Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Trochę się orientowałam, ale była to wycena na oko znajomego i strzelił 10 tys. ;) Teraz przyjedzie parę firm i zobaczymy jak oni wycenią. niewykluczone też że będziemy sami robić. Nie wiem natomiast czy wydawać kasę na egzotyczne drewno, czy np. olcha lub sosna. Tym będe zajmować za jaki czas, bo niestety nie wiem czy nam się uda zająć tym w tym roku ;(

A my się jeszcze zastanawiamy nad tym tarasem, drewniany czy betonowy? Może jak zrobicie to mnie przekonasz bardziej do drewnianego :) Ale 10 tys. to sporo. Ciekawe co Wam inni fachowcy powiedzą a może zrobienie tekiego tarasu samemu to wcale nie taki głupi pomysł ;)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak się okazuje niektóre ostateczne decyzje nie są ostateczne :D Pogrzebałam już Niewielkiego, opłakałam, przeszukałam katalogi wszerz i wzdłuż w poszukiwaniu godnego następcy. Nawet się umowiłam na oglądanie innego domu. Ale nic z tego - ekshumujemy naszego M05aL, zawalczymy o wydanie PnB z dachem takim jak w projekcie, mam kilka argumentów - jak nie przejdzie podniesiemy kąt dachu o 7 stopni i już :wiggle:

Takie podejście mi się podoba :)

To nie są są szprosy, są to oddzielne części. A wymiary, chyba nic nie zmienialiśmy czyli tak jak w projekcie. Sprawdzę to napiszę. Albo zmierzę, bo jadę je dzisiaj myć;) Wczoraj też cały dzień robiliśmy porządki.... miałam napisać na budowie;) ale muszę się przestawić bo to już DOM;)

Jeszcze ta trawka żeby urosła...

Chciałam się przypomnieć w sprawie okien- czy udało się zmierzyć? Pozdrawiam:)

Chciałam się przypomnieć w sprawie okien- czy udało się zmierzyć? Pozdrawiam:)

Chyba się udało. Całe okna są wysokie na 252 cm z czego część górna ma 50 cm wysokości.

P1080854.JPG

A szyb umyć ciągle mi się nie udało. Wystrczająco umęczylam się z resztą.... umyć szyby to juz będzie przyjemność.

Witam wszystkich serdecznie :welcome:

dopiero rozpoczeliśmy budowę M05 niewielki, i mam takie pytanie:

Jaka jest powierzchnia dachu? Pisałam do muratora ale nie otrzymałam odpowiedzi.

Dlatego pisze do was i prosze o odpowiedź.:)

Dodam jeszcze że szukałam na forum odpowiedzi, znalazłam ale akurat nie do tego projektu.

Edytowane przez monik2408

• 2 weeks później...

Witam, ja jestem tą, która szuka jeszcze projektu.I ostatnio właśnie wpadł nam w oko Niewielki. Mam pytanie zwłaszcza do tych osób co już wybudowali ten domek. Czy salon i kuchnia nie są małe, a jak pokoje na poddaszu? Gdyby można było prosić o zdjęcia na meila, bo niestety na forum niemal żadne mi sie nie wyświetlają i nie wiem czy to nie wina komputera przez to nie mogę podejrzeć waszych Niewielkich.

Z góry dziękuję. [email protected]

Pozdrawiam

Witam, ja jestem tą, która szuka jeszcze projektu.I ostatnio właśnie wpadł nam w oko Niewielki. Mam pytanie zwłaszcza do tych osób co już wybudowali ten domek. Czy salon i kuchnia nie są małe, a jak pokoje na poddaszu? Gdyby można było prosić o zdjęcia na meila, bo niestety na forum niemal żadne mi sie nie wyświetlają i nie wiem czy to nie wina komputera przez to nie mogę podejrzeć waszych Niewielkich.

Pozdrawiam

Hej :)

Który wariant rozważacie? Ja mam M05a i dla mnie wszystko jest ok., pokoje, salon i kuchnia nie są małe :)

Który wariant rozważacie? Ja mam M05a i dla mnie wszystko jest ok., pokoje, salon i kuchnia nie są małe :)

Również interesuje mnie ten projekt Mo5a z garażem dwustanowiskowym. Jest możliwość przesłania zdjęć domku-będę wdzięczna.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

W mojej wersji projektu czyli M05b kuchnia jest idealnych rozmiarów. A salon jest spory. Zapraszam do Rzeszowa;)

Widziałam też wersję M05a i też odpowiednia jest wielkość pomieszczeń.

Ale to wszystko zależy co ty potrzebujesz;)

Kupiliśmy projekt M05aL czyli taki jak twój Sylwia :) Na pewno zlikwidujemy toaletę na dole, zastanawiamy się tylko czy powiększyć łazienkę zostawiając tylko jedną szafę wnękową i w resztce toalety zrobić spiżarnię, czy zostawić układ, a zmienić przeznaczenie toalety na spiżarnię. I kusi mnie jeszcze ścianka w sypialni na dole przesunęłabym ją ciutkę w głąb gospodarczego i byłaby garderoba zamiast szafy.

Muszę przeczytać ten wątek od początku zobaczę jakie mieliście pomysły :)

Edit: Sylwia czy dobrze widzę że dodaliście okna na klatce schodowej i łazience na poddaszu?

Edytowane przez sarbela

Kupiliśmy projekt M05aL czyli taki jak twój Sylwia :) Na pewno zlikwidujemy toaletę na dole, zastanawiamy się tylko czy powiększyć łazienkę zostawiając tylko jedną szafę wnękową i w resztce toalety zrobić spiżarnię, czy zostawić układ, a zmienić przeznaczenie toalety na spiżarnię. I kusi mnie jeszcze ścianka w sypialni na dole przesunęłabym ją ciutkę w głąb gospodarczego i byłaby garderoba zamiast szafy.

Muszę przeczytać ten wątek od początku zobaczę jakie mieliście pomysły :)

Edit: Sylwia czy dobrze widzę że dodaliście okna na klatce schodowej i łazience na poddaszu?

Ooo to super :) Będę "podglądała" Twój domek, bo będzie prawie taki sam jak mój ;)

Tak, dobrze zauważyłaś gdyż dołożyliśmy dwa okna na klatce schodowej i łazience u góry. Nie wyobrażam sobie gdyby ich tam nie było.