny z planem zagospodarowania. Bo niby umiem czytać ze zrozumieniem ale czy autor tego planu miał na myśli to co ja myślę że miał :eek:. Problem w tym że niewielki ma dach 36 stopni a plan przewiduje 45 (+ - 2 stopnie) lub typu sąsiedzkiego, tylko ze ja sąsiadów tam nie mam, póki co. Po świętach planujemy spotkanie z osobą która widzielibyśmy u siebie jako kierownika budowy, podobno ma też uprawnienia architekta. Zobaczymy co powie, w każdym bądź razie nie wyobrażam sobie innego domu.

Baaaardzo byśmy chcieli zobaczyć Niewielkiego w realu. Może jest tutaj ktoś z okolic Polkowic, woj. dolnośląskiego albo innego? Jesteśmy w stanie przejechać nawet pół Polski ;)

Pozdrawiam,

życzę Wesolych Świąt, smacznego jajka i ofkors mokrego poniedziałku :D

Ela

Dołączam się do świątecznych życzeń : ) Szalonego jajka i poniedziałku szuszącego się jeszcze przez długi czas... Nie mam okolicznościowych pisanek, ale mogę pokazać to:

http://img821.imageshack.us/img821/24/pict0037h.jpg

Mamy fundamenty :wiggle:

Edytowane przez m&m niewielki m05b

Anndzia i teraz w końcu sobie odpocznicie "na swoim" :) Ja z jednej strony już nie mogę się doczekać końca budowy ale z drugiej zastanawiam się co potem będę robiła?

sarbela gratuluję wyboru projektu :) i Witaj na forum, liczę na to, że będziesz się dzieliła z nami swoimi efektami budowy ;)

m&m niewelki pięny widok, pierwszy i podstawowy etap za Wami, teraz to już się będzie działo :)

Ja też życzę Wesołych, zdrowych, pogodnych Świąt !!!

http://img850.imageshack.us/img850/5746/43921.jpg

Sylwia, kolejny raz oglądałam zdjęcia Twojego niewielkiego i wiesz co - jest cudny:yes:

czyżbyś znowu się zakochała? hehe a zdjęcia i tak nie oddają wszystkiego i tak naprawdę to zabawa dopiero się zaczyna, bo narazie "Niewielki" jest jeszcze goły a potem, z czasem, to dopiero będzie "niewielkie cudeńko" ;)

Sylwia Mamy rozprowadzenie ciepłego powietrza do obu pokoi na górze i do obu sypialni na dole, a także do dolnej łazienki i na hol (bo było po drodze;))

W górnej łazience nie mamy, bo zdecydowaliśmy się na rozprowadzenie jak już łazienka była wykafelkowana. Ale u nas nikt nic nie mówił, że w łaziencce nie można czy coś w tym rodzaju. W każdym bądź razie w dolnej jest nawiew.

Hej dziewczyny, Andzia i Sylwia o co chodzi z tym nawiewem ,bo nie jestem kompletnie w temacie(jak zwykle);),na jakiej zasadzie to działa .A tak pozatym to długo mnie tu nie było ,miałem zablokowana strone z tylko tego forum i nie wiem dlaczego ale napisałem do muratora i chyba cos zrobili bo w koncu moge sledzic NIEWIELKIE pogawedki,pozdrawiam wszystkich nowych i st.......... forumowiczów :) ps; dzieki za zyczonka

Hej dziewczyny, Andzia i Sylwia o co chodzi z tym nawiewem ,bo nie jestem kompletnie w temacie(jak zwykle);),na jakiej zasadzie to działa .A tak pozatym to długo mnie tu nie było ,miałem zablokowana strone z tylko tego forum i nie wiem dlaczego ale napisałem do muratora i chyba cos zrobili bo w koncu moge sledzic NIEWIELKIE pogawedki,pozdrawiam wszystkich nowych i st.......... forumowiczów :) ps; dzieki za zyczonka

Ja to jestem średnio techniczna, ale ja to rozumiem tak;) turbina zamontowana w miejscu gdzie grawitacyjnie uchodzi ciepłe powietrze z kominka rozprowadza je za pomocą kanałów do pomieszczeń i się nic nie marnuje. Dla nas ma to być alternatywa dla ogrzewania gazowego bo tylko takie mamy.