sylwiap-w29 17.10.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ale tu u Was ruch!!!!!! Niewielcy, zróbcie coś z sobą i dajcie trochę życia w to forum. Strasznie tu nudno... Nie chcę pisać: jak my budowaliśmy to ....... ale wtedy tu się naprawdę działo. chętnie bym się poudzielała ale jak widzisz nie ma czego komentować ... "Niewielcy" żyjecie jeszcze? :D:D odzywać mi się tu !!! ale już Duma a tak mi się przypomniało ... Co planujesz dać na taras? płytki, drewno, jakieś płyty betonowe? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 17.10.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Duma - przeglądam teraz Twoje zdjęcia i właśnie nie mogę odgadnąć co tam u Ciebie na tarasie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 18.10.2011 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 "Niewielcy" żyjecie jeszcze? :D:D odzywać mi się tu !!! ale już Pozdrawiam Sylwia Jestem nie mam o czym deliberowac na razie - mam nadzieję, że zacznę budowę na wiosnę to sie nie opędzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 18.10.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Duma - przeglądam teraz Twoje zdjęcia i właśnie nie mogę odgadnąć co tam u Ciebie na tarasie jest? Na tarasie mam ARTBETON Polecam. Imituje kamień, jest cholernie trwały. Widziałam taki artbeton po 20 latach użytkowania. Nic się nie działo. Raz na jakiś czas trzeba przemalować specjalna żywicą. Wpisz artbeton w google- zobaczysz wiele możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.10.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Jestem nie mam o czym deliberowac na razie - mam nadzieję, że zacznę budowę na wiosnę to sie nie opędzicie zawsze jest o czym chociażby o pogodzie --- a jakieś zmiany w projekcie wprowadziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.10.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Na tarasie mam ARTBETON Polecam. Imituje kamień, jest cholernie trwały. Widziałam taki artbeton po 20 latach użytkowania. Nic się nie działo. Raz na jakiś czas trzeba przemalować specjalna żywicą. Wpisz artbeton w google- zobaczysz wiele możliwości. zaraz sobie to zobaczę na początku myślałam, że to jest po prostu beton wylany i masz zamiar coś na to dać (tak wyglądało na zdjęciach z daleka) ale jak się bliżej przyjrzałam to zobaczyłam takie fajne pęknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.10.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Duma - ciekawie to wygląda jak to się robi, kupuje gotowe, czy firmy, które robią wylewki wykonują takie cacka? - ja mam w garażu wylany beton przemysłowy tylko u mnie jest to gładkie jak tafla lodu, nie wiem czy to jest to samo, bo u Ciebie ma ten taras inną strukturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.10.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Mnie się ostatnio coś takiego podoba http://www.bruk-bet.pl/produkt/Trawertyn/181 i chyba się skusze wiosną bo już mam dość tego mojego zachwaszczonego tarasu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 19.10.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 zawsze jest o czym chociażby o pogodzie --- a jakieś zmiany w projekcie wprowadziliście? Tak, ale niewielkie. W naszym M05aL nie będzie dolnego wc, likwidujemy zewnętrzny grill i wąskie drzwi tarasowe z salonu. Przesuwamy scianę pomiędzy sypialnią a pomieszczeniem gospodarczym na korzyść sypialni. Marzy nam się pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 19.10.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Tak, ale niewielkie. W naszym M05aL nie będzie dolnego wc, likwidujemy zewnętrzny grill i wąskie drzwi tarasowe z salonu. Przesuwamy scianę pomiędzy sypialnią a pomieszczeniem gospodarczym na korzyść sypialni.. jak mogę coś zasugerować, to pomyśl jeszcze o poszerzeniu schodów troszkę doświetleniu klatki schodowej i dodaniu okna w łazience górnej - do przemyślenia acha i my jeszcze zrobiliśmy wejście z garażu przez pomieszczenie gospodarcze te z przodu domu. Teraz jak mamy wybudowane to widzę, że był to dobry wybór ... Marzy nam się pompa ciepła. uuuuu to dość droga inwestycja ale jak macie fundusze to na pewno warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarbela 19.10.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 jak mogę coś zasugerować, to pomyśl jeszcze o poszerzeniu schodów troszkę doświetleniu klatki schodowej i dodaniu okna w łazience górnej - do przemyślenia acha i my jeszcze zrobiliśmy wejście z garażu przez pomieszczenie gospodarcze te z przodu domu. Teraz jak mamy wybudowane to widzę, że był to dobry wybór ... uuuuu to dość droga inwestycja ale jak macie fundusze to na pewno warto Wejście z garażu tez zmieniamy, umknęło mi. Resztę przemyślimy dzięki za sugestie Koszt pompy trochę dobija, zwłaszcza z pionowym dolnym źródłem (za mała działka aby zrobić poziome 11 a) dlatego na razie nam się marzy, ale ponieważ kredytu nie musimy brać na całość inwestycji to może się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.10.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Koszt pompy trochę dobija, zwłaszcza z pionowym dolnym źródłem (za mała działka aby zrobić poziome 11 a) dlatego na razie nam się marzy, ale ponieważ kredytu nie musimy brać na całość inwestycji to może się udać. W takim razie życzę, żeby Wam się udało jak jest szansa, to trzeba czasem iść na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 05.11.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Witam serdecznie.Mamy zamiar budować wg nz. projektu:http://projekty.muratordom.pl/projekt_niewielki-energooszczedny,513,1,0.htm?frm_search=1&id_grupy=1&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=120&typ_budynku=3&piwnica=0&bryla=1&kat_nach_od=35&kat_nach_do=40&wysokosc_w_kalenicy_od=&wysokosc_w_kalenicy_do=&szer_dzia_od=&szer_dzia_do=22&gleb_dzia_od=&gleb_dzia_do=&wym_el_front_od=&wym_el_front_do=&wym_el_bocznej_od=&wym_el_bocznej_do=&garaz=1&wiata=0&pokoje_parter=2&pokoje_poddasze=2&pokoje_bez_salonu_input=&author_id=&x=29&y=12&nr=1 Proszę o opinie, na podstawie Waszych doświadczeń ile możne wynieść budowa takiego domku w średnim standardzie wykończenia? Mieszkam w Pile, człowiek, który zajmuje się budowaniem stwierdził, że m2 stanu pod klucz (wszystko oprócz żyrandoli) wyniesie 2.800 brutto.Co o tym sądzicie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 11.11.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam serdecznie. Proszę o opinie, na podstawie Waszych doświadczeń ile możne wynieść budowa takiego domku w średnim standardzie wykończenia? Mieszkam w Pile, człowiek, który zajmuje się budowaniem stwierdził, że m2 stanu pod klucz (wszystko oprócz żyrandoli) wyniesie 2.800 brutto.Co o tym sądzicie? Pozdrawiam. A jak wyliczyć cenę za metr, czy wg powierzchni użytkowej czy netto, bo to różnica. U nas w pierwszym przypadku wychodzi 3000, a w drugim 2500, więc średnia 2750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 11.11.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 11.11.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 11.11.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 11.11.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Anndzia, naprawdę pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 13.11.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Anndzia super : ) - zazdroszczę Wam, że już sobie mieszkacie. Proszę o jeszcze, fajnie chociaż popatrzeć : ) My nie możemy się pochwalić wielkimi postępami w budowie, teraz przez zimę pewnie niewiele się będzie działo. Są już okna, drzwi i brama garażowa, teraz czas na elektrykę i hydraulikę. Czy tylko my budujemy? Haaloo... proszę się ujawniać i wklejać zdjęcia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.11.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Andzia - szlicznie , też już bym tak chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts