mm niewielki m05b 28.04.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) Anndzia a co słychać w łazienkach i salonie? : ) krzychur1 nie bądź sknera i pokaż, co się u Ciebie dzieje : ) M05-Niewielki jesteśmy w podobnym stadium budowania, trza się wspierać... dawj foty, koniecznie : ) Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez m&m niewielki m05b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 28.04.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 A tak P.S. szkoda, że ci hm... starsi już tu nie zaglądają... Przybyli, zbudowali i mieszkają... takie życie... siedzą sobie przed kominkiem i mają nas w nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 28.04.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) Ja to jestem średnio techniczna, ale ja to rozumiem tak;) turbina zamontowana w miejscu gdzie grawitacyjnie uchodzi ciepłe powietrze z kominka rozprowadza je za pomocą kanałów do pomieszczeń i się nic nie marnuje. Dla nas ma to być alternatywa dla ogrzewania gazowego bo tylko takie mamy. to bardzo fachowo to opisałaś, ja bym tak nie umiała ale to chyba dlatego, że jeszcze tego nie mam krzchur do tego co napisała Anndzia mogę od siebie dodać tylko tyle, że jest to bardzo prosta i mega tania instalacja i warto sobie to zrobić jeśli planujesz kominek, wtedy ciepło z kominka rozprowadza się do innych pomieszczeń i grzeje Ci nie tylko w pokoju kominkowym My będziemy to wykorzystywać np. wczesną jesienią gdy jeszcze nie będziemy ogrzewać całego domu kotłem na węgiel Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 28.04.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Hej Czy ktoś z Was zmieniał kąt nachylenia dachu "Niewielkiego"? Wiem, że bez dodatkowej zgody autora projektu mogę wprowadzić zmianę kąta nachylenia dachu o 10 stopni. Potrzebuję zwiększyć o 7 tj. z 36 do 43. Projektant stwierdził, że to dla niego żaden problem, ale dla mnie jest to problem, ponieważ boję się o jego wygląd po zmianie Powoli się z nim żegnam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 28.04.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 A tak P.S. szkoda, że ci hm... starsi już tu nie zaglądają... Przybyli, zbudowali i mieszkają... takie życie... siedzą sobie przed kominkiem i mają nas w nosie może zaglądają ale wstydzą się odezwać pozdrawiam nasze gotowe już piękne Niewielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 28.04.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Hej Czy ktoś z Was zmieniał kąt nachylenia dachu "Niewielkiego"? Wiem, że bez dodatkowej zgody autora projektu mogę wprowadzić zmianę kąta nachylenia dachu o 10 stopni. Potrzebuję zwiększyć o 7 tj. z 36 do 43. Projektant stwierdził, że to dla niego żaden problem, ale dla mnie jest to problem, ponieważ boję się o jego wygląd po zmianie Powoli się z nim żegnam... wg. mnie nie zmieni to wyglądu dachu i chyba ktoś tutaj zmieniał na 40 ale nie pamiętam kto to był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 28.04.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witamy po długiej przerwie.my również wystartowaliśmy z niewielkim.fundamenty rozszalowane, obsypane wewnątrz i na zewnątrz,kanalizacja rozprowadzona.niestety ciagly brak czasu nie pozwolił nam zrobić fotek.jeśli wszystko będzie ok w sierpniu będzie stan surowy;)pozdrawiamy. więc gratulacje i czekamy na fotki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 29.04.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 M05-Niewielki Ale początki są fajne. Cieszę się z Wami;) Sylwia nic nie piszesz co u Ciebie się dzieje. m&m niewielki m05b ja myślę, że dawni niewielcy czasem zaglądną, więc niech napiszą coś dla nowych. Dobrych rad nigdy za wiele;) a przed tymi co zaczynają dużo trudnych decyzji Krzychur a ty na jakim jesteś etapie? A ja w długi weekend porobię więcej zdjęć. Dzisiaj kończą listwować podłogi, więc jutro się biorę za takie trochę sprzątanie;) A w przyszłym tygodniu ma niby być kuchnia... zobaczymy... bo jakoś tak ciągle coś ten termin przesuwają miała być na luty;) Pokażę wam nasz domek od strony tarasu, choć tarasu jeszcze nie ma. Będziemy robić drewniany, i będzie się on zaczynał koło tych drzwi tarasowych przy jadalni i opasał dom aż do drzwi tarasowych przy sypialni. Stąd te drzwi tarasowe są na razie tak wysoko;) Trawa posiana tydzień temu, a że pogoda sprzyja to myślę że niedługo się zazieleni... na to wszyscy czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 29.04.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Anndzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 29.04.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) się rozpędziłam to jeszcze drzwi u córek, jedna ma z kwadracikami, druga z falą, a tak to w całym domu są z gladką szybą w naszej sypialni na dole: dolny przedpokój, po lewej widać trochę łazienki, na wprost nasza sypialnia: górny korytarz, te drzwi po prawej to schowek obok schodów: Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Anndzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 29.04.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam! Mam pytanie do Anndzia o te mniejsze okna- czy na nich szprosy czy to są dwie niezależne części? I jeszcze jakie są wymiary tych dwóch części? Z góry dziękuję za odpowiedź!ps. super zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.04.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Sylwia nic nie piszesz co u Ciebie się dzieje. bo własnie nic się wielkiego nie dzieje i chętnie bym się pochwaliła zdjęciami, jednak ostanio mamy ciągle pod górkę i nie robimy nic na budowie Anndzia a ja jestem jeszcze ciekawa tego drewnianego tarasu bo też o takim myślę. Orientowałaś się już jak to wychodzi cenowo? Robocizna, materiał itd.... Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 29.04.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 My ostatecznie zrezygnowaliśmy z Niewielkiego. Tylko i wyłącznie przez MPZP. No żeby aż tak sztywno określić nachylenie dachu? 45 stopni plus/minus 2 i jeszcze wysokość na 9 metrów. Jaaaa... powiem wam że ciężko znaleźć coś co nie przypomina stodoły No ale działka nam się tak podoba że przełkniemy te warunki i znajdziemy coś pomiędzy stodołą a wymarzonym domem, z nadzieją ze bardziej zbliżone będzie jednak do marzeń niż stodoły. Pozdrawiam Was Niewielcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.04.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 My ostatecznie zrezygnowaliśmy z Niewielkiego. oj, to wielka szoda tym bardziej, że parę postów wyżej napisałaś, że nie wyobrażasz sobie innego domu... ...i "za chiny" nie na się przeskoczyć tych reguł...bzdrunych? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 30.04.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Kombinować można zawsze wpisać w projekt inny dach - budować inny, ale ja się boję, nie chciałabym dowiedzieć sie przy odbiorze, że mam dach do rozbiórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 01.05.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Witam! Mam pytanie do Anndzia o te mniejsze okna- czy na nich szprosy czy to są dwie niezależne części? I jeszcze jakie są wymiary tych dwóch części? Z góry dziękuję za odpowiedź! ps. super zdjęcia! To nie są są szprosy, są to oddzielne części. A wymiary, chyba nic nie zmienialiśmy czyli tak jak w projekcie. Sprawdzę to napiszę. Albo zmierzę, bo jadę je dzisiaj myć Wczoraj też cały dzień robiliśmy porządki.... miałam napisać na budowie;) ale muszę się przestawić bo to już DOM;) Jeszcze ta trawka żeby urosła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 01.05.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 My ostatecznie zrezygnowaliśmy z Niewielkiego. Tylko i wyłącznie przez MPZP. No żeby aż tak sztywno określić nachylenie dachu? 45 stopni plus/minus 2 i jeszcze wysokość na 9 metrów. Jaaaa... powiem wam że ciężko znaleźć coś co nie przypomina stodoły No ale działka nam się tak podoba że przełkniemy te warunki i znajdziemy coś pomiędzy stodołą a wymarzonym domem, z nadzieją ze bardziej zbliżone będzie jednak do marzeń niż stodoły. Pozdrawiam Was Niewielcy Trudno się mówi, ale pochwal się projektem jak już coś wybierzesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 01.05.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 bAnndzia a ja jestem jeszcze ciekawa tego drewnianego tarasu bo też o takim myślę. Orientowałaś się już jak to wychodzi cenowo? Robocizna, materiał itd.... Trochę się orientowałam, ale była to wycena na oko znajomego i strzelił 10 tys. Teraz przyjedzie parę firm i zobaczymy jak oni wycenią. niewykluczone też że będziemy sami robić. Nie wiem natomiast czy wydawać kasę na egzotyczne drewno, czy np. olcha lub sosna. Tym będe zajmować za jaki czas, bo niestety nie wiem czy nam się uda zająć tym w tym roku ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur1 01.05.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 WitajU nas nic wielkiego sie niedzieje,narazie stoimy od sycznia i spłacamy dach bo troche nas przerosły koszty ale mysle ze juz niedługo cos ruszymy no bo ile tak mozna:) ,ejstesmy na etapie zrobionego dachu z kominami i oknami ,teraz trzeba wstawic okna na dole i drzwi:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 02.05.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Trudno się mówi, ale pochwal się projektem jak już coś wybierzesz;) Jak się okazuje niektóre ostateczne decyzje nie są ostateczne Pogrzebałam już Niewielkiego, opłakałam, przeszukałam katalogi wszerz i wzdłuż w poszukiwaniu godnego następcy. Nawet się umowiłam na oglądanie innego domu. Ale nic z tego - ekshumujemy naszego M05aL, zawalczymy o wydanie PnB z dachem takim jak w projekcie, mam kilka argumentów - jak nie przejdzie podniesiemy kąt dachu o 7 stopni i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts