sylwiap-w29 03.09.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam, byłby ktoś tak miły i napisał ile kilogramów pręta zbrojeniowego o średnicy 12 i 6mm potrzeba na same ławy fundamentowe i słupy i ile bloczków betonowych w M05a z podwójnym garażem. Pytam, bo mam wszystkie egzemplarze projektów w urzędzie, a chciałbym kupić materiał, bo za kilka dni będę miał pozwolenie i już chciałbym ruszyć z robotą. Dziękuję za odpowiedź. Już nie jestem w stanie Ci odpowidzieć na to pytanie - za dawno to było a drugi problem to taki, że ja miałam zmiany właśnie w tym temacie, bo buduję na szkodach górniczych (śląsk górny) ... A nie dostałeś do projektu tego ślepego kosztorysu? Może tam jest napisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 03.09.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Coby jeszcze troszkę podbić nasz temat wrzucam zdjęcia gotowego dachu. Czekamy cały czas na okna (orzech obustronny), bramę - Wiśniowski i drzwi zewnętrzne - Juwent. Marzyły mi się drewniane, model upatrzony u forumowego Pędzelita (jak tu jeszcze zaglądasz, to daj znak : )), ale niestety finanse... Montaż będzie dopiero pod koniec września, i dom zacznie wyglądać jak człowiek : ) śliczny domek też mam drzwi z Juwentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 03.09.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 (edytowane) Edytowane 4 Października 2011 przez sylwiap-w29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 03.09.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Kurcze, fajnie macie : ) Ryzyko z drewnopodobnym gresem jest takie, że "udaje" coś czym nie jest a u Was wygląda na prawdę super. Kolor też jest bardzo sympatyczny. Ja cały czas szukam... Ty znalazłaś : ) Co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 03.09.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Kurcze, fajnie macie : ) Ryzyko z drewnopodobnym gresem jest takie, że "udaje" coś czym nie jest a u Was wygląda na prawdę super. Kolor też jest bardzo sympatyczny. Ja cały czas szukam... Ty znalazłaś : ) Co to jest? wygląda jak drewno na żywo też ... teraz fugi są trochę jasne ale jak zaimpregnujemy to ściemnieją ... tak jak pisałam kiedyś, skusiliśmy się jednak na woodentic z Paradyża kolor ochra i nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formellcia 04.09.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Już nie jestem w stanie Ci odpowidzieć na to pytanie - za dawno to było a drugi problem to taki, że ja miałam zmiany właśnie w tym temacie, bo buduję na szkodach górniczych (śląsk górny) ... A nie dostałeś do projektu tego ślepego kosztorysu? Może tam jest napisane? Dziękuję za chęć niesienia pomocy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 04.09.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Dziękuję za chęć niesienia pomocy.. u mnie wyszło dużo więcej stali ze względu na szkody górnicze, ścianki fundamentowe też mam dość wysokie ponieważ budujemy na lekkiem wzniesieniu, tak więc mój niewielki pod tym względem nijak ma się do tego projektowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo-ml 04.09.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 (edytowane) Witam, byłby ktoś tak miły i napisał ile kilogramów pręta zbrojeniowego o średnicy 12 i 6mm potrzeba na same ławy fundamentowe i słupy i ile bloczków betonowych w M05a z podwójnym garażem. Pytam, bo mam wszystkie egzemplarze projektów w urzędzie, a chciałbym kupić materiał, bo za kilka dni będę miał pozwolenie i już chciałbym ruszyć z robotą. Dziękuję za odpowiedź. tak na szybko to ci powiem tylko że na ławy z tego co pamiętam fi6 i fi 12 potrzeba po ok. 500 metrów na kilogramy sam sobie musisz przeliczyć ale to i tak na belki na stropie pójdzie pewnie co najmniej drugie tyle wiec jak kupisz więcej stali to na pewno zużyjesz wcześniej czy później pozdro. Edytowane 4 Września 2011 przez hugo-ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 04.09.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Jak tak oglądamy zdjęcia Waszych Niewielkich, to coraz bardziej nam się ten domek podoba! My jesteśmy na etapie dachu - jak na razie sama konstrukcja, ale z każdym dniem widać coraz więcej i coraz bardziej nas cieszy nasz Niewielki! Pozdrawiamy gorąco wszystkich wielbicieli Niewielkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M05-Niewielki 04.09.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Przesyłamy Wam zdjęcia naszego domku! Jesteśmy z niego baaardzo dumni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 04.09.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witam, byłby ktoś tak miły i napisał ile kilogramów pręta zbrojeniowego o średnicy 12 i 6mm potrzeba na same ławy fundamentowe i słupy i ile bloczków betonowych w M05a z podwójnym garażem. Pytam, bo mam wszystkie egzemplarze projektów w urzędzie, a chciałbym kupić materiał, bo za kilka dni będę miał pozwolenie i już chciałbym ruszyć z robotą. Dziękuję za odpowiedź. Mam projekt M05aL - też jak niektorzy będę mieć więcej stali ze wzgl. na szkody ale mam w domu kopię oryginalnego projektu, przed zmianami. Wpisuję to co wyczytałam: 12 mm - 327,7 kg ławy + 35,1 kg stopa 6 mm - 85 kg ławy + 1,1 stopa Bloczków nie znalazłam, jak wyczaję dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 04.09.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Przesyłamy Wam zdjęcia naszego domku! Jesteśmy z niego baaardzo dumni!!! ooo piękny nawet bez pokrycia czekam teraz na zdjęcia domu z dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 04.09.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 sarbela a na jakim jesteście etapie budowy? gdzie budujecie, że macie szkody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 05.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Na razie kończymy adaptację projektu. Mam nadzieję że w tym miesiącu uda nam się złożyć dokumenty do Starostwa. Także szału nie ma jak na razie. A będziemy budować na Dolnym Śląsku - tereny KGHM dokładnie Bądzów między Głogowem a Polkowicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 05.09.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Oglądałam ostatnio domek szwagra w budowie, inny projekt i dach bez podbitki - oni zrobili nadbitkę. Podoba mi się to, czy ktoś z Was zmienił projekt niewielkiego i zrezygnował z podbitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 07.09.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ja widziałam nadbitkę i wygląda bardzo fajnie ale potem pomyślałam, że wtedy to miejsce pod dachem jest idealne do gromadzenia się pająków, pajęczyn a może nawet gniazd os itp. ... Ale może tylko tak mi się wydaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 08.09.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Na razie kończymy adaptację projektu. Mam nadzieję że w tym miesiącu uda nam się złożyć dokumenty do Starostwa. Także szału nie ma jak na razie. A będziemy budować na Dolnym Śląsku - tereny KGHM dokładnie Bądzów między Głogowem a Polkowicami. zdążycie na jesień ruszyć czy wiosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 15.09.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 zdążycie na jesień ruszyć czy wiosną? Nastawiamy się raczej na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BATA RENATA 02.10.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witamczy ktoś buduje M05 Niewielki w okolicy Lublina.Chciałabym go zobaczyć w realu,zanim zdecyduję się na ten projekt.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 16.10.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ale tu u Was ruch!!!!!!Niewielcy, zróbcie coś z sobą i dajcie trochę życia w to forum.Strasznie tu nudno...Nie chcę pisać: jak my budowaliśmy to ....... ale wtedy tu się naprawdę działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts