sylwiap-w29 02.05.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Trochę się orientowałam, ale była to wycena na oko znajomego i strzelił 10 tys. Teraz przyjedzie parę firm i zobaczymy jak oni wycenią. niewykluczone też że będziemy sami robić. Nie wiem natomiast czy wydawać kasę na egzotyczne drewno, czy np. olcha lub sosna. Tym będe zajmować za jaki czas, bo niestety nie wiem czy nam się uda zająć tym w tym roku ;( A my się jeszcze zastanawiamy nad tym tarasem, drewniany czy betonowy? Może jak zrobicie to mnie przekonasz bardziej do drewnianego Ale 10 tys. to sporo. Ciekawe co Wam inni fachowcy powiedzą a może zrobienie tekiego tarasu samemu to wcale nie taki głupi pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 02.05.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Jak się okazuje niektóre ostateczne decyzje nie są ostateczne Pogrzebałam już Niewielkiego, opłakałam, przeszukałam katalogi wszerz i wzdłuż w poszukiwaniu godnego następcy. Nawet się umowiłam na oglądanie innego domu. Ale nic z tego - ekshumujemy naszego M05aL, zawalczymy o wydanie PnB z dachem takim jak w projekcie, mam kilka argumentów - jak nie przejdzie podniesiemy kąt dachu o 7 stopni i już Takie podejście mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 04.05.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 To nie są są szprosy, są to oddzielne części. A wymiary, chyba nic nie zmienialiśmy czyli tak jak w projekcie. Sprawdzę to napiszę. Albo zmierzę, bo jadę je dzisiaj myć Wczoraj też cały dzień robiliśmy porządki.... miałam napisać na budowie;) ale muszę się przestawić bo to już DOM;) Jeszcze ta trawka żeby urosła... Chciałam się przypomnieć w sprawie okien- czy udało się zmierzyć? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 08.05.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Chciałam się przypomnieć w sprawie okien- czy udało się zmierzyć? Pozdrawiam:) Chyba się udało. Całe okna są wysokie na 252 cm z czego część górna ma 50 cm wysokości. A szyb umyć ciągle mi się nie udało. Wystrczająco umęczylam się z resztą.... umyć szyby to juz będzie przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 08.05.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) Anndzia co tam u Ciebie jest na podłodze w salonie takie ładne ? Edytowane 9 Maja 2011 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 09.05.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Anndzia bardzo dziękuję za wymiary! Bardzo ładna podłoga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik2408 10.05.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie dopiero rozpoczeliśmy budowę M05 niewielki, i mam takie pytanie: Jaka jest powierzchnia dachu? Pisałam do muratora ale nie otrzymałam odpowiedzi. Dlatego pisze do was i prosze o odpowiedź. Dodam jeszcze że szukałam na forum odpowiedzi, znalazłam ale akurat nie do tego projektu. Edytowane 10 Maja 2011 przez monik2408 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 11.05.2011 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Z tego co pamiętam to w mojej wersji projektu powierzchnia dachu to jakieś 150 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 11.05.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Z tego co pamiętam to w mojej wersji projektu powierzchnia dachu to jakieś 150 m2. oj, chyba 250 m2 albo się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur1 12.05.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 oj, chyba 250 m2 albo się mylę? mi tez sie wydaje ze z 250-260m2 dach jest wielgachny ps:dzieki WIELKIE dziewczyny za info na temat rozprowadzenia tego ciepła kominkowego ,to naprawde dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuwit 21.05.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Witam, ja jestem tą, która szuka jeszcze projektu.I ostatnio właśnie wpadł nam w oko Niewielki. Mam pytanie zwłaszcza do tych osób co już wybudowali ten domek. Czy salon i kuchnia nie są małe, a jak pokoje na poddaszu? Gdyby można było prosić o zdjęcia na meila, bo niestety na forum niemal żadne mi sie nie wyświetlają i nie wiem czy to nie wina komputera przez to nie mogę podejrzeć waszych Niewielkich.Z góry dziękuję. [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.05.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Witam, ja jestem tą, która szuka jeszcze projektu.I ostatnio właśnie wpadł nam w oko Niewielki. Mam pytanie zwłaszcza do tych osób co już wybudowali ten domek. Czy salon i kuchnia nie są małe, a jak pokoje na poddaszu? Gdyby można było prosić o zdjęcia na meila, bo niestety na forum niemal żadne mi sie nie wyświetlają i nie wiem czy to nie wina komputera przez to nie mogę podejrzeć waszych Niewielkich. Z góry dziękuję. [email protected] Pozdrawiam Hej Który wariant rozważacie? Ja mam M05a i dla mnie wszystko jest ok., pokoje, salon i kuchnia nie są małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuwit 22.05.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Hej Który wariant rozważacie? Ja mam M05a i dla mnie wszystko jest ok., pokoje, salon i kuchnia nie są małe Również interesuje mnie ten projekt Mo5a z garażem dwustanowiskowym. Jest możliwość przesłania zdjęć domku-będę wdzięczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 22.05.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Witam, ja jestem tą, która szuka jeszcze projektu.I ostatnio właśnie wpadł nam w oko Niewielki. Mam pytanie zwłaszcza do tych osób co już wybudowali ten domek. Czy salon i kuchnia nie są małe, a jak pokoje na poddaszu? Gdyby można było prosić o zdjęcia na meila, bo niestety na forum niemal żadne mi sie nie wyświetlają i nie wiem czy to nie wina komputera przez to nie mogę podejrzeć waszych Niewielkich. Z góry dziękuję. [email protected] Pozdrawiam W mojej wersji projektu czyli M05b kuchnia jest idealnych rozmiarów. A salon jest spory. Zapraszam do Rzeszowa;) Widziałam też wersję M05a i też odpowiednia jest wielkość pomieszczeń. Ale to wszystko zależy co ty potrzebujesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 22.05.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 (edytowane) Hej Kupiliśmy projekt M05aL czyli taki jak twój Sylwia Na pewno zlikwidujemy toaletę na dole, zastanawiamy się tylko czy powiększyć łazienkę zostawiając tylko jedną szafę wnękową i w resztce toalety zrobić spiżarnię, czy zostawić układ, a zmienić przeznaczenie toalety na spiżarnię. I kusi mnie jeszcze ścianka w sypialni na dole przesunęłabym ją ciutkę w głąb gospodarczego i byłaby garderoba zamiast szafy. Muszę przeczytać ten wątek od początku zobaczę jakie mieliście pomysły Edit: Sylwia czy dobrze widzę że dodaliście okna na klatce schodowej i łazience na poddaszu? Edytowane 22 Maja 2011 przez sarbela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.05.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Również interesuje mnie ten projekt Mo5a z garażem dwustanowiskowym. Jest możliwość przesłania zdjęć domku-będę wdzięczna. Pozdrawiam Wysłałam na @ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 23.05.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Hej Kupiliśmy projekt M05aL czyli taki jak twój Sylwia Na pewno zlikwidujemy toaletę na dole, zastanawiamy się tylko czy powiększyć łazienkę zostawiając tylko jedną szafę wnękową i w resztce toalety zrobić spiżarnię, czy zostawić układ, a zmienić przeznaczenie toalety na spiżarnię. I kusi mnie jeszcze ścianka w sypialni na dole przesunęłabym ją ciutkę w głąb gospodarczego i byłaby garderoba zamiast szafy. Muszę przeczytać ten wątek od początku zobaczę jakie mieliście pomysły Edit: Sylwia czy dobrze widzę że dodaliście okna na klatce schodowej i łazience na poddaszu? Ooo to super Będę "podglądała" Twój domek, bo będzie prawie taki sam jak mój Tak, dobrze zauważyłaś gdyż dołożyliśmy dwa okna na klatce schodowej i łazience u góry. Nie wyobrażam sobie gdyby ich tam nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 26.05.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ale tu cichutko, chyba wszyscy korzystają z uroków pogody i budują i budują. To dobrze będą nowe zdjęcia w galeriach. Sylwia - szczególne pozdrowienia dla Ciebie. Mam nadzieję, że ciężko pracujesz przy wykończeniówce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.05.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Sylwia - szczególne pozdrowienia dla Ciebie. Mam nadzieję, że ciężko pracujesz przy wykończeniówce;) dzięki, ja również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 31.05.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 A my się zaczynamy przeprowadzać.... Szkoda, że budowa się skończyła;)Życzę wszystkim cierpliwości, ale to budowanie tak szybko mija, wiec cieszcie się każdym dniem dylematów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts